Ουσιαστικά λοιπόν με την απόκτηση Βουγιούκα, Καϊμακόγλου και κυρίως Σάτο και Μάριτς ο Παναθηναϊκός έχει κλείσει το ρόστερ του. Ή μήπως όχι; Πολύ συζήτηση γίνεται τον τελευταίο μήνα σχετικά με την ανάγκη ή όχι απόκτησης ενός ακόμα guard που θα συμπληρώσει την περιφέρεια δίπλα στους υπάρχοντες Διαμαντίδη, Νίκολας, Καλάθη, Τέπιτς και Βεργίνη. Βεβαίως για να είμαστε πιο ακριβείς, όπου «απόκτηση» βάλτε «ανανέωση» (βλέπε Σάρας).

Σε αυτό το δίλημμα παίρνουν θέση οι οπαδοί της ομάδας και με βάση την άποψή τους χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα:

Α) Οι «παρτεπαιχτικοί» ή «ανανεωσιακοί» οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί ένας ακόμα παίχτης (ξαναβλέπε Σάρας) δίνοντας δανεικό τον Σερμαντίνι.

Β) Οι «Ομπραντοβιτσοξερικοί» οι οποίοι η μόνη άποψη που έχουν είναι «ο Ομπράντοβιτς ξέρει» (ως συνήθως)

Την κατάσταση περιπλέκουν και δύο νέοι παράγοντες που δεν υπήρχαν μέχρι πέρσι. Ο λόγος φυσικά για την αύξηση της φορολογίας αφενός και τις αλλαγές στους κανονισμούς αφετέρου με πιο σημαντική αλλαγή αυτή της απόστασης του τριπόντου.

Μέχρι σήμερα η «επίσημη» θέση του Παναθηναϊκού στο θέμα είναι «οι μεταγραφές τελείωσαν». Όμως μπορεί να είναι έτσι; Με 4 και κάτι (Βεργίνης) γκαρντ η χρονιά δεν βγαίνει. Ειδικά με τον ρυθμό τραυματισμών που εμφανίζονται στον Παναθηναϊκό τα τελευταία 2 χρόνια. Το ρίσκο είναι τεράστιο και η λογική λέει ότι ο Ομπράντοβιτς (που ξέρει) δεν θα θέλει να το αναλάβει. Ακόμα και το 2007 που ο Διαμαντίδης έπαιξε μέχρι σκασμού και ήταν ακόμα ο γνωστός «βιονικός άνθρωπος» ο Παναθηναϊκός είχε 6 κοντούς (μετρώντας και το πιο λαμπρό χαμόγελο). Αμέσως-αμέσως λοιπόν τα μαθηματικά δεν βγαίνουν. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί κανείς και την αλλαγή στο τρίποντο που –λογικά- θα αναγκάσει τους κοντούς σε περισσότερο τρέξιμο σε άμυνα και επίθεση η πλάστιγγα γέρνει σαφώς προς την μεριά της …επιτακτικής απόκτησης παίχτη.

Λέτε αυτό (ή και κάτι παραπάνω) να ξέρει και ο Σάρας και κάνει αμέριμνος τα μπάνια του στην Πάρο; Είδωμεν…

ΥΓ. Ξεκινάει αύριο και το Ακρόπολις και φυσικά αναμένεται να γίνει του …Σπανούλη και αυτή τη φορά οι Ολυμπιακοί θα αποθεώνουν έναν –σίγουρα- δικό τους παίχτη… Όχι όπως το 2007… Να αναφέρουμε ότι το τουρνουά γίνεται με συμμετοχή των Σερβία, Σλοβενία και Καναδά. Οι αγώνες γίνονται στις 17, 18 και 19/8 ο πρώτος στις 19.00 και ο δεύτερος στις 21.45. Η Εθνική παίζει στις 21.45 κάθε μέρα κατά σειρά με Καναδά, Σλοβενία και Σερβία.