Με τον καλύτερο τρόπο τελείωσε το Ολυμπιακό τουρνουά, καθώς σ’ένα ματς διαφήμηση του επιθετικού μπάσκετ, οι ΗΠΑ νίκησαν την Ισπανία στον μεγάλο τελικό με 118-107 και κατέκτησαν ένα χρυσό μετάλλιο στο μπάσκετ μετά από οκτώ χρόνια.. Πραγματικά χορταστικό παιχνίδι σε ξέφρενο ρυθμό.. Το γεγονός ότι στο ημίχρονο το σκορ ήταν 69-61 τα λέει όλα.. Όπως έχει αποδείξει η ιστορία, ο μοναδικός ίσως τρόπος για να κερδίσεις μια ομάδα επαγγελματιών από το ΝΒΑ είναι με υψηλό τέμπο (γιατί απλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να τους κρατήσεις χαμηλά στην άμυνα) υπό κάποιες προυποθέσεις: να μην σου ξεφύγουν στο σκορ (διότι κακά τα ψέμματα, τότε δύσκολα γυρνάει το παιχνίδι) και να φυσικά να κάνεις εσύ απίστευτο παιχνίδι επιθετικά.. Κάτι τέτοιο πήγε να κάνει σήμερα και η Ισπανία, αλλά δεν άντεξε μέχρι το τέλος..

Και αυτοί οι Αμερικάνοι απίστευτοι.. Μετά τα στραπάτσα των τελευταίων διοργανώσεων κάνουν “ολική επιστράτευση”, παίρνουν σαφώς πιο σοβαρά την υπόθεση “Παγκόσμιο μπάσκετ” (με περισσότερη προετοιμασία και scouting των αντιπάλων) σε σχέση με τα “the best of the world vs. the rest of the world” κλπ. του παρελθόντος και στον τελικό παραλίγο να την πατήσουν εκ νέου.. Πάντως, μάλλον θα κάνω καιρό να ξαναδώ αγώνα μπάσκετ.. Είμαι καλυμμένος..

P.S. Yπάρχει και η (πολύ δύσκολη) συνταγή που εφάρμοσαν οι Αργεντίνοι το 2002, οι οποίοι βρισκόντουσαν μπροστά με 16 πόντους στο ημίχρονο..