Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ισπανικού τύπου ο Άλεξ Άκερ, απέτυχε να περάσει τα ιατρικά τεστ στα οποία acker.jpgυποβλήθηκε από την Μπαρτσελόνα, αφού εντοπίστηκε πρόβλημα στο γόνατο του παίκτη, το οποίο ο ίδιος και ο μάνατζέρ του είχαν αποκρύψει.. Οι Καταλανοί προβληματίζονται για το αν θα πρέπει να ακυρώσουν ή όχι τη μεταγραφή και αναμένεται να ακολουθήσουν νέες εξετάσεις μέχρι να αποφασίσουν οριστικά. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι o Άκερ θα χρειαστεί αρκετό καιρό για να φτάσει σε επίπεδο ετοιμότητας 100%.. Ο Άκερ έχει συμφωνήσει για 1+1 χρόνια με τους “μπλαουγκράνα” με αποδοχές 1,7 εκ. € τον πρώτο χρόνο και 1,8 εκ. € τον δεύτερο. 1η απορία: Σαν πολλά δεν είναι τόσα λεφτά; Δεν τον υποτιμούμε τον παίκτη, αλλά όχι και έτσι.. 2η απορία: Μήπως αυτός ήταν ο λόγος που ο Άκερ δεν βρήκε ομάδα στο ΝΒΑ; Γιατί τον χειμώνα όποτε ερχόντουσαν οι άνθρωποι των Pistons έλεγαν πως σίγουρα θα επιστρέψει σε αυτούς..

Υ.Γ. Ο Κακιούζης στο βιβλίο του αναφέρει ότι: “Τις εξετάσεις που έκανα όταν πήγα στη Μπαρτσελόνα δεν έχω ξανακάνει ποτέ στη ζωή μου. Ότι τεστ μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους”, ενώ και ο Βούγιανιτς έχει πει πως όταν έπαιζε στην Μπάρτσα στο συμβόλαιό του είχε όρο στις 31/12/2005 να επανεξεταστεί για να διαπιστώσει η ομάδα αν όλα πάνε καλά με το πόδι του. Δεν αστειεύονται στη Βαρκελώνη με τέτοια θέματα..

Update August 31, 2007: Τελικά ο Άκερ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, το οποίο επιτρέπει στην Μπαρτσελόνα να το σπάσει εάν ο παίκτης δεν είναι απόλυτα υγιής εώς τις 15 Δεκεμβρίου, αφού ο χρόνος αποκατάστασής του εκτιμήθηκε ότι είναι περίπου τρεις μήνες.. Εξάλλου, οι Καταλανοί ανακοίνωσαν την απόκτηση του Μισέλ Μοραντέ, ο οποίος υπέγραψε τριμηνιαίο συμβόλαιο, ώστε να καλύψει αρχικά τη θέση του Άκερ.. Στην περίπτωση που ο Γάλλος ικανοποιήσει ή λυθεί το συμβόλαιο του Άκερ η συνεργασία πιθανόν να επεκταθεί.. Σε συνέντευξη σε Ισπανική εφημερίδα ο Άκερ δήλωσε για το θέμα: “Τραυματίστηκα τον περασμένο Ιούνιο στην Ελλάδα, στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. Τον Ιούλιο υποβλήθηκα σε χειρουργική επέμβαση από έναν γιατρό των Κλίπερς. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας μου και έχω όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να το αποδείξω. Οι γιατροί μου υποστήριζαν ότι χρειαζόμουν τρεις εβδομάδες για να επανέλθω, ενώ οι γιατροί της Μπάρτσα λένε ότι θα είμαι έτοιμος σε δύο μήνες”..