Εκεί που φαινομενικά όλα ήταν ήρεμα στο Παναθηναϊκό χωριό, ξαφνικά και με την τσίμπλα στο μάτι, η πρωϊνή επίσκεψη στο διαδικτυακό περίπτερο αλλάζει εντελώς τα δεδομένα.. Αρχικά, το ενδιαφέρον κεντρίζει η αποκλειστική συνέντευξη των Παύλου και Δημήτρη Γιαννακόπουλου στη «Livesport», όπου από το πρωτοσέλιδο και μόνο προμηνύεται άκρως ενδιαφέρουσα. Στη συνέχεια και …λίγα κλικ πιο κάτω, το μάτι ανοίγει για τα καλά με την αναγγελία της παραμονής του Λάσμε από το εξώφυλλο της «Πράσινης».. Αυτό ήταν.. Άκυρος ο καφές και .. περίπτερο.

Ξεκινώντας εν συντομία από τα αγωνιστικά, η παραμονή του Λάσμε μας γλύτωσε από αρκετά προβλήματα. Δεν χρειάζεται να βγούμε στην αγορά για τον αντικαταστάτη του, αποφύγαμε πιθανή αστοχία και ταυτόχρονα δυναμώσαμε πάρα πολύ στις θέσεις των ψηλών. Με Λάσμε, Γκιστ και Φώτση θα χρειάζεται ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας του χρόνου στο ΟΑΚΑ..

Στα εξωαγωνιστικά και σαφώς πιο ..πιπεράτα που προέκυψαν από τη συνέντευξη σημειώνουμε τα εξής:

α) Την πικρία του Παύλου για τον Ομπράντοβιτς. Σε αντίθεση με τον γιό του, ο ιστορικός ηγέτης της ΚΑΕ θεωρεί ότι «για τον Παναθηναϊκό ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έχει τελειώσει…», ενώ σε ερώτηση για τους λόγους του διαζυγίου τόνισε δις τον επαγγελματισμό του Ομπράντοβιτς σε μία όμως σχέση, όχι τόσο επαγγελματική. Τα ακριβή λόγια του: «Ο Ομπράντοβιτς είναι επαγγελματίας και σαν επαγγελματίας βρήκε κάτι καλύτερο κατά τη γνώμη του. Επέλεξε το δρόμο της αποχώρησης, με γειά του με χαρά του. Καλή του τύχη».. Επίσης, σε σχετική ερώτηση για τις μαζικές αποχωρήσεις των παικτών πριν ένα χρόνο, ο Παύλος είπε: «Δυστυχώς επηρεάστηκαν. Ενώ δεν έπρεπε. Γιατί ο προπονητής έφυγε αλλά ο Παναθηναϊκός παραμένει..»

β) To γεγονός ότι ο νυν πρόεδρος μίλησε με ονόματα. Πέρυσι το φθινόπωρο είχε αφήσει να εννοηθεί για ποιον μιλούσε, αλλά αυτή τη φορά ήταν ξεκάθαρος. Ο χαρακτηρισμός «διαλυτικό στοιχείο» για τον επί σειρά ετών βοηθό του Ομπράντοβιτς είναι ιδιαίτερα βαρύς. Αν, όμως, ισχύουν όσα υποστήριξε, είναι και ιδιαίτερα ακριβής.. Το σχετικό απόσπαμα είναι ενδεικτικό:  «Τότε το πίστευα, τώρα το ξέρω. Ο Δημήτρης Ιτούδης επηρέασε τον κόουτς να φύγει, ήταν ο άνθρωπος που επηρέασε πολλούς από τους αθλητές να φύγουν. Μου τα έχουν μεταφέρει αυτά οι αθλητές. Τους έλεγε ότι θα χρεοκοπήσουμε, ότι δεν θα τους πληρώσουμε, ό,τι, ό,τι… Ετυχε πέρυσι να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις. Ο κύριος Ιτούδης το εξέλαβε διαφορετικά και δυστυχώς έπεισε τον κόουτς», ενώ η φράση «για τον Δημήτρη Ιτούδη η πόρτα είναι ερμητικά κλειστή για ΠΑΝΤΑ» είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις της ΚΑΕ…
 
γ) Ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους κολλητούς του πρώην προπονητή της ομάδας που «άρχισαν να χτυπούν» όταν «έχασαν τη δυνατότητα πρόσβασης και εσωτερικής πληροφόρησης». Τη συνεργασία αυτή δημοσιογράφων-Ιτούδη, εκμεταλλεύτηκαν οι μάνατζερ, όπως ο Λώτσος, που οδήγησαν τους παίκτες τους μακριά από τον Παναθηναϊκό: «Δυστυχώς πέρυσι, ένας ατζέντης, ο κ. Λώτσος, ήταν ο άνθρωπος που έπαιξε τεράστιο ρόλο να μην μείνουν κάποιοι αθλητές. Εμαθα φέτος ότι δεν μετέφερε καν τις προτάσεις μας να μείνουν κάποιοι αθλητές. Στον Βουγιούκα του κάναμε πρόταση 650.000 ευρώ και του μετέφερε ο κ. Λώτσος 400.000 ευρώ».
 
Ολόκληρη η συνέντευξη υπάρχει στο παρακάτω link: