Καλημέρα,

χθες o DPG έδωσε τη μεγαλύτερη συνέντευξη τύπου που έχει δωθεί ποτε για παναθηναικά ζητήματα. Παρουσίασε ένα πλάνο για να στεγαστεί ο σύλλογος στο Βοτανικο, σε ένα σχέδιο παρόμοιο της Παναθηναικής Πολιτείας/PAO Foundation/Athens Alive.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ανέφερε πως το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων έχει βρεθεί (από Περιφέρεια-Δήμο), πως οι τράπεζες επίσης θα βοηθήσουν γιατί θέλουν να πουλήσουν τα εμπορικά του Βωβού στη Hines, πως ο δήμαρχος και η ερχόμενη κυβέρνηση είναι θετικοί (λογικό σε έναν βαθμό αφού ο Βοτανικός σχεδιάστηκε ως λύση επί δημαρχίας Μπακογιάννη) . Εθεσε επίσης ως όρο να μαζευθούν 20 000 000 από κόσμο και επιφανείς οπαδούς του Παναθηναικού, κατονομάζοντας προσωπικά τους Νίκα και Τζίγγερ. Προειδοποίησε μάλιστα πως ν δεν προχωρήσει ούτε αυτή η λύση, θα αποχωρήσει από το σύλλογο γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να κάνει κάτι να αποτρέψει την παρακμή και διάλυση του συλλόγου.

Λοιπόν και δίχως πολλά πολλά: Τα τελευταία 7 έτη ο σύλλογος βρίσκεται σε μια τραγικά παρακμιακή κατάσταση. Αν δεν αλλάξει η κατάσταση, ΘΑ γίνουμε ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ, ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Η πρόταση για μάντρωμα του συλλόγου στο Βοτανικό είναι Μ-Ο-Ν-Ο-Δ-Ρ-Ο-Μ-Ο-Σ.

Οι οπαδοί πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υλοποιηθεί το σενάριο. Αστειότητες τύπου “να μην πληρώσουν τίποτα οι οπαδοί”,”ναι αλλά γιατί να γίνει με Βαρδινογιάννηδες μέσα”, “να φύγει ο Αλαφούζος πρώτα”, “να μη γίνει γήπεδο μπάσκετ γιατί διακινδυνεύεται το έργο” είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ. Εφόσον ο DPG αποφάσισε να βγει αυτός μπροστά να τρέξει το έργο, θα γίνουν όλα όπως αυτός τα έχει κατα νού γιατί άλλος ΔΕ ΘΑ ΒΓΕΙ εκτός και αν περιμένουν ορισμένοι τον Τσάκα Ταυλάνδης να υλοποιήσει το έργο.

Και εγώ θα ήθελα έναν Αμερικάνο να έρθει να τα σκάσει στον Παναθηναικό και να μην τρέχει με 290 χαω στην Αττική οδό αλλά κάτι τέτοιο ΔΕΝ υπάρχει, επομένως αντί να περιμένουμε το Μεσσία, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει με τους υπάρχοντες συσχετισμούς.

‘Οπως επίσης, δεν είναι η ώρα για εγωισμούς: Το αν τον καθένα το χαλά ένα συστατικό του πρότζεκτ (DPG-Τζίγγερ-Βοτανικός-ΝΔ-πιθανή παραμονή Αλαφούζου), οφείλει να είναι αδιάφορο. Στόχος είναι να επιβιώσει ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, όχι να αποδειχθεί ορθή η αποψάρα μας. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ.

Τέλος το ποσό των 20.000.000 δεν είναι απαγορευτικό, ειδικά εφόσον θα μπουν και επιφανείς Παναθηναικοί. Πολύ χοντρικά, 200€ από 30.000 κόσμο βγάζει 6.000.000€. Επιχειρηματίες της τάξης των IBB, Νίκα, DPG, Θεοδωρόπουλου κοκ, μπορούν εύκολα να καλύψουν 12 με 14 εκατομμύρια. Στο ερώτημα γιατί να να τα βάλουν όλα αυτοί, προφανώς κανείς δε θέλει να φορτωθεί αποκλειστικά το σύλλογο και από ένα σημείο και μετά, είναι και ένα καλό μάθημα δημοκρατίας για τους ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΥΣ οπαδούς: Δεν μπορεί να ζητάμε παίκτες από τους προέδρους/ιδιοκτήτες, να τους βρίζουμε, να τους ασκούμε κριτική για την ιδιωτική τους ζωή και όταν έρθει η ώρα να συνεισφέρουμε και εμείς, να σφυρίζουμε αδιάφορα.

Σε αυτή τη λογική προφανώς και είμαι ΥΠΕΡ του πετυχημένου μοντέλου των Real/Barcelona όπου ο προυπολογισμός βγαίνει ΚΑΙ από τα μέλη (μαζί με χορηγίες, επιφανείς οπαδούς και την τοπική κοινωνία/Δήμο), έχοντας μια ομάδα ανοικτή και συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία και φυσικά, όπου ο καθένας έχει ευθύνες.

Πλέον θα χωριστεί η ήρα από το στάρι και θα φανεί α)αν μας αξίζει να πάμε μπροστά ως σύλλογος και β)πόσοι αγαπούν πραγματικά το σύλλογο και πόσοι παρασιτούν (οικονομικά ή συναισθηματικά) πάνω του.

ΥΓ. Σε αυτό το γυμναστήριο ο γράφων πήγαινε μπάσκετ στα παιδικά του χρόνια. Περήφανος που συνδέομαι με το Antetonkounbros gym.

https://www.sdna.gr/mpasket/article/612537/dimotiko-gymnastirio-zografoy-antetokounbros