Πρώτος αγώνας στη σειρά τελικών 2016-2017 και 1-0 υπέρ του γαύρου. Η ομάδα με τα ερυθρόλευκα κέρδισε πιο εύκολα από όσο λένε οι δημοσιογράφοι (ειδικά οι δικοί μας) αφού προηγήθηκε στη συντριπτική διάρκεια του αγώνα. Ο ΠΑΟ ήταν πάντα κοντά, σε κάποια φάση πέρασε μπροστά αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και να λήξει ο πρώτος γύρος υπέρ μας. Προσωπικά, περίμενα πως εύκολα ή δύσκολα ο ΟΣΦΠ το 1ο ματσάκι θα το έπαιρνε: Πέρσι έγινε break στον πρώτο πρώτο αγώνα και ο ΟΣΦΠ θα ήταν υποψιαασμένος, δλδ σοβαροί να είμαστε, δεν μπορεί να γίνεται ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ break στον 1ο αγώνα.

Τώρα, ο ΟΣΦΠ είναι πιο παιγμένος ως ΟΜΑΔΑ και του βγήκε αυτό στη σειρά, κατόρθωσε στο τέλος να πάει στα safe plays και να βάλει σίγουρους πόντους. Αυτό το τελευταίο είναι ένα από τα στοιχεία που λείπει από εμάς: έχοντας  μια νέα ομάδα, είμαστε υπερβολικά βασισμένοι κατ’εμέ στις ορέξεις του Τζέιμς και στην ικανότητα του στο isolation. Οκ, όλοι έχουν έναν παίκτη να παίζει isolation αλλά πιστεύω πως εμείς κάπου λίγο χάνουμε τη μπάλα.

Επίσης, η αίσθηση που μου έβγαλε ο αγώνας είναι πως οι 2 ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά, υπερβολικά πολύ καλά. Εξού και το χαμηλό σκορ, το κακό θέαμα και τα συναφή αφού και οι 2 ομάδες ξέρουν πολύ καλά πως να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου.

Δε θα σταθώ περισσότερα σε άλλα σημεία, θα προτιμήσω να τα πούμε με σχόλια (περιμένω τα σχόλια όλων, προεξάρχοντος του “πατριάρχη’ Σαρούνας) αλλά θέλω να υπογραμμίσω εδώ τρία σημεία:

  1. Με εκνευρίζει αφάνταστα το γεγονός πως το πράγμα έχει ξεφύγει με τα social media. Οπαδοί την πέφτουν σε παίκτες καταμεσούσης των τελικών(τα σχόλια στο προφίλ του Φελντίν είναι εμετικά, ανεξαρτήτως το αν δεν είναι ο παίκτης για αυτό το επίπεδο), ο DPG σχολιάζει συμβόλαια στο instagram, οι παίκτες μιλάνε για τα μελλοντικά τους συμβόλαια στο twitter και γενικότερα, ο κακός χαμός. Βάλτε και τη μεταγγραφολογία ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ (δλδ ΕΛΕΟΣ), νομίζω κάπου ξέφυγε το πράγμα.
  2. Δεν ξέρω αν ο Τζέιμς θα μείνει στην ομάδα. Αυτό θα το αποφασίσει ο προπονητής. Αν μείνει όμως, πρέπει να μπει σε ένα καλούπι. Οκ, δεκτό πως προσφέρει το απρόβλεπτο μετά από πολύ καιρό στην ομάδα και κάθε ομάδα έχει έναν τέτοιον (ο Ζοτς έχει τον Ντίξον) αλλά νομίζω κάπου σε μάς το πράγμα ξέφυγε. Κάπου πρέπει να μπει ένα όριο. Ξανά, να σημειωθεί πως δεν είναι όλη η ευθύνη δική του: όταν οι υπόλοιποι παίκτες κρύβονται όταν καίει η μπάλα (έχουμε μπόλικους από δαύτους), ο παίκτης κάνει κατάχρηση επειδή ξέρει πως οι υπόλοιποι δε βγαίνουν επιτακτικά μπροστά. Πιστεύω πως εδώ έχουμε θέμα και πιστεύω πως ίσως και ο Πασκουάλ ευθύνεται για αυτό.
  3. Ο ΟΣΦΠ δείχνει πολύ κουρασμέμενος, πολύ άδειος. Αν η ομάδα τον παίξει σκληρά, έχει πιθανότητες για το μπρέικ (ίσως στο τρίτο παιχνίδι; ), ειδικά όσο τραβάει η σειρά (imho). Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο μπορεί να κάνει ο ΠΑΟ 2-3 συνεχόμενες νίκες. Αυτό που λείπει για μένα είναι το καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά, το οποίο είναι και ευθύνη του ανθρώπου στον πάγκο. Εγώ πάντως είπα εξαρχής τη γνώμη μου: Αν έπρεπε να ποντάρω λεφτά, στον γαύρο θα το έκανα.

Τώρα για τα άλλα, θα τα πούμε και μετά τους τελικούς. Είτε είμαστε πρωταθλητές είτε όχι, κάποια πράγματα όπως το μεγάλο κενό στο 2, η έλλειψη ηγέτη στα δύσκολα, κοκ θα αναλυθούν είτε από μένα είτε από τα άλλα παιδιά. Έτσι κι αλλιώς πιστεύω πως πρέπει να γίνει ανανέωση και να επανακαθοριστούν πολλά πράγματα για πάικτες που εγώ προσωπικά δεν περιμένω άλλο (ΒΧ, Παππάς). Αναμένω να δούμε πως θα πάει βέβαια και η σειρά γιατί με 0-3 ή κανά 3-1 κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πώς θα κινηθεί ο DPG.

ΥΓ. Ρε παιδιά, όχι και ο Περπέρογλου στην ομάδα. Όχι να δεχόμαστε πίσω τον κάθε άσωτο υιό.