Καλησπέρα,
μετά από μια συγκλονιστική σειρά f8, μακράν την καλύτερη του έτους, η ομάδα έβγαλε ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και ΨΥΧΗ, κυρίως στον 4ο αγώνα εκτός έδρας και στον 5ο αγώνα εντός, προστάτεψε την έδρα της (η μοναδική φέτος) και θα είναι παρούσα στο f4 του Βερολίνου, 12 έτη μετά την τελευταία της παρουσία!

Κατ’εμέ, ηουσιώδης διαφορά φέτος σε σχέση με τις άλλες χρονιές, ήταν ο χαρακτήρας που έβγαλαν οι παίκτες στα δύσκολα. Και στην πρώτη θητεία του RG ή κατά τη θητεία του Xavi, ο ΠΑΟ είχε καλή ομάδα (παίκτες και καλή λειτουργία), έβαλε δύσκολα στους αντιπάλους αλλά όταν η μπάκα έκαιγε και κάθε κατοχή είχε σημασία, οι παίκτες απλά “δεν ήταν εκεί”. Είτε λόγω έλλειψης μαχητικότητας είτε λόγω έλλειψης συγκέντρωσης. Φέτος αυτό δεν ίσχυε-οι παίκτες αποφάσισαν πως θα είναι εκεί. Από τις κοκκορομαχίες Καντεντονκούμπο/Lessort στο τέλος των αγώνων έως τα σουτ των Nunn-Παπαπέτρου στον 4ο αγώνα και το σουτ του Hernangomez στον 5ο, η ομάδα έδειξε επιθετική διάθεση απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, που ούτε τα έκανε πάνω του όπως η Βαρκελώνη ούτε ήταν χαμένος στο διάστημα όπως η Μονακό. Αισθάνομαι υπερήφανος για την ομάδα που κέρδισε μια ε ομάδα όπως οι Μακκαβαίοι σε μια εξαιρετική σειρά αγώνων και αυτό λέει πολλά.

Τώρα ως προς το f4: Παιδιά, κάναμε ένα τεράστιο βήμα που μας έλειπε 12 έτη. Ξεχάστε τα 7α αστέρια, τους ημιτελικούς κοκ και απλά απολαύστε το. Είμαστε κατ’εμέ το 4ο φαβόρί, με 15% πιθανότητα να σηκώσουμε το κύπελλο (δίνω 35% στη Ρεαλ, 30% στο σκατόγαυρο και 20% στην Φενέρμπαχτσε) κυρίως λόγω απουσίας εμπειρίας των παικτών. Μην πάμε μακριά-καλοί χρυσοί και άγιοι οι Grant, Μήτογλου, Gregonis αυτού του κόσμου για την Κανονική Διάρκεια αλλά στο top8 σε κουβάλησαν 4 παίκτες-οι Παπαπέτρου, Σλούκας με εμπειρία από το f4, ο παικταράς Nunn με αντίστοιχη εμπειρία από το ΝΒΑ και ο Lessort. Οι άλλες ομάδες έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στο πως να διαχειριστούν αυτούς τους αγώνες. Δεν πειράζει, χτίζεται η εμπειρία: Εδώ θα ήθελα να θυμίσω πως ΠΑΟ και σκουπιδόγαυρος χρειάστηκαν 3 f4 (1994,1995 & 1996/1997) για να σηκώσουν πρώτη φορά τίτλο ενώ και ο ΠΑΟ, με εξαίρεση τα έτη 2000-2002, χρειάστηκε το χαμένο f4 του 2005 και την αποτυχία του 2006 για να σηκώσει τίτλο (καλά ο σκατόγαυρος πήγαινε σε πόσα φ4 για να το σηκώσει το 2012).

Για αυτό λοιπόν, ακόμα και αν κάνει ο σκατόγαυρος το επόμενο βήμα (πολύ πιθανόν κατ’εμέ), θυμηθείτε πως τη φετινή χρονιά χτίζουμε για το μέλλον. Και ελπίζω να το θυμηθεί και ο DPG τα επόμενα έτη.
ΥΓ. Βλέπεις τις χειρότερες χρονιές του βρωμόγαυρου στο ποδόσφαιρο και βλέπεις πως έχει ιδιοκτήτη που πραγματικά νοιάζεται για την ομάδα. Αντίθετα, ο δικός μας, αφού πηδήξει πατώκορφα ό,τι καλό χτίσει, μετά θα δώσει και καμιά συνέντευξη παρωδία σε έντυπα παρωδία τύπου Athens voice, όπου θα προσβάλλει και την νοημοσύνη μας. Αλλά ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ. ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ.