Καλησπέρα,

ο Kattash μας τελείωσε μετά από έξι μήνες, κάτι αναμενόμενο με βάση την πορεία της ομάδας τα τελευταία 8.5 έτη (με εξαίρεση 1.5 έτος αρχής γενομένης το 2012 και 2.5 έτη το 2016-2018). Πλήρωσε τις κακές σχέσεις με παίκτες και την (πάγια) αδυναμία του να εμφανίσει μια ομάδα που θα παίζει άμυνα (κάτι γνωστό). Τα “ομάδα δίχως χαρακτήρα” δεν τα θεωρώ σοβαρά για προπονητή που αναλαμβάνει ομάδα στα μισά της σεζόν με πολύ κακή στελέχωση από άποψη ποιότητας.

Νέος προπονητής ο Δ. Πρίφτης, ο…σκιώδης προπονητής το 2014 στο πρωτάθλημα του Αλβέρτη. Γνωστή φιλοσοφία, τα έχουμε ξαναπεί, όλα αρχίζουν από την άμυνα, γρήγορα πόδια, pick n roll, transition όποτε μπορούμε και κάνα τρίποντο. Καλό κοουτσάρισμα κατά τη διάρκεια των αγώνων, επικεντρωνόμαστε στην καταστροφή του αντιπάλου, 0 νέες φιλοσοφίες επιθετικά γιατί δεν έχουμε κάτι να δείξουμε ως σημείο αναφοράς ως εθνική σχολή.

Προσωπικά δεν περιμένω πολλά, ο προϋπολογισμός στα τάρταρα, οι κινήσεις είναι με παίκτες που θέλουν μέσω του ΠΑΟ να κάνουν το επόμενο βήμα ή να παίξουν 1η φορά Ευρωλίγκα και τα συναφή. Σε αυτή τη λογική δεν περιμένω φοβερές κινήσεις με παίκτες εγνωσμένης αξίας, αντίθετα θα πάμε σε “λαυράκια” με κύριο στοιχείο τα γρήγορα πόδια και την διάθεση για άμυνα. Οποιoσδήποτε παίκτης που δεν κολλά σε αυτά τα τρία, πχ κάτι Laprovittola είναι ανέκδοτα (σιγα μην πάρει παίκτη ο Πρίφτης που θα στοιχίσει ΚΑΙ ακριβά ΚΑΙ δε θα παίζει άμυνα).

Σε αυτή τη λογική, αρνούμαι να μπω σε ονοματολογία τύπου “φέρε πρόεδρε τον δείνα”. Δεν έχει νόημα, χώρια που δεν περιμένω ποιότητα (άρα τον ψιλοκλαίω τον μακαρίτη από τώρα). Ας περιμένουμε πάντως να κλείσει το ρόστερ και θα δούμε αν η στελέχωση δείχνει υποσχόμενη. Μόνη σημείωση είναι πως αν τεθεί δίλημμα Ιωάννης ή Μάριο, ψηφίζω ΔΙΠΛΟ φανατικά.

ΥΓ. Για την μπάλα, περιμένω τις μεταγγραφές για να δώ. Ο Γιοβάνοβιτς δείχνει σοβαρός μέχρι τώρα αλλά ο άνθρωπος τι να κάνει όταν έχει για προιστάμενο τον κάθε Βλάχο ; Μικρό καλάθι, για να κρίνω πρέπει να δω τις μεταγγραφές.

ΥΓ2. Ο ΑΟ έχει ικανοποιηθεί πλήρως για τον Ελαιώνα. Η ΠΑΕ, εκεί που μας έλεγαν πως δε γίνεται να πάρει εμπορικούς χώρους, τώρα απλά θα δίνει ένα ποσοστό από τα κέρδη (ρε τον ατιμο τον Μπακογιάννη, τώρα τελικά δε θα πάει για απιστία; ). Η ΚΑΕ γιατί λείπει; Για το γινάτι ενός παρκαδόρου που επισήμως μας λέει πως πρέπει να ανατείλει από τη Δύση ο ήλιος;

ΥΓ3. Atlanta-Phoenix, τελικός από τα πιο υγρά όνειρα της δεκαπενταετίας 1980-1995 (αλλά θα ήταν κρίμα για τον Γιάννη). ΕΙδικά οι ‘Ηλιοι δίνουν μαθήματα σωστής δόμησης ομάδας-με βάση ένα καλό playmaker (ο CP3 κορυφαίος άσσος στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή), φέρανε FW με γρήγορα πόδια για συνεργασίες με Pick n roll και σούτ από την περιφέρεια ώστε να εκμεταλλευθούν τον playmaker + ένας σκόρερ (Booker) με κάθε τρόπο (όχι πχ να χρειάζεται να τριπλάρει) ενώ γρήγορα πόδια για να μην αφήνουν κενά στην άμυνα & rim protector (Ayton). Σωστή στελέχωση δίχως λεφτά. Το αντίθετο στην λογική που επικρατεί στον ΠΑΟ με εξαίρεση 4-5 έτη (και αυτά σπαστά).