Παρακολουθώντας χθες την επίσημη πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στην Α1, αρχίζουμε σιγά σιγά να αποκομίζουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.. Έχουμε και λέμε λοιπόν.. Ο Πέκοβιτς μέχρι στιγμής έμφανίζει τα (θετικά και αρνητικά) στοιχεία που αρκετοί από εμάς περίμεναμε. Αποτελεσματικός στην επίθεση (χρησιμοποιώντας και τα δυο του χέρια) και ταυτόχρονα επιρρεπής στα φάουλ και στην προσωπική άμυνα. Είναι γεγονός πάντως πως με την παρουσία του Πέκοβιτς, επιτέλους δείχνουμε να έχουμε αποκτήσει περισσότερη ισορροπία στο παιχνίδι μας, χωρίς να βασιζόμαστε στις ορέξεις (και στα τρίποντα) των περφερειακών μας.. Συν τοις άλλοις, χθες διακρίναμε μια τάση από τον Περπέρογλου και τον Νίκολας περισσότερο να διεισδύσουν προς το καλάθι, παρά να σουτάρουν από την περιφέρεια.. Είναι κάτι που μας έλειψε αφάνταστα περίσυ, αφού ο μοναδικός “μπουκαδόρος” ήταν ο Σπανούλης..

Πρεμιέρα και για τον μπασκετικό ΑΝΤ1.. Οι διαφημήσεις ήταν πάρα πολλές (μετά από κάθε τάιμ-αουτ ή στις αρχές της κάθε περιόδου χάναμε αρκετά δευτερόλεπτα, ενώ στο τέλος έπεφταν διαφημήσεις και όταν κερδίζαμε φάουλ και εκτελούσαμε βολές!!), ενώ οι λέξεις pre-game και post-game αποτελούν μάλλον πολυτέλεια.. Από το ένα άκρο της ΕΡΤ, (όπου από ένα σημείο και μετά πάθαινες overdose), πήγαμε στο άλλο άκρο.. Η μετάδοση του Φιλιππούση πάντως ήταν σοβαρή (χωρίς τις υπερβολές, τους εντυπωσιασμούς και τον γλαφυρό λόγο των Σκουντή, Ιωάννου, Χατζηγεωργίου και των λοιπών ποιητών του ραδιομεγάρου), ενώ και ο Παταβούκας δείχνει κατάλληλος για να σχολιάζει (ασχέτως με το γεγονός ότι όποτε πήγαινε να κάνει σχόλιο έπεφταν διαφημίσεις..)

P.S.1 Ξεχάσαμε να πούμε για τον Βεργίνη.. Όπως και στο φιλικό με την Εφές, έδειξε να είναι υπερβολικά ψαρωμένος (όπως π.χ. ήταν πέρισυ ο Ταταρούνης) για έναν παίκτη που αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν αρκετά λεπτά στην Α1. Μην μασάς ρε!!

P.S.2 Μιας και αναφέραμε τους σχολιαστές του ΑΝΤ1.. Που τον ξέθαψαν προχθές τον Δοξάκη; 😀