Αν περιμένεις να διαβάσεις σε αυτή την ανάρτηση για τους τελικούς πρωταθλήματος, για το αν θα μείνει ο Σίνγκλτον , για το αν ο Πασκουάλ θα παρουσιάσει κομμάντο στους τελικούς, για το αν θα έρθει πίσω ο Σλούκας ή για το αν είναι πολλά τα λεφτά στον Μπουρούση, για το αν ο DPG θα ηρεμίσει κάποτε, για το αν η θ.13 θα γυρίσει πίσω στο ΟΑΚΑ, γύρνα πίσω. Αυτή η ανάρτηση δεν είναι για σένα.

Αυτή η ανάρτηση είναι για παιδιά που τα έχουν χαμένα, είναι για τα παιδιά που κάνουν ρυτίδες στα κελιά, είναι για θυσίες και Σταυρούς. Είναι για το κοινωνικό έργο της ΚΑΕ ΠΑΟ και το γήπεδο στις φυλακές ανηλίκων στην Κόρινθο.

Όλοι κάνουμε λάθη: Λάθη δεν κάνει όποιος δεν έχει κάνει τίποτα στη ζωή του. Δυστυχώς, ορισμένοι σε αυτή τη ζωή κάνουν λάθη βαρύτερα από άλλους. Λάθη που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή σε όλα τα επίπεδα, επειδή κάποτε ήταν τραίνα με χαλασμένα φρένα. Και όταν αυτά τα λάθη γίνονται όταν οι άνθρωποι είναι ακόμα παιδιά, η κοινωνία που ουδέποτε συγχώρησε τους ανθρώπους που εξέπεσαν από τα πάθη τους, τους καταδικάζει να ζήσουν μια ζωή δίχως καταφύγιο, σε ένα ταξίδι δίχως γυρισμό.

Η ΚΑΕ ΠΑΟ, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, αποφάσισε να συμβάλλει και αυτή στην αναστροφή του ρεύματους και να σηκώσει και αυτή λίγο το σταυρό που κρατάνε αυτοί οι άνθρωποι. Ο ιδιοκτήτης DPG, ο πρόεδρος, οι παίκτες, οι χορηγοί, το τεχνικό τιμ, όλοι οι συντελεστές της ομάδας συνετέλεσαν προς αυτό το σκοπό: Εκτός από τις συχνές εκδρομές στον ελεύθερο τους χρόνο για να δουν τα παιδιά, συνεισέφεραν οικονομικά στο να φτιαχτεί ένα γήπεδο μπάσκετ στο κατάστημα κράτησης ανηλίκων Κορίνθου. Ούτως ώστε οι νέοι να αποκτήσουν μια διέξοδο από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται και μέσω πειθαρχίας, ομαδικότητας και γενικά αθλητικού πνεύματος, να ενταχθούν αργότερα ομαλότερα πίσω σε μια σκληρή κοινωνία στην οποία όλα τα πράγματα θα τους είναι ξένα.

Τα πρωταθλήματα, τα κύπελλα, τα ευρωπαικά πάνε και έρχονται. Οι ομάδες δεν μεγαλώνουν και μικραίνουν μόνο από τους τίτλους αλλά από την εν γένει συμπεριφορά τους. Τέτοιες είναι οι ενέργειες που κρατάνε το μύθο της ομάδας στα αστέρια και φτιάχνουν ρίζες ΒΑΘΙΕΣ με τον κόσμο στην Ελλάδα. Και φυσικά, σε μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει εδώ και καιρό σε όλα τα επίπεδα (πρώτα χρεοκοπήσαμε πνευματικά και ηθικά και μετά ακολουθήσανε όλα τα άλλα), δεν περιμένουμε να πάρει έκταση η είδηση, ούτε καν για παραδειγματισμό (πόσο δε μάλλον για προβληματισμό, που είναι κάτι βαθύτερο).  Τα κακά παιδιά πουλάνε περισσότερο από τις καλές πράξεις σε ένα πλήθος που ζητά απεγνωσμένα φράουλες και αίμα στις αρένες.

ΥΓ. Παναθηναικός σημαίνει μαχητική ψυχή. Σε κάθε περιβάλλον, σε κάθε επίπεδο και από όλους.

ΥΓ2. Υποψήφιος προπονητής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ….ο Παπαθεοδώρου. Όχι, δεν είναι φερέφωνο του Σαββίδη. ΠΟΣΗ Правда” ΑΝΤΕΧΕΙΣ;