Το σκορ της σειράς με τη Μακάμπι είναι πλέον στο 2-1 υπέρ των Ισραηλινών και ο δρόμος για την Πόλη γίνεται ολοένα και πιο ανηφορικός. Μόλις οχτώ μέρες από τα πανηγύρια του πρώτου αγώνα καλούμαστε για πρώτη φορά φέτος να υπερασπιστούμε το στέμμα του Πρωταθλητή Ευρώπης.. Το παιχνίδι αύριο είναι από τα λεγόμενα do or die. Κερδίζεις και σκοτώνεις τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ ή επιστρέφεις άλλη μία φορά το στέμμα χωρίς πρώτα να το υπερασπιστείς στο F4! Πρόβλεψη δεν μπορώ να κάνω, ωστόσο είμαι σίγουρος πως ένας ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με μάτια που …γυαλίζουν δεν χάνει ξανά από τη Μακάμπι. Είτε παίζει στο κολαστήριο της Nokia Arena (λέμε τώρα), είτε στο ΟΑΚΑ.

Στα της Μακάμπι και του χθεσινού παιχνιδιού..

Τα πράγματα είναι πολύ απλά.. Συγκέντρωση, πάθος και διάθεση για μάχη αμυντικά, καθαρό μυαλό στην επίθεση. Ο Μπλατ θα επιλέξει τη ίδια τακτική και αύριο. Παιχνίδι όσο πιο λίγων κατοχών γίνεται, θα παίξει με την υπομονή μας στην επίθεση, ενώ επιθετικά θα ακολουθήσει τις ίδιες καταστάσεις isolation. Πλάνο επιθετικά έχει μόνο όταν βρίσκεται ο Σοφοκλής μέσα, που ανοίγει χώρους για τους άλλους ή τελειώνει φάσεις από του low post. Η ζώνη του Μπλατ ή θα σπάσει από τα 6,75 ή θα πρέπει να την “τρυπήσουν” κάθετα οι περιφερειακοί (Καλάθης-Διαμαντίδης-Λόγκαν). Ο Καλάθης είναι μονίμως ελεύθερος, ενώ στη weak side ΠΑΝΤΑ το τριάρι μας (συνήθως) ή το τεσσάρι είναι αφύλακτα. Στις περιπτώσεις αυτές ή τους σκοτώνεις απ’έξω ή καρφώνεις όπως ο Περπέρογλου. Επιλογές, όπως του Σάτο, αύριο ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ! Οι Καλάθης – Διαμαντίδης στις αλλαγές που γίνονται πρέπει να περάσουν τους ψηλούς ή να πάρουν φάουλ. Όχι άλλα γύρω-γύρω όλοι ή τραβηγμένα σουτ. Με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό μπορούμε να βρούμε είτε την extra πάσα, είτε κενό χώρο για τελείωμα. Είδα το παιχνίδι ξανά και σταμάταγα ξαναβλέποντας ορισμένες επιθέσεις μας. Αν αποβάλλουμε το άγχος και την επιπολαιότητα, τα πράγματα θα γίνουν πιο απλά..

σούταρε ρε Νικ..

στο slideshow μάζεψα αρκετές φάσεις από το χθεσινό παιχνίδι που πιστεύω πως είναι χαρακτηριστικές των όσων συμβαίνουν σε όλη τη σειρά αλλά θα συμβούν και αύριο..  http://www.flickr.com/photos/78448421@N02/show/

υ.γ: Αύριο πρέπει να κατέβουν για μάχη ΟΛΟΙ!