Κυρίες, Κύριοι,

Καλημέρα. Επειδή ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του και δη οι ΑΡΔ για f4, top4,top6 κοκ, πάμε να δούμε κάποια στατιστικά, όλα από το 3stepsbasket.com, πού σίγουρα τα βλέπει ο Ατάμπεης.

Α. Η Επίθεση μας είναι ΕΝΤΕΛΩΣ στον μέσο όρο και δη, αρκετά χαμηλά από τις περισσότερες ομάδες:

Β. Μέχρι στιγμής, μας κουβαλάει η άμυνα που ειναι η καλύτερη της Ευρωλιγδας μετά από ΡΕΑΛ-Βαλένθια

Γ. Οπως δειχνει το ακολουθο διάγραμμα, είμαστε η ομάδα του top8 με την καλυτερη άμυνα μετά τη Ρεαλ και μας κουβαλά αυτή, σε αντίθεση πχ με Φενέρ, Μπάρτσα

‘Οπως φαίνεται από το παραπάνω διάγραμμα, η άμυνα μας κουβαλά σε σχέση με τις FEner,Barca, Partizan που τις κουβαλά η επίθεση. Επιβάλλεται να βελτιώσουμε την επίθεση μας και να βρεθούμε στο ύψος του άξονα χ που βρίσκεται τουλάχιστον η Virtus. Στην ίδια λογική, το παραπάνω διάγραμμα εξηγεί γιατί φοβάμαι Maccabi, Virtus, Barca, Fener, Partizan: Φάνηκε πως έχουμε πρόβλημα με τις ομάδες με μεγάλη επιθετική παραγωγή και από αυτό το σύνολο, έχουμε κερδίσει ΜΟΝΟ την Monaco.

Μόνο αν αυξήσουμε την αποδοτικότητα στην επίθεση, μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι πραγματικά καλό.
Δ.Στην ερώτηση πώς γίνεται αυτό, απαντάμε το ακόλουθο διάγραμμα

Σουτάρουμε τρίποντα με το ίδιο ποσοστό με τα δίποντα. Αυτό σημαίνει πως είτε καλύτερα να βρούμε περισσότερα τρίποντα με καλές προυποθέσεις (δεν έχει νόημα ένα δίποντο με τις ίδιες πιθανότητες να μπει με ένα τρίποντο) είτε πρέπει να βελτιώσουμε τις επιθέσεις μέσα από τη γραμμή του τριπόντου. Το ίδιο διάγραμμα δείχνει πως Real Partizan επιλέγουν να σουτάρουν κυρίως δίποντα με πολύ καλές προυποθέσεις σε αντίθεση με Virtus, Fener, Barca, Milano που βομβαρδίζουν από τα 6.75.

Ε. Αυτό δεν οφείλεταιστο γεγονός πως γενικά είμαστε άστοχοι, όπως φαίνεται στο ακόλουθο διάγραμμα εύστοχων σουτ ανά προσπαθούμενο-μια χαρά εύστοχοι είμαστε, οριακά πανω από τον μέσο όρο. Θέλουμε σίγουρα δουλειά αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε το σουτ.

ΣΤ. Τέλος, αφήνω ένα διάγραμμα για προβληματισμό-προσπαθούμε τα λιγότερα σουτ ανά εκατό κατοχές. Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων έλλειψη επιθετικού πνεύματος.

ΥΓ. Επειδή ξανα διαβάζω διάφορα, η διαιτησία φέτος μας πάει πολύ καλα. Δεν είμαστε η ευνοημένη ομάδα της λίγδας αλλα θεωρώ πως είμαστε στο τοπ4 των διαιτησιών. Και ο DPG το γνωρίζει.