Οι κακές συνήθειες δεν φεύγουν! Έγινε η κλήρωση του τοπ16, άρχισα τους υπολογισμούς.. "Θα κερδίσουμε εδώ", "θα χάσουμε εδώ", "πρέπει να κερδίσουμε εδώ".. Πέρασε η πρώτη αγωνιστική, τα ίδια! Γράφω πως το νέο τοπ16 είναι "ένα μικρό πρωτάθλημα" και πως είναι "πολύ νωρίς για συμπεράσματα" αλλά ταυτόχρονα μπαίνω εδώ για να …προβλέψω το μέλλον! Κακές συνήθειες..

Μπορεί εγώ να είμαι αδιόρθωτος, αφού είναι αδύνατο να υπολογίσει κανείς τι θα γίνει στα επόμενα 48 παιχνίδια του ομίλου, ωστόσο σε κάποια από αυτά υπάρχει ένας αστερίσκος που τα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.. Στα παιχνίδια με αστερίσκο ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσεις.. Ένα τέτοιο παιχνίδι είναι το αυριανό απέναντι στη Μάλαγα. 

Το μόνο παιχνίδι των Ισπανών που έχω δει μέχρι σήμερα είναι αυτό απέναντι στη Ζαλγκιρις την προηγούμενη αγωνιστική. Στο παιχνίδι αυτό η Μάλαγα ήταν κοντά στο σκορ για τρία δεκάλεπτα, δημιούργησε προβλήματα στην ομάδα του Πλάθα, αλλά τελικά δεν άντεξε την πίεση των Λιθουανών και στο τέλος έχασε και μάλιστα εύκολα. Κλασική ισπανική ομάδα, με παίκτες ταλαντούχους και γνωστούς στο κοινό της Ευρώπης αλλά πολύ soft για να πάρει αποτέλεσμα απέναντι σε έναν αγριεμένο Παναθηναϊκό..

Κοιτώντας το ρόστερ τους και βλέποντας το παιχνίδι με τους Λιθουανούς, αν ήμουν Άρτζι και σχεδίαζα πως θα χτυπήσω αύριο, θα σημάδευα τη ρακέτα.. Οι Βάσκεθ (κακή κατάσταση), Πέροβιτς (δεν πολυπαίζει) και Ζόριτς δεν νομίζω πως μπορούν να συγκρατήσουν τους Σόφο-Λάσμε. Πολλά pick and roll του δεύτερου, καλή τροφοδοσία του πρώτου και θα έχει μπει η βάση για μία εύκολη νίκη. Στην άμυνα προσοχή θέλει ο Williams, που όταν είναι αρνητικός η Μάλαγα δεν κερδίζει, ενώ αυτή τη φορά ας βγάλουμε την ενέργεια και τον τσαμπουκά του παιχνιδιού με τη Ζαλγκίρις για να τους κοπεί η όρεξη από νωρίς. Είναι ένα παιχνίδι εντός έδρας που μπαίνει το "πρέπει", απέναντι σε μία αντίπαλο λιγότερο ταλαντούχα από τον Παναθηναϊκό, η οποία, όμως, έφερε τέσσερα στα πέντε διπλά στην κανονική περίοδο και αν υποτιμηθεί, είναι ικανή να δημιουργήσει καταστάσεις μη αναστρέψιμες..

Με αφορμή την επιστροφή του αρχηγού και το χρονικό σημείο στο οποίο βρισκόμαστε (τοπ16 – έρχεται και τελικός κυπέλλου) νομίζω πως ήρθε η ώρα για γκάζια από τον Πεδουλάκη.. Οι μηχανές πρέπει σιγά σιγά να μπαίνουν στο φουλ, η ένταση στις προπονήσεις να χτυπήσει κόκκινο, ώστε η ομάδα μέσα στον επόμενο μήνα να αγγίξει το πικ της..