Συνέντευξη έδωσε ο Όντετ Κάτας (ο οποίος φέτος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μακάμπι Τελ Αβίβ) στο αθλητικό ένθετο «Full Επίθεση» της εφημερίδας “Ο κόσμος του Επενδυτή” και στον Αλέξανδρο Σωτηρόπουλο. Μεταξύ άλλων δήλωσε: “Σταμάτησα πολύ νέος, δεν ήμουν ούτε 26 χρονών! Θα ήθελα να δω τι παίκτης θα ήμουν στα 30 μου, πόσο θα είχα βελτιωθεί και πόσο καλός θα ήμουν. Και αυτό με σκοτώνει! Ακόμα και σήμερα, ονειρεύομαι να ξαναπαίξω μπάσκετ, γιατί αυτά θα ήταν τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου… Αν μπορύσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω φυσικά θα έκανα άλλα πράγματα, όχι γιατί πιστεύω ότι έκανα λάθος, αλλά γιατί τώρα πια ξέρω ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ήθελα. Αλλά τις αποφάσεις που παίρνεις, πρέπει να τις κρίνεις εκείνη τη στιγμή κι όχι εκ των υστέρων, βάσει αποτελεσμάτων.”

katash_pao.jpg

Ο Κάτας τραυματίστηκε στην επιγονατίδα στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2000 στη Ρόγκλα, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού. Ο παίκτης επέμενε να χειρουργηθεί στο Ισραήλ.. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία δυο-τριών μηνών από την ενεργό δράση, όμως όταν έφτασε η ώρα της επιστροφής τα πράγματα άλλαξαν.. Παραμονές Χριστουγέννων ο αθλητής υπεβλήθη σε αρθροσκοπικό καθαρισμό, ο οποίος έδειξε ότι ο Κάτας είχε προσβληθεί από ένα μικρόβιο κατά τη διάρκεια της επέμβασης.. Ακολούθησαν αμέτρητες επισκέψεις σε γιατρούς σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, άλλες τέσσερις (αν δεν κάνουμε λάθος) εγχειρήσεις, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να επανέλθει στα παρκέ.. Τον Ιούνιο του 2004 παρέθεσε συνέντευξη τύπου, όπου ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρησή του από την ενεργό δράση…

Υ.Γ. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι αναπτύχθηκε δικαστική διαμάχη μεταξύ του παίκτη και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αφού η ομάδα ισχυριζόταν ότι είχε καταθέσει στον ΕΣΑΚΕ διετές συμβόλαιο, το οποίο έληγε το καλοκαίρι του 2001, ενώ η πλευρά του παίκτη υποστήριζε ότι είχε υπογράψει για 2+1 χρόνια. Ο παίκτης μέσω του μάνατζερ (και θείου του) Μοσέ Κρίκοφ διεκδίκησε το υπόλοιπο των χρημάτων που δεν έλαβε για τη δεύτερη χρονιά (περίπου 150.000 $) καθώς και το ποσό που -κατά τη γνώμη τους- δικαιούνταν για τον τρίτο χρόνο του συμβολαίου (γύρω στα 1,5 εκ. $). Πάντως όταν είχε ανακοινωθεί ο παίκτης τα ρεπορτάζ έκαναν λόγο για συμβόλαιο 1+1 χρόνου..