Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ειδικά μετά από τέτοια εμφάνιση: Η ομάδα εμφανίστηκε ανέτοιμη ψυχολογικά για να πάρει την πρόκριση. Πνίγηκε στο άγχος του ΟΑΚΑ, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει σε μια σειρά do-or-die. O Παναθηναικός εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ για 1.5 δεκάλεπτο, συγκεκριμένα από τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου έως και το τέλος του Α ημιχρόνου.

Η χειρότερη εμφάνιση μας επί Πασκουάλ οφείλεται καθαρά και μόνο στην ψυχολογία των παικτών: όταν βάζεις ΔΕΚΑΕΞΙ (16) πόντους σε ένα ημίχρονο, δεν φταίει ο αντίπαλος αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ. Κανένα τρικ, κανένα σύστημα δεν μπορεί να σε φέρει σε τέτοια κατάσταση ώστε να σκοράρεις 16 πόντους σε ένα ημίχρονο στην έδρα σου. Το πρόβλημα ήταν καθαρά ψυχολογικό αφού όσο καλή άμυνα και να παίξει ο αντίπαλος, 3 τρίποντα σε ένα δεκάλεπτο, ΔΙΑΟΛΕ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ αν δεν έχεις ψυχολογία ψαριού που σπαρταράει.

Όσο το ρολόι κυλούσε, τόσο πιο αδύνατο γινόταν για την ομάδα να αποφύγει τη μοίρα της: Το ΟΑΚΑ αντί για ηφαίστειο που θα έπνιγε με πράσινη λάβα τον αντίπαλο, έπνιξε σε μια κουταλιά νερό τους παίκτες που φοβόντουσαν να παίξουν το παιχνίδι τους. Ο δε προπονητής στεκόταν ανήμπορος στην άκρη του πάγκου, μη μπορώντας να αντιληφθεί τι φταίει και ανίκανος να αλλάξει τη ροή του παιχνιδού.

Τις πταίει; Φταίει ο πρόεδρος με το πριμ που άγχωσε περισσότερο τους παίκτες; Φταίει ο προπονητής που δεν ετοίμασε ορθά την ομάδα; Φταίνει οι ίδιοι, έμπειροι παίκτες που δεν μπόρεσαν ποτέ να ελέγξουν τα συναισθήματα τους;

Ο γέγονε, γέγονε. Η ομάδα καλείται να κάνει πράξη το ακατόρθωτο (μεταξύ μας παιδιά, ΔΕΝ…) και να κερδίσει 1 ματς στην Τουρκία- ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. Προσωπικά πιστεύω πως δύσκολα θα καταφέρει η ομάδα να βγει από το λάκκο που η ίδια έσκαψε, όχι λόγω της δυσκολίας του αντιπάλου αλλά λόγω της πλήρους πνευματικής αδυναμίας της . Η ομάδα μπήκε αντί με το μαχαίρι στα δόντια με το μαχαίρι στο λαιμό της!

Το σημαντικό είναι να μείνουμε ψύχραιμοι ακόμα και με τον διαφαινόμενο αποκλεισμό με αυτόν τον τρόπο στα play offs, να κάνουμε μια κριτική αποτίμηση του ρόστερ στο τέλος της χρονιάς και να μην πάρουμε για ν-οστή φορά αποφάσεις εν θερμώ. Πέρυσι αυτή η νοοτροπία μας έκανε ζημιά. Πρέπει φέτος να είμαστε ψύχραιμοι και να μάθουμε από τα λάθη μας.

ΥΓ. Υπομονή. Ξέρω πως θα με βρίσετε αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Υπομονή για όσο χρειαστεί.