Εν μέσω χαρτιών, κονφετί και διαμαρτυριών του Σούλη ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα από την μισοάδεια Πυλαία επικρατώντας με 82-74. Η ομάδα είχε σε όλο το παιχνίδι τον απόλυτο έλεγχο πέρα από ένα τρίλεπτο στην 3η περίοδο που έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ με τρίποντα του Μονρό να μειώσει στους 4 και αργότερα στους 2. Όμως ο Νίκολας ήταν παρών, έφερε την διαφορά ξανά στους 10 δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο παιχνίδι.

Για τον Παναθηναϊκό επιθετικά ξεχώρισαν ο Μπατίστ, με 15 πόντους τους περισσότερους από μέση απόσταση απέναντι στον δεινόσαυρο Παπαδόπουλο, και ο Νίκολας με άλλους 15. Στα αξιοσημείωτα η επιθετική απόδοση του Φώτση με 12 πόντους,6 εκ των οποίων όμως στο πρώτο τρίλεπτο του αγώνα με 2 στα 2 εύστοχα (εντελώς αμαρκάριστα) τρίποντα. Πάντως συνολικά ο Φώτσης ήταν μάλλον ο καλύτερος παίχτης του γηπέδου καθώς βοήθησε αρκετά και στα ριμπάουντ και στην άμυνα.Από τους υπόλοιπους ειδική αναφορά αξίζει ο Διαμαντίδης χωρίς να είναι σε εξαιρετική μέρα ήταν για άλλη μια φορά θετικότατος (6π, 8ρ, 9α). Τέλος ο Τέπιτς για τον οποίο πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες αγωνίστηκε 17 λεπτά έχοντας 2 πόντους με 1 / 2 δίποντα.

Λογικά μετά από αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός εξασφαλίζει την πρώτη θέση και πλέον μπορεί απερίσπαστη η ομάδα να προετοιμαστεί για τους τελικούς…