Είναι γεγονός πως τους καλοκαιρινούς μήνες η ονοματολογία δίνει και παίρνει.. Ειδικά φέτος, που στον Παναθηναϊκό επήλθαν ριζικές αλλαγές σε τεχνικό τιμ και ρόστερ, γράφτηκαν ουκ ολίγα ονόματα.. Υπάρχουν όμως και μερικά ζητήματα που απασχολούν έναν μέσο αναγνώστη..

1) Τι ποσοστό των υποψήφιων ονομάτων που ακούστηκαν (και συνεχίζουν να ακούγονται) ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.. Υπήρχε όντως ενδιαφέρον για όλους αυτούς ή μήπως σε πολλές περιπτώσεις κάποιος μάνατζερ απλά προτείνει έναν παίκτη που εκπροσωπεί και αυτό μεταφράζεται σε "ο τάδε παίκτης απασχολεί τους πράσινους" και "αποκλειστική είδηση"; Μήπως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη λίστα με τους free agents;

2) Ο τρόπος παρουσίασης των ειδήσεων, ο οποίος φυσικά ποικίλλει ανάλογα με το μέσο.. Από τη μία πλευρά, αγωνία ν'ανακοινωθούν συμφωνίες για να ικανοποιηθεί ο κόσμος και "φούσκωμα" των ειδήσεων.. Από την άλλη, ακατάσχετη βιασύνη για το αντίθετο, όπως συνέβη και χθες με τον Άρμστρονγκ.. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε έναν μίνι "πόλεμο τον Ρόουζ" αυτό το καλοκαίρι και ο οποίος ενδέχεται να συνεχιστεί και τον χειμώνα.. Ή μήπως όχι;

http://www.onsports.gr/OnMedia/item/245919-O-Ntemis-kai-oi-ragdaies-exelixeis-se-athlitiko-site

3) Η επιλεκτική διαρροή ονομάτων σε χρονικές στιγμές, οι οποίες δεν είναι καθόλου τυχαίες.. Μήπως τελικά κάποια ονόματα διαρρέονται για να "καούν";

4) Μέσα σε όλα αυτά το clopy-paste δίνει και παίρνει, καθώς η φράση "διασταυρώνω την είδηση" είναι μάλλον άγνωστη σε πολύ κόσμο. Xαρακτηριστικό παράδειγμα, το περιστατικό με τους περιβόητους Υφαντή και Παναγίδη στο Καρπενήσι.

5) Επίσης, ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά είναι το "edit" στη ώρα που ανέβηκε το άρθρο, ώστε ν'ακολουθήσει η φράση "όπως πρώτο αποκάλυψε το τάδε site.."

6) Τέλος, μια άλλη συνήθεια αποτελεί το ν'αραδιάζουν ένα σκασμό ονόματα, ώστε -αν μέσα σε όλα "πετύχουν" και το σωστό όνομα- να γράφουν μετά "πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ.."

Κατά συνέπεια, ένα βασικό ζήτημα είναι πόση βαρύτητα δίνει ο αναγνώστης σε κάθε είδηση. Τρώει αμάσητο ότι του σερβίρουν; Δεν πιστεύει λέξη από όσα γράφονται; Ή αντιμετωπίζει την κάθε είδηση με μια διστακτικότητα (ανάλογα και με το site); Με άλλα λόγια: "Ποιό αθλητικό site/blog θεωρείτε το πιο αξιόπιστο σε ότι αφορά το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναίκού;" (μέχρι δύο επιλογές..)