Η καταστροφική χρονιά του τμήματος μετά τον χαμένο τελικό κυπέλλου, συνεχίστηκε με την ήττα στο ΟΑΚΑ και το χαμένο πλεονέκτημα έδρας για τους τελικούς.
Αυτό όμως για μένα έχει μικρή σημασία για τη φετινή χρονιά και είναι κάτι που θα συζητήσουμε αναλυτικά μετά τους τελικούς.
Αυτό που θέλω να γράψω είναι για το τμήμα του βόλεϊ ανδρών και τον τρόπο που έφτασε και φέτος στην κορυφή, συμμετέχοντας και φτάνοντας μέχρι το τέλος και στις 4 διοργανώσεις που συμμετείχε. Όλο αυτό δεν έγινε τυχαία αλλά με σωστό προγραμματισμό και ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο.
Τι θέλω να πω με αυτό; Έχοντας το μικρότερο μπάτζετ και από τους 3 ανταγωνιστές, η ομάδα κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι πριν την λήξη της περσινής χρονιάς. Εντόπισε τα κενά που υπήρχαν στο ρόστερ και με τη βοήθεια του αρχηγού Πανταλέων έκλεισε από νωρίς τους παίχτες χωρίς να μπει σε πλειστηριασμό με άλλες ομάδες, αφού ήξερε ότι δεν θα μπορούσαμε να τις ανταγωνιστούμε στα χρήματα.
Αυτό είχε σαν συνέπεια με τον κορμό που έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία 4 χρόνια και τον προπονητή μας η ομάδα να παρουσιαστεί απόλυτα προσηλωμένη και παίζοντας κυριαρχικό βόλεϊ να ισοπεδώσει αγωνιστικά τους πλουσιότερους αντιπάλους της και φτάνοντας μια ανάσα από τον τελικό του challenge cup.
Αυτό έχει τεράστια σημασία αν σκεφτούμε ότι αυτή η ομάδα βρέθηκε μια ανάσα από τον υποβιβασμό (να πούμε εδώ ότι τεράστιο ρόλο έπαιξε και η διοίκηση Γιαννακόπουλου που ξεχρέωσε τον σύλλογο).Εκεί πάτησε η διοίκηση Μαλακατέ και με ανθρώπους σε σωστά πόστα έγινε η υπέρβαση.
Για μένα αυτό πρέπει να γίνει και στο τμήμα μπάσκετ. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει άνθρωπος να πάρει την ομάδα, αφού ο Γιαννακόπουλος δεν θέλει να την δώσει πραγματικά, θα πρέπει να βρει έναν προπονητή σαν τον Ανδρεόπουλο και να στελεχωθεί το τμήμα με ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο(μακριά από απίθανους σαν τον Παππά) και απαραίτητη προϋπόθεση να είναι Παναθηναϊκοί!
Να κάνουν στοχευμένες κινήσεις πριν λήξει η σεζόν αφού δεν υπάρχουν πολλά λεφτά και να εκμεταλλευτούν το ΟΑΚΑ που πλέον περνάει στα χέρια της ομάδας.
Υ.Γ όλοι ΟΑΚΑ με τον Παοκ στο league cup ακόμα και όσοι δεν μπορούν ας αγοράσουν ένα εισιτήριο για ενίσχυση της ομάδας.
Υ.Γ2 Πάμε για το νταμπλ.
Υ.Γ3Μπράβο στην Καπογιάννη και τις αθλήτριες για την πρώτη ανατροπή παρά τα προβλήματα της φετινή χρονιάς! Πάμε για το 2ο διπλό στο εξοχικό και το πιο μάγκικο πρωτάθλημα στην ιστορία!