Περίμενα να περάσουν κάποιες μέρες και κάποιοι αγώνες πριν ανεβάσω ανάρτηση, για να τελειώσει και το hype με τον νέο προπονητή. Κάθε φορά η ίδια ιστορία: ‘Ερχεται νέος προπονητής, αρχίζει δυναμικά η χρονιά, ενθουσιάζονται και μας βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ και στο τέλος, τρύπες στο νερό. Πολλές πολλές τρύπες στο νερό. Ποιος δε θα ξεχάσει τον ενθουσιασμό τους 2 πρώτους μήνες με τον Ιβάνοβιτς (με τον Sopist να βγαζει σε βιντεο με τον Kazuya Mishima), το ίδιο και με τον Καραφλοσεβιτς μετά τους 2 συνεχόμενους νικηφόρους αγώνες με τον gayro, το ίδιο και με τον RG όταν ανέλαβε τον ΠΑΟ μετά την απόλυση του Καραφλόσεβιτς, το ίδιο και με τον Καταλανό, το ίδιο και τώρα. Κατανοητά όλα αυτά αλλά από τη μεριά του οπαδού ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.

Εγώ δεν είμαι οπαδός λογοτεχνικού διηγήματος, ο Παναθηναικός δεν είναι επικό ποίημα να ενθουσιάζομαι με το αν είναι πολύπλοκο το έργο ή έχει βάθος. ‘Ολα αυτά είναι καλά ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Η κύρια δουλειά του Παναθηναικού είναι να κερδίζει Τ-Ι-Τ-Λ-Ο-Υ-Σ. ‘Οχι, δεν υπάρχει ο Παναθηναικός για να συμμετέσχει σε f4 ή να φέρνει προπονητές που τον κάνουν είδηση στο espn, υπάρχει ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΡΟΠΑΙΑ.

Η φετινή χρονιά στην Ευρώπη είναι χαμένη, φάνηκε παρά το hype του αγώνα με την CSKA. Στην καλύτερη θα βγούμε 7οι-8οι στην Ευρωλίγκα και αυτό μάλλον δίχως να το αξίζουμε με βάση την εικόνα μας (σκέφτομαι να βγάλω Poll με τον προβοκατόρικο τίτλο “ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ 8ΔΑ;”. Εγώ να ξέρετε, θα ψηφίζα ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ. Για να καταφέρουμε να είμαστε λοιπόν εκεί, στους επόμενους 5 αγώνες που έρχονται θα πρέπει να κάνουμε 3 νίκες. Με αυτoύς τους παίκτες, μιλάμε για Ηράκλειο άθλο.

Σωστά καταλογίζουμε ευθύνες στον Καταλανό (τις κυριότερες) για αυτό το ανοσιούργημα που βλέπουμε. ‘Ωστόσο οι ευθύνες δεν σταματούν εκεί, ειδικά τώρα που ο Καταλανός είναι παρελθόν. Διοίκηση και παίκτες έχουν εξίσου ευθύνες και είναι ώρα να τις αναλάβουν και αυτοί (σε 1η φάση). Παίκτες πρέπει να φύγουν και παίκτες πρέπει να έρθουν. ΧΘΕΣ.

Επίσης, 13/2 παίζουμε τον αγώνα για το Κύπελλο. ‘Ενα τρόπαιο, που με βάση την τωρινή εικόνα μας, είναι το μόνο που θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε (σιγά μην κερδίσουμε σε σειρά 5 αγώνων τους 3). Αν η διοίκηση δε θέλει να μείνει άτιτλη η ομάδα, οφείλει να έχει βοηθήσει την ομάδα. Αυτά για ΦΕΤΟΣ.

Για του χρόνου, τα ξαναπάμε: ‘Οσο καλός είναι ή δεν είναι ο Ρικ ο Πιτίνο, (ή οποιος άλλος προπονητής έρθει), η ομάδα θέλει παίκτες για να κάνει βήματα μπροστά. ‘Οταν έχεις φτάσει στο σημείο η ομάδα να έχει τον ίδιο προυπολογισμό με τη Βασκονία και τη Ζαλγκίρις (και αρκετά κάτω από Χιμκι, CSKA, Μπαρτσελόνα, Μαδρίτη, Φενέρ, Εφές και Μιλάνο), δεν
δικαιούσαι να βγαίνεις και να λες πως διεκδικείς το τρόπαιο. ΑΝ δεν υπάρχουν λεφτά να μπουν, τότε η διοίκηση ας βγει και ας το δηλώσει. Δε θα ασκήσει κανείς σοβαρός κριτική γιατί δε βάζει ο DPG παραπάνω εκατομμύρια από αυτά που ΔΕΝ ΕΧΕΙ, τόσα έχει ο άνθρωπος, τόσα βάζει. Αλλά να μας το πει ευθέως όμως. να μην τάζει λαγούς με πετραχήλια.

Τέλος, όλη η παραφιλολογια για στραβωμένους παίκτες με προπονητή ή αλλους, με ‘Ελληνες που …κλαίνε στα αποδυτήρια μετά τις ήττες (ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ ΣΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΣΑΝΟΥ Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΑΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΚΟΝΤΟ) και λοιπές σάχλες, οφείλει να αφήνει τους οπαδούς ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ.

Κάποτε είχε ορθά πει ο DPG (φιέστα τίτλου 2017) πως η δουλειά των οπαδών είναι στην κερκίδα. Σωστό αλλά ισχύει και από την ανάστροφη: Δουλειά μας είναι το εισιτήριο και η φωνή στο γήπεδο-τα υπόλοιπα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. Είναι ΔΙΚΟ ΤΟΥ.

ΥΓ. Ο Τσαρτσαρής είπε κάτι πολύ ορθό στη συνέντευξη με τον Μήτογλου-πως στις ομάδες του Ζοτς, μόνο ο Καλάθης και ο Μήτογλου θα είχαν θέση. Κανείς άλλος από τους τωρινούς παίκτες. Ας αναλογιστούμε λίγο πόσο πολύ έχει πέσει το επίπεδο…

ΥΓ2. Αν έπρεπε να διαλέξω να φέρω για φέτος τον Wanamaker για 3 μήνες (ή οποιον άλλον από την G league) ή να δώσω 500 000 παραπάνω του χρόνου για να φέρω έναν καλύτερο παίκτη σε κάποια θέση, θα διάλεγα το 2ο. Η φετινή χρονιά είναι χαμένη, ας φροντίσουμε να φέρουμε παικταράδες από του χρόνου ΕΞΑΡΧΗΣ δίχως να προσπαθούμε κάθε χρονιά να φέρουμε μπαλώματα στη μέση της χρονιάς.