Ιδανικός αυτόχειρας ο Παναθηναϊκός στο ΤΟΡ 16 «έφαγε το κεφάλι του μόνος του» όπως δήλωσε και ο Διαμαντίδης μένοντας δεύτερος τελικά στον όμιλο πίσω από την Κάχα. Τώρα στον δρόμο του προς το Final Four βρίσκει την Μπαρτσελόνα ή για να το πούμε πιο σωστά ο Παναθηναϊκός πέφτει στον δρόμο της και καλείται να την αντιμετωπίσει (και να αποκλείσει) με μειονέκτημα έδρας.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι μια ομάδα που δεν έχει χάσει ποτέ πλεονέκτημα έδρας σε αυτή τη φάση ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια …πελατειακή σχέση με τις ελληνικές ομάδες. Με ένα γεμάτο ρόστερ με τεράστια δύναμη στους ψηλούς και πολύ μεγάλη ποιότητα στους κοντούς. Και ειδικά φέτος με έξτρα κίνητρο αφού το FF θα γίνει στο σπίτι της.

Ως εκ τούτου τα προγνωστικά σαφώς δίνουν φαβορί. Κι αυτό δυστυχώς είναι η μισητή Ισπανική ομάδα.

Όμως…

Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι μια τυχαία ομάδα. Έχει μια φανέλα πολύ βαριά που την κοσμούν 5 αστέρια. Είναι μια ομάδα φτιαγμένη από «βαρύ» μέταλλο, φτιαγμένη για τα δύσκολα με ιδιαίτερη ικανότητα να τα βγάζει πέρα με την πλάτη στον τοίχο. Είναι ένα σύνολο με τεράστια εμπειρία γαλουχημένο σε επιτυχίες και τίτλους. Μια ομάδα που έχει αλώσει στο παρελθόν όλες τις δύσκολες έδρες της Ευρώπης. Είναι η ομάδα του Ομπράντοβιτς και του Διαμαντίδη. Και κανείς δε μπορεί να τον ξεγράψει έτσι απλά.

Και είμαι βέβαιος ότι στην Βαρκελώνη θα υπάρχει ένα μικρό μούδιασμα αυτή τη στιγμή μπροστά στην προοπτική της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό.

Οπότε τι λέτε εσείς;