Καλησπέρα.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται ένα ρεσιτάλ γελοιότητας σε ΠΑΕ & ΚΑΕ που δυστυχώς μειώνει το σύλλογο.

Ας αρχίσουμε με την ΚΑΕ: Χεζόνια ήταν και πάει. Ο Μάριο, βλέποντας τις Μ-Η-Δ-Ε-Ν-Ι-Κ-Ε-Σ προοπτικές της ομάδας για φέτος σε συνδυασμό με το εξαιρετικά χαμηλό συμβόλαιο που του προτάθηκε, αποφάσισε να κάνει ό,τι και ο Μήτογλου: Να την κάνει για άλλες πολιτείες. Απλά ο μεν θέλει να βελτιωθεί ατομικά και να πάει f4 για αυτό και προτίμησε τον Μεσσίνα, ο δε σε αυτή τη φάση προτιμά τα λεφτά. Δεν τους αδικώ.

Το πρόβλημα είναι η γελοιότητα αντιμετώπισης της ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΕ. Αντί να προβληματιστεί για την πτώση της δυναμικής του συλλόγου, ασχολείται με περισσή ζέση με non-papers και λογαριασμούς @ disqus. O Χεζόνια που είναι μισθοφόρος, ο Πρίφτης και τα φοβερά λαυράκια που έχει βρει (οι μισοί ίσως βγάλουν τη χρονιά), η ΚΑΕ που αξίζει 70 εκατομμύρια. Το τελευταίο αξίζει ιδιαίτερη ανάλυση: Βγαίνει μια εταιρία consulting και κάνει αποτίμηση της Ευρωλίγκας (ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ) για ένα Χ ποσό. Και ο θεούλης ο αρθογράφος στο sdna, ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΝ-ΠΕΙΠΕΡ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ, όχι απλά πως κάθε μέρος της ευρωλίγκας αξίζει ένα αντίστοιχο ποσό (λες και το άθροισμα των συνιστωσών είναι το ίδιο με το τελικό σύνολο) αλλά και πως αξίζει κάθε ομάδα το ίδιο, πχ η Βιλερμπάν με την Ρεάλ.

Ο παρκαδόρος νο3 πιστεύει πως αν η ΚΑΕ πατώσει, θα τον παρακαλέσουμε να γυρίσει. Δεν πρόκειται. Καλύτερα για όλους να βρει κάποιον που να αγαπά την ομάδα και να πουλήσε. Αυτό που κάνει τώρα δεν θα αποδώσει. Απλά ξεφτυλλίζει την οικογενειακή του κληρονομιά. Κρίμα.

Και πάμε στην ΠΑΕ και τον παρκαδόρο νο2, την σιχαμερή Καραφλή Κατσαρίδα: Για άνοδο του προυπολογισμού έλεγαν τα non-paper στο τέλος της περσινής καταστροφικής χρονιάς και για 4 νέους πρωτοκλασσάτους παίκτες, για μικρό ρόστερ και τα συναφή. Σιγά σιγά το γυρίσααμε στον Σανκαρέ που επαναξιολογείται, τον Καρλίτος και τη 2η ευκαιρία, το δε θα έρθει παίκτης για να έρθει κοκ. Καραγκιοζιλίκια ολικής από πληρωμένους ΑΡΔ. Ο Γιοβάνοβιτς δε φταίει, είναι σοβαρός αλλά δεν ξέρει με τι ΛΕΧΡΙΤΕΣ έμπλεξε και δεν είναι μάγος να μετατρέψει τα σαπάκια σε ποδοσφαιριστές.

Και μέσα σε όλα αυτά, τα μποτάκια του DPG να τσακώνονται με τα μποτάκια του Αλ Αφούζ @ disqus του sdna για το ποιος είναι χειρότερος και για το αν ο DPG καλά κάνει που δε τσοντάρει στον ΑΟ τώρα που δεν κάνει αυτός κουμάντο αλλά καλά κάνει ο Αλ Αφούζ που δίνει 250k€ όχι επειδή γουστάρει το σύλλογο αλλά για το γηπεδικό. Κακώς τσακώνεστε. Και οι δύο ΓΤΠΚ είναι, απλά η Κατσαρίδα είναι εκτός συναγωνισμού. Και αυτό βολεύει και το DPG που βλέπει τον πήχη να χαμηλώνει.

Μας περιμένει δύσκολη χρονιά παιδιά. Καλό στομάχι και μέλη στον ΑΟ παιδιά. Το μόνο που σίγουρα αξίζει..

ΥΓ. Δύο δημοσιογράφοι του sdna είναι στο γραφείο τύπου της ΠΑΕ και ΚΑΕ κατά τους δημοσιογράφους που μετά γίνονται βουλευτές. Προφανώς η δεοντολογία έχει πάει περίπατο και στο χώρο των αθλητικών.

ΥΓ2. Σε μια επική σειρά, σαν από ταινία spaghetti western, ο Γιάννης, ο παίκτης που δεν αποδίδει στα play offs έκανε το ακατόρθωτο: Πήρε πρωτάθλημα με την αρχική ομάδα που τον επέλεξε, ξεφτυλλίζοντας το star system των ομάδων με αστέρες, επαναφέροντας το ενδιαφέρον για το άθλημα (και με πολλούς HOF να το επισημαίνουν). Ειδικά οι τελικοί όπως εξελίχθηκαν, με την τάπα, το κάρφωμα και ως κορωνίδα τους 50 πόντους, είναι ένα επικό έργο τέχνης που θα θυμόμαστε για δεκαετίες. Δυο φοβερά longreads:

https://www.theringer.com/2021/7/21/22586359/milwaukee-bucks-win-nba-championship-giannis-antetokounmpo

https://www.theringer.com/2021/7/21/22586731/giannis-antetokounmpo-nba-finals-mvp