Δέκα μέρες μετά το οριστικό διαζύγιο με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και το τοπίο αναφορικά με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας παραμένει θολό. Από την πλευρά της διοίκησης τηρείται σιγή ιχθύος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ουδεμία αναφορά στο θέμα Γιασικεβίτσιους από το onsports.gr. Η σιωπή αυτή είναι ένδειξη αμηχανίας-παραδοχή επικοινωνιακής ήττας ή “περιμένετε, έρχεται το plan B”;

Ας τα πάρουμε από την αρχή.. Όταν ανακοινώθηκε το διαζύγιο με τον Ζότς, το πρώτο όνομα που έκανε την εμφάνιση του ήταν αυτό του Αργύρη Πεδουλάκη. Η λύση αυτή “κάηκε” εν τη γενέσει της για άγνωστους λόγους. Πολύ πιθανές αιτίες η απώλεια στήριξης από τον κόσμο και η απειρία διαχείρισης τέτοιου μπάτζετ. Στη συνέχεια, το πράσινο ρεπορτάζ ανέφερε ότι ο νέος τεχνικός θα είναι από το εξωτερικό. Πιανιτζιάνι, Τρινκέρι, Πέσιτς, Μαχμούτι, Ιβάνοβιτς τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν. Στην ουσία, όμως, μόνο φήμες έβγαιναν προς τα έξω και τίποτε άλλο. Μέσα σε αυτές ήταν και το όνομα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που πρώτο έβγαλε το basketblog. Στην αρχή οι περισσότεροι το πέρασαν για αστείο, ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός η φήμη αυτή επιβεβαιωνόταν από παντού..

Φτάσαμε, λοιπόν, τις τελευταίες μέρες να περιμένουμε άπαντες την απάντηση του μεγάλου Λιθουανού. Ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας έμοιαζε πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα. Η απάντηση του Σάρας ήταν αρνητική και η αναζήτηση συνεχίζεται… Από το μηδεν; Άγνωστο..

Η λύση Γιασικεβίτσιους είναι ηλίου φαεινότερο ότι αποσκοπούσε σε επικοινωνιακά οφέλη μετά τα όσα συνέβησαν με τον Ομπράντοβιτς. Νέος προπονητής, που λατρεύεται από την κερκίδα, θα απολάμβανε την απαραίτητη πίστωση χρόνου για να δουλέψει και να πετύχει.Ταυτόχρονα όμως, αποτέλεσε μία κίνηση με τεράστιο ρίσκο λόγω της απειρίας του Σάρας αλλά και του γεγονότος ότι το συγκεκριμένο άτομο ήταν ο “τρελός” της παρέας λίγες μέρες πριν.. Στις πρώτες δυσκολίες είναι πολύ πιθανό να “έχανε” τα αποδυτήρια. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλησε με την κίνηση αυτή να βάλει τη σφραγίδα του στο περίφημο restart και η λογική λέει ότι θα τη στήριζε με όλες του τις δυνάμεις (κυρίως οικονομικές..). Δεν τα κατάφερε..

Ο χρόνος έχει αρχίσει και πιέζει, και χωρίς να υπάρξουν βιαστικές κινήσεις, πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η διοίκηση οφείλει να ορίσει το πλάνο της επόμενης ημέρας και να προχωρήσει στις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με τους προπονητές που θεωρεί κατάλληλους να το εφαρμόσουν. Η λογική Σάρας υποδηλώνει σύγχυση και έλλειψη πλάνου, είναι έτσι;