Ένας μήνας ακριβώς πριν από το Final Four της Πόλης και πιστεύω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να θυμηθούμε πως ξεκίνησαν όλα πριν από δεκαέξι χρόνια και έφτασε η ομάδας μας το 2012 να διεκδικεί τον έβδομο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της! Έξι ευρωπαϊκά, δώδεκα παιχνίδια και το ταξίδι  ξεκινάει..

Παναθηναϊκός 81 – CSKA 71  (9/4/1996)

Βασική πεντάδα: Γιαννάκης,Γουίλκινς,Αλβέρτης, Οικονόμου,Βράνκοβιτς

Με το που ξεκινάει το βίντεο χαζεύεις με την εικόνα του palais de bercy.. Καταπράσινο (επτά χιλιάδες)! Προχωράει λίγο, και θυμάσαι την εμφάνιση της ομάδας  με χορηγό τη μπύρα Beck’s, χωρίς τα ονόματα των παικτών στο πίσω μέρος, ενώ παρατηρείς τις αλλαγές που έχουν γίνει στους κανονισμούς, με τις επιθέσεις να είναι στα τριάντα δευτερόλεπτα και τα ημίχρονα να είναι δύο και εικοσάλεπτα. Πόσο άλλαξε το μπάσκετ..

Το ξεκίνημα της ομάδας καλό, αλλά το διάστρεμμα του Αλβέρτη και το προβάδισμα της CSKA σίγουρα έφερε προβληματισμό.. Το ημίχρονο λήγει 36-33 με τον Ντομινίκ να προειδοποιεί για το τι θα ακολουθήσει και τον Στόγιαν να σκεπάζει (κυριολεκτικά) τα καλάθια.. Καλός και ο Σταυρακόπουλος με σημαντικούς πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο Ντομινικ – Κόρφας – Αλβέρτης (επέστρεψε!) οι κορυφαίοι.. Αν δεν ήταν και ο Καράσεφ, ο οποίος τα έβαζε από παντού, το παιχνίδι θα είχε λήξει πολύ νωρίτερα. Σχετικά εύκολη νίκη απέναντι στους Ρώσους, αν και στο 74-70 δυσκόλεψαν τα πράγματα. Κοιτώντας τα στατιστικά του παιχνιδιού λίγο πριν το τέλος, το 34% των Ρώσων εντός παιδιάς βγάζει μάτι και μάλλον είναι το στοιχείο που δικαιολογεί την εύκολη επικράτηση. Υπάρχει και ένα άλλο βέβαια, με όνομα και επίθετο και λέγεται Dominique Wilkins!

Σ'ευχαριστούμε φίλε!

Δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω και το non stop σύνθημα του γηπέδου:

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ, ΠΑΟ ΟΛΕ-ΟΛΕ,
Ο ΠΑΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ, ΠΑΟ ΟΛΕ-ΟΛΕ,
ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΠΑΟ ΟΛΕ-ΟΛΕ,
ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΠΑΠΑΡΙ, ΠΑΟ ΟΛΕ-ΟΛΕ!

Κάποιοι τυχεροί ήταν παρόντες στο πρώτο ευρωπαϊκό..

Ο αγώνας ολόκληρος εδώ

υ.γ: κάθε μία-δύο μέρες θα έχει post με όλα τα παιχνίδια των F4! Θέλω συμμετοχή!