“Έχοντας το μυαλό στην ΤΑΟΥ και τον υπερ-πάντων αγώνα της Τετάρτης για την πρόκριση στο final four ο Παναθηναϊκός γνώρισε μια ανώδυνη ήττα από την παθιασμένη ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κλπ κλπ”.

Κάπως έτσι ίσως να μπορούσε να δικαιολογηθεί η σημερινή εμφάνιση και να μείνει εύκολα κι απλά στο χρονοντούλαπο. Δυστυχώς όμως το σενάριο είναι αρκετά διαφορετικό, καθώς την Τετάρτη δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι να “αποπροσανατολίσει” την ομάδα. Ως εκ τούτου, θα περίμενε κανείς ο Παναθηναϊκός να έχει προετοιμαστεί για το σημερινό παιχνίδι και να το καθαρίσει εύκολα κι απλά καθώς για διαφορετικά δυναμικότητας ούτε λόγος να γίνεται. Και κάτι τέτοιο έδειχνε και το πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκε στο τέλος του με 17 πόντους.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο Παναθηναϊκός απλά ξέχασε να κατέβει στο παρκέ, με αποτέλεσμα να γνωρίσει μια ακόμα ψιλοπερίεργη, ψιλοντροπιαστική ήττα. Δυστυχώς ορισμένα κακά σημάδια του παρελθόντος ξαναέκαναν την εμφάνισή τους στο παρκέ, αλλά κυρίως εκτός παρκέ με τον Ομπράντοβιτς και τον Ιτούδη για άλλη μια φορά να κοιτούν την εξέλιξη του αγώνα χωρίς καμμία εμφανή διάθεση να παρέμβουν και να διορθώσουν τις καταστάσεις, παρά περισσότερο κοιτώντας το ρολόι ανυπομονώντας να τελειώσει το παιχνίδι ανεξαρτήτωςτου αποτελέσματος. Δεν γνωρίζουμε αν στο ημίχρονο η ομάδα πληροφορήθηκε την διαφαινόμενη ήττα του Ολυμπιακού και αποφάσισε ότι δεν αξίζει τον κόπο να σπαταλήσει δυνάμεις ή αν θεώρησαν ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει με την διαφορά που είχε οικοδομηθεί ήδη, αλλά αυτό που έχει σημασία και δεν πρέπει να το ξεχνάμε είναι ότι μετά το παιχνίδι στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός ήταν 4 νίκες μπροστά από τον Ολυμπιακό και από τότε μέχρι σήμερα έχει κάνει ήδη τρεις ήττες! Αν ο Ολυμπικαός δεν έχανε χτες, τότε πιθανό στραβοπάτημα την επόμενη αγωνιστική με τον Πανιώνιο στο κεκλεισμένων θα σήμαινε απώλεια της πρώτης θέσης! Αδιανόητο; Κι όμως…

Φυσικά με τα “αν” δεν γίνεται δουλειά και η πρώτη θέση φαντάζει σίγουρη (ακόμα), αλλά οι εμφανίσεις του Παναθηναϊκόυ σε κάποια παιχνίδια είναι σκέτη απογοήτευση. Χωρίς καμία πρόθεση να μειώσουμε την ΑΕΚ και την προσπάθειά της νομίζουμε ότι το παιχνίδι σήμερα το έχασε ο Παναθηναϊκός λόγω της μηδενικής του διάθεσης. Η σκηνή προς το τέλος με το ματς να είναι στην κόψη του ξυραφιού και τον Μπετσίροβιτς στον πάγκο να χασμουριέται ανοίγοντας το στόμα σαν κροκόδειλος ήταν ο απόλυτος αντικατοπτρισμός της διάθεσης που έβγαζε ο Παναθηναίκός στο παρκέ όλο το δεύτερο ημίχρονο. Λέτε τελικά ο Ασπρούλιας να είχε δίκιο όταν έλεγε ότι χωρίς παιχνίδια μεσοβδόμαδα ο Παναθηναϊκός θα χάσει το ρυθμό του; Μόνο αυτό δεν έχουμε ακούσει φέτος…

Τέλος πάντων, η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε γκρινιάξει αρκετά φέτος και δεν υπάρχει κάτι νέο να προσθέσουμε. Έτσι κι αλλιώς τα play off έρχονται και η πίστη είναι ότι το πρωτάθλημα θα βαφτεί και φέτος πράσινο εύκολα (ή δύσκολα). Απλά δε μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στα εμφανέστατα πλέον προβλήματα που δυστυχώς υπάρχουν μέσα στην ομάδα και να ζήσουμε μέσα στην εικονική πραγματικότητα ορισμένων “πράσινων” δημοσιογράφων, οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα στην ομάδα είναι υπό έλεγχο και πάνε βάσει σχεδιασμού..