..τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού, και προσπαθώντας να δούμε ρεαλιστικά την κατάσταση έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής: Η διαφαινόμενη προσθήκη του “δικού μας παιδιού” Φώτση θα μας ενισχύσει σημαντικά, για τους εξής λόγους:   α) πρόκειται για έναν παίκτη που έχει ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν με τον Ομπράντοβιτς (και μάλιστα εις διπλούν, οπότε θεωρητικά θα ταιριάξει αμέσως και δεν θα χρειαστεί προσαρμογή), β) θα δώσει στην front-line μας, ταχύτητα, αθλητικά προσόντα και ριμπάουντ (που τόσο μας λείπουν). Εξάλλου, τη θέση του Ντικούδη (ο οποίος καλώς ή κακώς δεν μπόρεσε να προσφέρει στο ελάχιστο τα αναμενόμενα) θα πάρει στο ρόστερ.. Όσο για τα ονόματα που αναφέρθηκαν ως αντικαταστάτες του Μπετσίροβιτς, θα υπενθυμίσω ότι του χρόνου θα υπάρχουν και πάλι οι Διαμαντίδης, Σπανούλης και λογικά ο Γιασικεβίτσιους, οπότε θα μονοπωλήσουν εκ νέου τον χρόνο συμμετοχής.. Εδώ τη σεζόν που μόλις τελείωσε, έφυγε ο Βούγιανιτς για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και επειδή αυτό δεν συνέβη, στη συνέχεια παροπλίστηκε και ο Μπετσίροβιτς.. Οπότε, ποιό είναι το νόημα της απόκτησης π.χ. ενός Χαλπερίν (αποτελεί μεγάλη μου συμπάθεια και εμένα) ή πολύ περισσότερο ενός ΜακΙντάϊρ; Πολύ πιο λογικό μου ακούγεται να είναι ένας Έλληνας αυτός που τελικά θ’αποκτηθεί (π.χ. ο εξελίξιμος Βεργίνης, για τον -επίσης συμπαθέστατο αγωνιστικά- Καλαμπόκη δυστυχώς το βλέπω πολύ δύσκολο). Κατα τ’άλλα, ο Ντελφίνο είναι πολύ καλή περίπτωση (αν και έχει μια τάση προς το “2”).  Άποψή μου είναι ότι επειδή ο Ομπράντοβιτς δεν εμπιστεύεται εύκολα Αμερικανούς χωρίς Ευρωπαϊκή εμπειρία (είτε διότι έχει “καεί” από τον Ντελκ, είτε διότι πολύ απλά δεν γνωρίζει καλά την Αμερικάνικη αγορά), δύσκολα θα προχωρήσει σε απόκτηση περιφερειακού παίκτη χωρίς Ευρωπαϊκό παρελθόν στη θέση του Ουίνστον.. Όσο για τον Ρούντυ Φερνάντεζ, η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε πριν από δυο χρόνια. Ας προσέχαμε.. Για τον αντικαταστάτη του Ζίζιτς (εφ’όσον αυτός αποτελέσει παρελθόν) κάποιος παίκτης στο στυλ του Λαβρίνοβιτς θα ήταν ιδανικός. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι πλην του Μαυροβούνιου Πέκοβιτς φημολογείται ότι θ’αποκτήσουμε και έναν Σέρβο παίκτη.. Τέλος, ήδη θα έπρεπε να έχουμε ..απαγάγει τον Βουίσιτς και να τον υποβάλλουμε σε εξονυχιστικά ιατρικά τεστ στα μυστικά εργαστήρια του Χάντζου..

P.S.1 Ο Σάκοτα γιατί επέστρεψε; Για “αναλώσιμο υλικό” σε κάποια ενδεχόμενη “τράμπα” καλός θα ήταν, όχι όμως και να μείνει σε εμάς..

P.S.2 Μιας και αναφέρθηκε ο Ντικούδης νωρίτερα, προσωπικά, την κίνησή του να μην πάει στο γλέντι του τίτλου την θεωρώ επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.. ΟΚ, έχεις τσακωθεί με τον Ομπράντοβιτς, αλλά μόνο και μόνο από σεβασμό στους προέδρους που σου έδωσαν ένα τσουβάλι λεφτά έπρεπε να ήσουν εκεί (ιδιαίτερα δε όταν δεν συνέτρεχε κάποιος σοβαρός λόγος απουσίας). Στο κάτω κάτω, Έλληνας παίκτης είσαι (και όχι κανένας ξένος χωρίς πολλά πολλά με τους συμπαίκτες σου), κάτι το οποίο σημαίνει ότι μπορούσες να πας έστω για λίγο να πεις δυο-τρια πράγματα με τους συμπαίκτες σου (και στην Εθνική Ομάδα) και μετά να αποχωρήσεις.. Π.χ. και ο Μπετσίροβιτς γνώριζε ότι θα αποτελεσει παρελθόν, αλλά ανέβαλε την αναχώρησή του για μια ημέρα, όχι μόνο πήγε, αλλά μίλησε και με τα καλύτερα για όλους.. Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες..

P.S.3 Koυϊζ: Ποιός άλλος πρώην παίκτης μας έχει λέιψει “αδικαιολόγητα” σε αντίστοιχο γλέντι τίτλου στο παρελθόν; Μην μου πείτε για τον Ράτζα το 1999 (αυτό θα έλειπε, να πήγαινε κιόλας μετά από όσα είχαν συμβεί), μιλάμε για Έλληνα..

P.S.4 Επιφυλλάσσομαι προσεχώς για post-αφιέρωμα στον Σάνι..

P.S.5 Αυτήν την εβδομάδα θα έχουμε νέες εισόδους και ανακατατάξεις στα δυο Halls..

P.S.6 To post το είχα γράψει την Παρασκευή, αλλά νομίζω ότι είναι σήμερα ακόμα πιο επίκαιρο..