Καλησπέρα,

μαύρη μέρα η 5/2/2020 για το σύλλογο αφού είχαμε 0/3. Αποκλεισμός από το…Φοίνικα στη Σύρο για το Βόλλευ Ανδρών, ήττα με βαρύ σκορ στο ποδόσφαιρο από τον ΠΑΟΚ και άλλη μια κακή ήττα εκτός έδρας στο μπάσκετ από το gayro Σερβίας.

Η ήττα και ο αποκλεισμός στο βόλλευ ανδρών δείχνουν κάτι που σε γυροφέρνει δύο έτη τώρα: Πώς δεν έχεις “μέταλλο” ώς ομάδα. Πας σχετικά αξιοπρεπώς στην κανονική διάρκεια, δεν κάνεις γκέλες αλλά τους δύσκολους αγώνες τους χάνεις. Πέρσυ έφυγες νωρίς στα playoff για το πρωτάθλημα, φέτος το ίδιο στο Κύπελλο. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση. Η ομάδα θέλει τσαγανό και αυτό της λείπει. Δεν θα γκρινιάξω πολύ όμως για τμήμα του συλλόγου πριν από 2 έτη κόντευε να υποβιβαστεί. Δε θα κάνω το ίδιο για τα υπόλοιπα 2 τμήματα.

Πάμε στο ποδόσφαιρο. Από που να το πιάσεις και πού να το αφήσεις. Από τον Σύλλογο που είχε ΤΡΕΙΣ γαμημένους αγώνες με τον ΠΑΟΚ, έναν για κάτι που ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΦΕΤΟΣ (πρωτάθλημα) και δύο για κατι που μας ενδιαφέρει(ΚΥΠΕΛΛΟ) και τα ΣΑΙΝΙΑ αποφάσισαν να χτυπήσουν τον αγώνα στο πρωτάθλημα; ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ; ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΒΛΩΣΟΥΜΕ; Οκ, το κάναμε, τους ρίξαμε 2, κερδίσαμε ΤΡΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και αφήσαμε ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ. ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ. ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΩΣ ΣΤΟΧΟΣ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Ο οποίος προπονητής διαψεύδει τον εαυτό του (οποία έκπληξις) με όσα ο ίδιος κάνει. Εγώ επαναλαμβάνω τη θέση μου πως ο άνθρωπος καλό είναι να εγκαταλείψει το σύλλογο ΤΩΡΑ ΚΑΒΑΛΑ (παρά τους ΑΡΔ που έχουν βαλθεί να του κάνουν PR) και συνεχίζω στο καραφλό υπόθετο, αυτόν που παριστάνει τον φευγάτο και όλα εδώ είναι: Τον Αλ Αφούζ. Τον πρόεδρο που σε έχει εγκαταλείψει στη μοίρα σου και παρακολουθεί αδιάφορα να σε σφάζουν όπως στο τηγάνι, όπως στην Τούμπα. Αλλά γιατί να διαμαρτυρηθεί; Εδώ επί 5 έτη τον κλέβανε, τον κυνήγαγε ο χοντρός γύρω από το τραπέζι της ΕΠΟ να τον δείρει κάποτε, τον βάλανε να σπαταλήσει λεφτά και όταν ήρθε η ώρα να πάει στο δικαστήριο έπαθε ” Λαζάρου που πρόσεχε τη Πολυχρονοπούλου που πρόσεχε την Ξανθοπούλου που μιλούσε με τη Γιαδικιάρογλου”. Αλλά θα μου πεις, γιατί να τα χαλάσει για τον ΠΑΟ με τον άλλονα; Τα βρήκανε, ίσως του επιστραφούν και κάποια λεφτά που τον έβαλε να χαλάσει για τον ΠΑΟ, μια χαρά.

Ακριβώς για αυτό και δεν πρόκειται να φύγει και όσοι επιμένουν να λένε πως είναι φευγάτος, του προσφέρουν καταφύγιο, όπως προσέφεραν κάποτε όσοι βγάζαν ανακοινώσεις για χρυσά γράμματα και έβαφαν κάγκελα: Εδώ όπως φαίνεται δε κλαίει ούτε καν τα λεφτά που πέταξε και κάνει συνέχεια ΑΜΚ, υπάρχει λόγος να φύγει; Φευγάτος είναι ένας που ΔΕΝ κανει ΑΜΚ, που ΔΕΝ κάνει μεταγγραφές, που βγάζει ανακοίνωση “ελάτε να παραλάβετε το σύλλογο”, έστω και από το πρωτοδικείο όπως κάποτε ο Πράκτορας της Στάζι παρέλαβε το μπουρδέλο του Πειραιά. ‘Ανθρωπος που πάει σε δικαστήριο να καλύψει ανταγωνιστή και κάνει ΑΜΚ, ΔΕ ΦΕΥΓΕΙ. Και όλα τα άλλα είναι είτε ασυναρτησίες είτε συνειδητά ψέμματα. Επομένως εδώ το τμήμα νοσεί από τον επικεφαλής και αυτό επηρεάζει την ομάδα. Δίχως να είναι δικαιολογία το παραπάνω για κάποιους καθώς για 2η φορά έχουμε υψηλότερο προπουλογισμό από πολλές ομάδες και πάλι φαίνεται να μένουμε νωρίς εκτός στόχων.

Πάμε και στο μπάσκετ: Το πρόβλημα εδώ είναι ΒΑΘΥ και ΔΟΜΙΚΟ. Σκεφτόμουν μετά τον αγώνα με τη Βαλένθια πως είχαμε φέτος το καλοκαίρι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΡΑΦΛΟΣΕΒΙΤΣ. Ο Fredette ένας Raduljca στα guard, ο ερχόμενος με ψίχουλα ταλαντούχος Rice (ο αντίστοιχος Feldeine ), ο Bentil ως αμερικάνος Kuzmic (φιλότιμος αλλά τόσο μπορεί, τόσο δίνει) και ο…Johnson θυμίζει τον Pavlovic. Η διαφορά είναι πως έχουμε ποιότητα που δεν είχαμε τότε στις άλλες θέσεις και φαινόμαστε λίιιιγο καλύτεροι. Κατά τα άλλα, ο Wiley είναι πολύ ΛΙΓΟΣ και ο Thomas είναι για συγκεκριμένα πράγματα. Κάτι δηλώσεις περί “3ης και 4ης θέσεις” δεν πρέπει να λαμβάνονται with a pinch of salt αλλά με ολόκληρο αλατορυχείο. Βέβαια για τα παραπάνω, δε φταίνε οι παίκτες (με εξαίρεση τον ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟ JOHNSON). Φταίει η διοίκηση.

Η διοίκηση που δεν ανανέωσε τον James επειδή ζήταγε λέει 1.5 εκατομμύριο και έδωσε 1.7 στον Fredette. Και μοίρασε και σανό για ιθαγενείς των δασών της Κολομβίας πως το πρόβλημα για το James ήταν τα λεφτά. Γιατί φυσικά ο Fredette παίρνει λιγότερα. Η διοίκηση που άκουσε τον κάθε πικραμένο για σκεπτόμενο, ελληνικό μπάσκετ και…”αποδυτήρια που δε θυμίζουν εκκλησία μετά από ήττες” και διέλυσε τις μόνες ομάδες που έφτσαν κοντά σε f4. Η διοίκηση που ωρυόμαστε 2-3 έτη τώρα να πάρει 2ο pick n roll pg πίσω από τον Καλάθη και μας αγνοεί. Η διοίκηση που ανανεώνει τον συμπαθή αλλά λίγο πλεον για το επίπεδο Ιαντα. Η διοίκηση που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εμπιστεύεται το ίδιο γραφείο μανατζερ για να της πουλήσουν παίκτες είτε ασύμβατους (Langford) είτε τουρίστες (Johnson). Η διοίκηση που δίνει 800 χιλιάδες στον Παππά (ο οποίος σήμερα έπαιξε ανεκτά αλλά δεν αρκεί για να τιμήσει τα 800 χιλιάδες). Η διοίκηση που εδώ και ποσα έτη δεν έχει πάρει rim protector στο 5 ενώ ο μόνος pick n roll center τα τελευταία 3-4 έτη ήταν ο…Gist.

Η διοίκηση και οι παροικούντες εν τη Ιερουσαλήμ, που για κάποια πράγματα φωνάζαμε από το καλοκαίρι και φαινόμασταν οι κακοί και οι γκρινιάρηδες. Ενώ ο σανός που μοιραζόταν από τους ΑΡΔ, το Instagram και τους twitterάδες όλο το καλοκαίρι μίλαγε για παικταράδες. Το ερώτημα που τίθεται όπως και πέρσυ το καλοκαίρι είναι αν θα διορθωθούν οι μαλακίες του καλοκαιριού. Αν έπρεπε να ποντάρω σε κάτι με βάση τα 2 τελευταία έτη, θα έλεγα ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ. Και οκ, να κυνηγήσουμε αγαπητέ DPG τους οργανωμένους αλλά δύο ερωτήσεις:

-Με βάση τη συνεχιζόμενη αποτυχία δυο καλοκαιριών, θα χάσει κανείς επιτελικός στη διοίκηση τη θέση του; Θα διακοπούν επαγγελματικές συνεργασίες με εξωτερικούς συνεργάτες; Κοινώς, θα υπάρξουν επιπτώσεις για όσα βλέπουμε τα δυο αυτά καλοκαίρια; ‘Η θα δούμε το ίδιο έργο για τρίτο καλοκαίρι και μετά θα βρούμε έναν τρίτο αποδοπομπιαίο τράγο (πχ το συμβόλαιο του Καλάθη);

-Οι τιμές των διαρκείας, θα αυξηθούν κι άλλο το καλοκαίρι; Προφανώς επειδή είδαμε πρόοδο στο μπασκετικό τμήμα και αξίζει να στηρίξουμε με περισσότερα χρήματα;

Και πάμε τέλος στο Βοτανικό και το γηπεδικό: Μένω έκπληκτος που στην Ελλάδα του 2020, ‘Ελληνας(DPG) βγαίνει από τα ρούχα του γιατί ‘Ελλην πρωθυπουργός άλλα του έλεγε προεκλογικά και άλλα εφαρμόζει. Η όλη ιστορία του νεοΕλλαδικού κράτους βρίθει τέτοιων ιστοριών. Εγώ μάλιστα θα του δώσω και έναν παραπάνω λόγο για να μην εφαρμόσει άμεσα τις υποσχέσεις του ο πρωθυπουργός: ‘Οσο το συζητά, ο DPG αναγκάζεται να σέρνεται πίσω από την κυβέρνηση. Να παρακαλά, να κάνει διαφήμιση μέσα από τα sites, να αναγκάζεται να ζητά χάρες. Με το που θα του δώσουν τη χρηματοδότηση, θα είναι αρκετά ισχυρός για να κάνει ό,τι θέλει. Γιατί να του τη δώσουν; Επειδή θα είναι καλό για το Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια, το Σύλλογο; Σοβαρομιλάτε; Ο τελευταίος Ελλην Πολιτικός που νοιάστηκε για τη χώρα ήταν ο Κερκυραίος Γεώργιος Θεοτόκης. Χώρια που αν ενισχυθεί ο Παναθηναικός, θα χάσει το τωρινό κομματικό μαγαζί (gay-ros, οι προηγούμενοι είχαν τον ΠΑΟΚ) το πλεονέκτημα του γηπεδικού.

Εγώ για φέτος έως το καλοκαίρι δε βλέπω εξελίξεις θετικές σε κανένα μέτωπο-μόνο από θαύμα. Ελπίζω μόνο το καλοκαίρι να έχουμε περισσότερο μυαλό στην οργάνωση κάποιων τμημάτων και περισσότερο τσαγανό ως οπαδοί στην αντίδραση απέναντι στην ηγεσία σε κάποια άλλα.

ΥΓ. Βλέπεις τους οπαδούς του ΠΑΟΚ πόσο άγρια αντέδρασαν, κάνεις συγκρίσεις με τα ΓΙΔΙΑ τα δικά μας που παριστάνουν τους οργανωμένους και σε πιάνει κατάθλιψη. Επί πόσα έτη ασελγούσε ο gay-ros πάνω σου (και πόσα έτη ασελγεί το καραφλό υπόθετο) και δεν κουνιέται ρουθούνι. Μόνο να τσακωνόμαστε με το DPG ξέρουμε, να ανάβουμε καπνογόνα για να πληρώνει πρόστιμα η ΚΑΕ και να τραγουδάμε “ετσι οπως μας θελετε εσεις, ποτε μας δε θα γινουμε εμεις”. Γιατί είμαστε ήδη ετσι ακριβως οπως θελουν τους οργανωμενους οπαδούς μας οι gay-roi. ΓΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

ΥΓ2. Μόνη σωτηρία τα πολλά μελη στον ΑΟ. Οσο το δυνατον περισσοτερα.