..μας τα είπε ο κύριος Σισκάουσκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Εξέδρα των Σπορ” και στον Κώστα Σωτηρίου.. «Ο Παναθηναϊκός είχε ενημερωθεί από τον εκπρόσωπό μου σχετικά με το ενδιαφέρον της ΤΣΣΚΑ αμέσως μετά το Φάιναλ Φορ που κατακτήσαμε στην Αθήνα και, αν ήθελε, θα με είχε κρατήσει. Γιατί εγώ ήθελα να μείνω στον Παναθηναϊκό και, πιστέψτε με, ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση για μένα» δήλωσε επί λέξη, προσθέτωντας τα εξής: «Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Απλούστατα, μου άρεσαν τα πάντα στον Παναθηναϊκό, ο κόουτς, οι συμπαίκτες μου, η Αθήνα. Είχαμε κατακτήσει και τους τρεις τίτλους και είχε αναπτυχθεί τρομερή χημεία στο παρκέ. Η κατάσταση για μένα ήταν τέλεια, πώς να το πω; Και επαναλαμβάνω ότι αν με ήθελαν στον Παναθηναϊκό, θα έμενα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πέρασα άσχημα στην ΤΣΣΚΑ με την οποία κατακτήσαμε σχεδόν τα πάντα». Μάλλον προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι ο Σίσκα, καθώς πέρισυ το καλοκαίρι είχε δηλώσει τα εξής στην Sport Express: «Τα κέρδισα όλα μέσα σε ένα χρόνο και θέλω να φτάσω πιο ψηλά. Ήρθε η ώρα να κατακτήσω τα πάντα με την ΤΣΣΚΑ. Στο συμβόλαιο υπήρχε ένας όρος, που μου επέτρεπε να φύγω με ένα συγκεκριμένο ποσό. Γι’αυτό δεν ρώτησα καν». Επειδή μπερδεύτηκα λίγο, τελικά είχε ενημερωθεί ο Παναθηναϊκός ή δεν ρώτησες καν, αγαπητέ κύριε Σισκάουσκας;

P.S.1 Τα λεγόμενα του παίκτη δεν αναιρούν το τεράστιο λάθος που έγινε από την πλευρά του Παναθηναϊκού, καθώς έπρεπε να του προταθεί ένα αναπροσαρμοσμένο συμβόλαιο με αποδοχές ανάλογες της αξίας του και με απαγορευτική ρήτρα για την Ευρώπη (και όχι με 1,1 εκ. € τα οποία λάμβανε από το συμβόλαιο που είχε υπογράψει όταν ήρθε και το οποίο είχε ως ρήτρα 1 εκ. €) αμέσως μετά το final four..

P.S.2 Τις προάλλες ο Μεσίνα δήλωσε στην ψύχρα ότι ο βασικότερος λόγος της απόκτησης του Σισκάουσκας ήταν η αποδυνάμωση του Παναθηναϊκού.. Ορθώς έπραξαν οι Ρώσοι και αποδυνάμωσαν τον πιο ισχυρό τους αντίπαλο.. Εμείς, με τη σειρά μας αποδυναμώσαμε τον ..Πανιώνιο!! Προς γνώση και συμμόρφωση..