Φανατικότερος πολέμιος παικτών τύπου Παππά από μένα δεν υφίσταται! Το καταθέτω εξ’αρχής θέλοντας να δηλώσω πως δεν είμαι αντικειμενικός. Υπάρχει αρνητική προδιάθεση απέναντι στους «Παππάδες» του παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος..

Ποιος είναι ο Παππάς; Ίσως ο πιο ταλαντούχος 90αρης.. Ενδεχομένως οι περισσότεροι θα θυμάστε τα πεπραγμένα του στις μικρές εθνικές. Αυτός, ο Σλούκας και ο Παπανικολάου αποτέλεσαν τους ηγέτες μιας παρέας που κέρδισε τα πάντα από τα 17 έως τα 20 τους. Μια εξαετία μετά η μοίρα των τριών είναι εντελώς διαφορετική. Ο Σλούκας με δύο ευρωλίγκες και έναν τελικό Φ4 αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Φενέρ του Ομπράντοβιτς, ο Παπανικολάου δύο ευρωλίγκες, Μπαρτσελόνα και ΝΒΑ, ενώ ο Παππάς όλα αυτά τα χρόνια στον Παναθηναϊκό μετρά περισσότερες ώρες στην κερκίδα και στον πάγκο, παρά στο παρκέ.

Ποιος είναι ο λόγος που έχει μείνει πίσω ενώ πολλοί της γενιάς του βρίσκονται σε ομάδες ΝΒΑ ή είναι πρωταγωνιστές στο πρωτάθλημα της ευρωλίγκας;

Προσωπική άποψη είναι πως όλα οφείλονται στη ψυχοσύνθεση παικτών όπως ο Παππάς. Μεγάλωσαν νικώντας τους πάντες.. Από τα μονά με τους φίλους στα ανοιχτά, μέχρι τα τουρνουά μικρών κατηγοριών. Όλες αυτές οι επιτυχίες, τα πρώτα εύκολα χιλιάρικα στους λογαριασμούς, τα νούμερα που κατάφερναν σε χαμηλότερο επίπεδο (πρώτος σκόρερ Α1), όλα αυτά και πολλά άλλα τους κάνουν να επαναπαύονται. Αφήνουν το ταλέντο να τους πάει.. Και όταν στο υψηλότερο επίπεδο το ταλέντο δεν επαρκεί, επικαλούνται τις εύκολες δικαιολογίες. Φταίνε οι άλλοι.. Φταίνε οι προπονητές, η ατυχία, οι συγκυρίες.. Σπανίως φταίει το τεράστιο ΕΓΩ τους που κάθε φορά βάζουν μπροστά.

Τα μεγάλα αυτά ταλέντα κάποτε θα βρεθούν σε σταυροδρόμι. Θα έρθει η στιγμή που πρέπει να αποφασίσουν. Ή το «εγώ» τους και πρώτοι στο χωριό, ή η ομάδα και το υψηλότερο επίπεδο. Ο δεύτερος είναι σαφώς και ο δυσκολότερος δρόμος.. Απαιτεί πνευματική δύναμη, δουλειά και μπόλικο ιδρώτα στο παρκέ.

Νομίζω έφτασε και η ώρα του Παππά να αποφασίσει. Οι δικαιολογίες του τελείωσαν. Δεν υπάρχει πια ο Πεδουλάκης, ο Τζόρτζεβιτς, όλοι όσοι του έφταιγαν. Έχει τη δύναμη να βρεθεί στον πάγκο όσο ο Πασκουάλ γουστάρει και να είναι έτοιμος όταν τον χρειαστεί; Αν είναι αυτός έτοιμος, κανείς δεν θα τον αδικήσει. Αίσθηση μου είναι πως μέσα του βράζει, όπως φάνηκε από το βίντεο. Δουλεύει, δεν μιλά και περιμένει.. Μένει να φανεί αν έχει χάσει το τρένο ή τελικά έχει την προσωπικότητα να σταθεί ως πρωταγωνιστής σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Μακάρι να τα καταφέρει! Όλοι κερδισμένοι θα είναι και περισσότερο απ’όλους αυτός! Θα έχει κερδίσει τους δαίμονες του, τον καλύτερο αντίπαλο ως τώρα..

υ.γ: Δείτε τα στατιστικά του πανευρωπαϊκού εφήβων 2008, πανευρωπαϊκού νέων 2009 και παγκοσμίου νέων 2009