..του Φίλιππα Συρίγου για τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον Άρη καταγράφηκαν σε προχθεσινό του άρθρο στην Sportday.. Σε ότι αφορά τον Παναθηναϊκό, αναφέρεται πως ο “μέγας” Γιασικεβίτσιους (ή ο βασιλιάς του transition, syrigos.jpgόπως τον ονομάζει..) δεν έχει τις απαιτούμενες ευκαιρίες για να δείξει την αξία του στο ανοιχτό γήπεδο και πως λόγω της δεδομένης αδυναμίας του πρέπει να “κρύβεται” στην άμυνα.. Επισημαίνεται, πως στην περιφέρεια, εκτός από την εμβληματική παρουσία του Διαμαντίδη (ο κύριος 100%, όπως τον αποκάλεσε τις προάλλες στο Βελιγράδι..) και την δυναμική επιστροφή του Σπανούλη, είναι έντονο το κενό που άφησε πίσω του ο Σισκάουσκας, ένας παίκτης που θα ταίριαζε στον σημερινό Παναθηναϊκό περισσότερο από τον μεγαλύτερο σε όνομα και κασέ Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.. Δεύτερη σωστή κρίση, αν και για την κάλυψη του κενού του Σισκάουσκας από τους υπόλοιπους θα διαφωνήσουμε, καθώς διατηρούμε αρκετές επιφυλάξεις επί του θέματος.. Την έλλειψη ενός κλασικού ψηλού την έχουμε συνηθίσει, ενώ το σχόλιο ότι η ομάδα χρειαζόταν ένα «τεσσάρι» με σταθερό εξωτερικό σουτ, που θ’ανάγκαζε τις αντίπαλες άμυνες να ανοίξουν περισσότερο, χρίζει συζήτησης..

Για τον Ολυμπιακό, ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρει πως διαθέτει υλικό κατά πολύ πληρέστερο των δύο προηγούμενων χρόνων (μάλλον έχει δίκιο..), ενώ σε ότι αφορά την οργάνωση ο Μπλάκνεϊ δείχνει να είναι ο καταλληλότερος για να αναλάβει αυτόν τον ρόλο, σε σχέση με τον Γκριρ ή τον υπερεκτιμημένο (όπως ολόσωστα αναφέρεται) Τεόντοσιτς… Η επισήμανση για τις αμυντικές επιδόσεις της τετράδας των Μασιγιάουσκας, Γκριρ, Γουντς και Τζάκσον είναι προφανής. Ο Μασιγιάουσκας πάντως δείχνει να το παλεύει το θέμα. Τέλος, η προσθήκη του Τέρι λογικά θα βελτιώσει κατά πολύ επίπεδο τον Άρη..

P.S. Σε συνέντευξη που έδωσε στο Sportfm.gr ο Κώστας Μάγλος -μεταξύ άλλων- ανέφερε για τον Λιν Γκριρ, με τον οποίον υπήρξαν συμπαίκτες στη Νηαρ Ηστ:  «Δεν έχω ξαναδεί παίκτη τόσο κοντό να έχει τόσα προσόντα. Είναι ταχύτατος και έχει εκπληκτικό άλμα. Έχει όμως και ένα μεγάλο μειονέκτημα: Δεν δίνει ποτέ πάσα. Δεν είναι πλέι μέικερ και αυτό ίσως στοιχίσει στον Ολυμπιακό». Τελικά, μάλλον ο ιδανικός συνδυασμός για τον Ολυμπιακό θα ήταν Γιασικεβίτσιους στον “άσσο” και “δυάρι” ο Γκριρ..