Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έδωσε προχθές στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για τα φετινά εισιτήρια διαρκείας.. Όπως συνέβη και πέρισυ, οι μειώσεις αφορούν αυτούς που ανανεώνουν τις κάρτες τους στις κατηγορίες Regular B, Regular Α και Silver. Οι τιμές στις κατηγορίες Regular C και κοινωνικού εισιτηρίου διατηρούνται ως έχουν.. Δεν μειώθηκαν, αλλά για ν-οστή φορά δεν αυξήθηκαν.. Για συγκριτικούς λόγους παραθέτουμε και τις τιμές των διαρκείας του αιωνίου αντιπάλου.. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε την Τρίτη 31/7/2012 (και όχι την Τρίτη 31/7/2010 όπως γράφεται στο site της ΚΑΕ..) Ανανεώσεις και αγορές νέων καρτών θα λάβουν χώρα από 1/8/2012 έως και 9/9/2012), ενώ από 10/9/2012 και μετά θα διατεθούν και οι εναπομείνουσες θέσεις.

Η θέση μας είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Είναι προφανές ότι το εισιτήριο διαρκείας διευκολύνει όσους πηγαίνουν την τελευταία στιγμή ή κατευθείαν από τη δουλειά στο γήπεδο (ώστε να μην τρέχουν στα εκδοτήρια). Την ίδια διευκόλυνση παρέχει και σε όσους ψάχνουν και δεν βρίσκουν εισιτήριο στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ή στα μεγάλα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Φυσικά και οι ανωτέροι λόγοι ισχύουν, αλλά για εμάς η αγορά-ανανέωση ενός διαρκείας αποτελεί την έμπρακτη υποστήριξη σε διοίκηση, τεχνικό τιμ και παίκτες.

Φυσικά δεν ζούμε σε άλλο κόσμο για να περιμένουμε αυξημένη ζήτηση τη φετινή χρονιά. Είναι γνωστό ότι οι Ελληνάρες είναι σε μεγάλο βαθμό καλομαθημένοι και πανηγυριτζήδες και οι Παναθηναϊκοί δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση.. Με όσα έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και έχοντας την έδρα του σε μια πόλη 4 εκατομμυρίων, θα έπρεπε κάθε χρονιά να διαθέτει 10.000 διαρκείας και το ΟΑΚΑ να έχει σε καθε αγώνα 15.000 κόσμο.. Φέτος που το πράγμα δείχνει να ζορίζει, αρκετοί θα στρίψουν δια του αρραβώνος.. Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε όσους πραγματικά ζορίζονται για να βγάλουν πέρα, οικογενειάρχες ή μη. Πάντως, είναι σίγουρο ότι τα 150€ που αντιστοιχούν στη Regular C μπορούν να ξοδευτούν άκοπα και χωρίς να το πολυκαταλάβουμε με πολλούς τρόπους..

Αν και είμαστε της τεχνολογίας, σε κάποια πράγματα είμαστε παραδοσιακοί.. Για εμάς η καλοκαιρινή επίσκεψη στο δωματιάκι-μαυσωλείο στη Λεωφόρο με τις φωτογραφίες των τοτέμ αποτελεί θεσμό.. Για εσάς;