Καλημέρα μικρές Κυρίες, μικροί Κύριοι,

όλα δείχνουν πως λήφθηκαν οι αποφάσεις και τελείωσε το 1ο σκέλος της επάνδρωσης της ομάδας για την ερχόμενη χρονιά. Η ομάδα δεν ενθουσιάζει με τη στελέχωση της, δεν πήρε νεαρούς παίκτες που ενθουσίασαν με την αξία τους (όπως το καλοκαίρι του 2016) αλλά πήρε έμπειρους βετεράνους με γεμάτες στατιστικές κάθε τους χρονιά. Μην το υποτιμάτε αυτό, ειδικά όταν θα πάμε σε σειρά 5 εναντίον 5 όπου τα λάθη απαγορεύονται: Annosa vulpes haud capitur laqueo που λέγανε κι οι Ρωμαίοι.

Ο Καταλανός γέμισε μια ομάδα που μπορεί να αποδώσει στο σετ παιχνίδι ικανοποιητικά: ‘Εχει παίκτες με καλό τρίποντο, έχει παίκτες που παίζουν κοντά στο καλάθι και έχει και παίκτες που μπορούν να δώσουν τη λύση στο 1 με 1 όταν τα γάλατα σφίξουν. Πολλά τα FW που παίζουν 2 θέσεις (είπαμε στην προηγούμενη ανάρτηση πως για το μπάσκετ του Καταλανού τα FWs είναι σημείο κλειδί), υπάρχουν δεινόσαυροι να καλύψουν το έλλειμμα δύναμης στη ρακέτα, αρκετά combo guards να εξασφαλίζουν ball handling. Υπάρχει βάθος στους παίκτες που μπορούν να αποδώσουν σε αγώνες υπό πίεση στην Ευρωλίγκα, αυτό επιτρέπει τα πολλά διαφορετικά σχήματα.  Σκεφτείτε πόσα σχήματα που επιτρέπουν γραμμές άμυνας με 3 FW  για αλλαγές σε κάθε σκριν μπορούμε να δοκιμάσουμε: Lasme Gist Thomas, Lasme Thomas Antetonkoumpo, Lasme Thomas Papapetrou, Lasme Antetonkoumpo Papapetrou, Gist Antetonkoumpo Thomas, Gist Papapetrou Antetonkoumpo και δεν έχω βαλει καν μέσα το Μήτογλου (πχ Μήτογλου Παπαπέτρου Αντετονκούμπο). Το ίδιο και στα guards, μπορείς να παίζεις με 2 combo guards που θα εναλλάσονται μεταξύ playmaker &offguard σε καθε επίθεση, πχ Langford Pappas, Lojeski Pappas, Lojeski Langford, Langford Leka, Leka Pappas κοκ.

Η παρακάτω λίστα δείχνει σε πόσες θέσεις παίζει ο κάθε παίκτης και κατ’επέκταση πόσες δυνατότητες υπάρχουν:

1: Leka, Καλαθης, Langford, Σακελλαρίου

2: Παππάς, Lojo, Langford, Σακελλαρίου, Leka

3: Lojo, Παπαπέτρου, Αντετονκούμπο, Thomas

4: Thomas, Παπαπέτρου, Αντετονκούμπο, Μήτογλου, Gist

5: Gist, Lasme, Μήτογλου, Βουγιούκας, Παπαγιάννης

Αντιλαμβάνομαι την απογοήτευση πολλών για το γεγονός πως δεν ήρθαν πρωτοκλασσάτοι παίκτες αλλά σκεπτόμενος πως κρατήσαμε τον ίδιο προυπολογισμό με πέρσυ, πιστεύω πως η στελέχωση ως σύνολο βγάζει μεγάλη λογική (με μόνη παραφωνία τη φυγή Denmon) και ως εκ τούτου, είμαι ικανοποιημένος. Δεδομένης της εγκατάλειψης του μπάσκετ της ατομικής φάσης, εγώ πιστεύω πως το φετινό σύνολο παικτών ως προς την πληρότητα ικανοτήτων των παικτών είναι εξόχως ικανοποιητικό.

Η ομάδα λογικά θα είναι στην 8δα, στις θέσεις μεταξύ 3 και 6, δε θα κάνει εύκολα γκέλες, θα πάρει ματσάκια που με βάση το ταλέντο και την στατιστική θα λέγαμε πως δε θα τα έπαιρνε. Θα κάνει λογικά την κλασσική κοιλιά κάπου στα τέλη Δεκέμβρη με 2 περίεργους μήνες (βοηθά και το πρόγραμμα) αλλά στα play offs θα είναι έτοιμη να πάει σε σειρά 5 αγώνων αν δεν υπάρχει κανάς σοβαρός τραυματισμός.

Γενικά την Ευρωλίγκα δε τη φοβάμαι, περισσότερο φοβάμαι φέτος το Θρύνο γιατί δεν ματσάρουμε καλά με την αθλητικότητα και σκληράδα του, περισσότερο έχουμε να αντιπαραβάλλουμε σε αυτόν μια πιο δουλεμένη ομάδα με παίκτες που είναι πιο αποδοτικοί στις λίγες κατοχές.

Και πάμε λοιπόν στην ετήσια δημοσκόπηση του καλοκαιριού όπως τη θέτει ο Δημήτρης ο Παπαδόπουλος:

1.Ποιος θα είναι ο πιο σταθερός παίκτης την φετινή σεζόν;
2.Ποιος ο παίκτης απογοήτευση;
3.Ποια μεταγραφή θα είναι η πιο επιτυχημένη
4.ποια η μεταγραφική θα είναι αποτυχημένη;
5.Σε ποια θέση θα κινηθούμε για παίκτη τον Γενάρη;

ΥΓ. Παιδιά, καταλαβαίνω πως οι ζέστες έχουν σφίξει αλλά θα ήθελα να θυμήσω πως δεν έχει νόημα να βριζόμαστε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων στο διαδίκτυο για κάτι που 6 μήνες μετά μπορεί να αλλάξει. Στην τελική όλοι εδώ μέσα αγαπάμε την ομάδα με έμβλημα της το τριφύλλι, τον Παναθηναικό.

YΓ2. Υλικό για διάβασμα:

Deshaun Thomas on his time with the Spurs, his years in Europe, Luka Doncic and more

https://bleacherreport.com/articles/1499600-ohio-state-basketball-the-case-for-deshaun-thomas-as-b1g-player-of-the-year

https://www.landgrantholyland.com/2013/6/4/4395356/deshaun-thomas-ohio-state-nba-draft-prospect-profile

https://bleacherreport.com/articles/1499600-ohio-state-basketball-the-case-for-deshaun-thomas-as-b1g-player-of-the-year