Η εφημερίδα “Η Πράσινη” περιείχε ως δώρο για τους αναγνώστες της μια συλλεκτική έκδοση για το φετινό triple crown του Παναθηναϊκού. Σωστή η κίνηση, αφού αρκετοί φίλοι της ομάδας θα ήθελαν να έχουν στο αρχείο τους ένα τέτοιο έντυπο. Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως τέτοιες προσπάθειες χαρακτηρίζονται από προχειρότητα (κλασικό ελληνικό φαινόμενο). Όπως ήταν λογικό, η συγκεκριμένη έκδοση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση (εδώ κάτι τέτοιο συνέβη με το Glory Days με το οποίο θα αναφερθούμε εκτενέστερα σε μελλοντικό άρθρο…).

Έχουμε και λέμε λοιπόν.. Αναφέρεται ότι: “Στην πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου της α΄φάσης ο Παναθηναϊκός δυσκολέυει τη ζωή του. Με μια πολύ κακή εμφάνιση στο πρώτο μέρος κόντρα στη Μπανταλόνα οι «πράσινοι» παίζουν με τη «φωτιά», αλλά στην επανάληψη βελτιώνονται αισθητά (ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο) και τελικώς επικρατούν με 83-73″. Μα καλά, κανείς από αυτούς που επιμελήθηκαν το κείμενο δεν ήταν στο γήπεδο; Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 33-15, στο 11′ το σκορ ήταν 35-14, ενώ λίγο πριν το ημίχρονο το ταμπλό έγραφε 54-31, ενώ το ημίχρονο έληξε 54-34. Μετά οι Ισπανοί μείωσαν τη διαφορά μέχρι τους τέσσερις πόντους (65-61 στο 31′). Εν συνεχεία καθάρισε ο Ντικούδης και η διαφορά αποκαταστάθηκε. Κακή εμφάνιση το +20 του ημιχρόνου; Αισθητή βελτίωση το επιμέρους 29-39 της επανάληψης; Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε και ένα σχετικό link.

Συνεχίζουμε.. Σε κάθε παίκτη (συμπεριλαμβανομένων των Σάκοτα και Ξανθόπουλου) αφιερώνεται μια σελίδα με κάποια σχόλια για την φετινή του παρουσία. Εντάξει, όχι ακριβώς σε κάθε παίκτη, αφού εξαίρεση αποτελούν οι Σισκάουσκας, Παπανικολάου, Γιαβτόκας και Ντελκ στους οποίους αντιστοιχεί μία ολόκληρη σελίδα… και στους τέσσερις μαζί! Δηλαδή ο πραγματικός MVP του final four και ο MVP του 5ου τελικού των play off στην ίδια μοίρα με τους Γιαβτόκας, Ντελκ ή αλλιώς περισσότερη συνεισφορά είχε ο Σάκοτα από τον Σίσκα και ο (συμπαθής κατα τα άλλα) Ξανθόπουλος από τον Παπ..  Μάλλον όποιους φεύγουνε από την ομάδα τους διαγράφουμε.. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο (τουλάχιστον γράφονται καλά λόγια για το πρόσωπό του και όχι οι κακοήθειες που είχαν γραφτεί παλαιότερα στην ίδια εφημερίδα και είχαμε αναφέρει σε σχετικό άρθρο). Δεν καταλαβαίνουμε επίσης για ποιό λόγο συμπεριλήφθηκαν στο αφιέρωμα οι Περπέρογλου-Ουίνστον, αφού δυσκολευόμαστε να βρούμε τι σχέση έχουν με το triple crown.  Πώς και δεν έβαλαν και τον Σπανούλη στο αφιέρωμα; Κάπου αλλού αναφέρεται ότι η ομάδα έψαχνε εκδίκηση απο την Ταού για τον προ διετίας αποκλεισμό απο το final four της Πράγας. Πριν δυο χρόνια πάντως, το final four είχε γίνει στη Μόσχα και ο Παναθηναϊκός είχε συμμετάσχει και μάλιστα είχε βγεί και τρίτος…