…ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο ΤΟΡ-16 ο Παναθηναϊκός κερδίζοντας την Λιέτουβος Ρύτας στο …μακρυνό Ρύτας (που λέει και ο Κόγκα) με 80-59.

Με δύο πρόσωπα εμφανίστηκε η ομάδα σήμερα. Στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε να παίξει το γνωστό «ορθολογιστικό» μπάσκετ με συνεχόμενα πικ εν ρολ στην επίθεση τα οποία όταν έβγαιναν κατέληγαν συνήθως σε εύκολο καλάθι του Μπατιστ μετά από ασίστ του Διαμαντίδη ή του Νίκολας. Όταν όμως δεν έβγαιναν κατέληγαν σε άστοχο τρίποντο. Η αστοχία από το τρίποντο είχε σαν αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην πάει όπως το ήθελε ο Παναθηναϊκός παρ’ότι η κινητήρια δύναμή του, η άμυνα, σε γενικές γραμμές λειτουργούσε σωστά. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την σημαντική ευστοχία των Λιθουανών από τα 6.75 (παρ’ότι άρχισαν με 4 άστοχα) έδωσε το πρόβάδισμα στο ημίχρονο στην Λιθουανική ομάδα.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν άλλο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός άφησε εν πολλοίς τα πικ εν ρολ και αποφάσισε να χτυπήσει στα μις ματς. Ο Τσαρτσαρής έκανε πάρτι απέναντι στα τεσσάρια της Λιέτουβος (είτε τελειώνοντας ο ίδιος τις φάσεις είτε μοιράζοντας ασίστ), ο Καϊμακόγλου αξιοποίησε τα ελεύθερα σουτ που του δόθηκαν καθώς και τις περιπτώσεις πλεονεκτήματος που δημιουργήθηκαν για λογαριασμό του (κι αυτός σκοράροντας και πασάροντας) και έτσι η ψαλίδα άνοιξε γρήγορα.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπατίστ με 26 πόντους ο οποίος τροφοδοτήθηκε με συνέπεια από όλους τους συμπαίχτες του με αποτέλεσμα τα περισσότερα καλάθια του να είναι στο ένας εναντίων ενός …με το στεφάνι. Ο Καϊμακόγλου και ο Τσαρτσαρής -με 16 και 12 πόντους αντίστοιχα- ακολούθησαν αλλά στην πραγματικότητα ήταν τα κλειδιά της νίκης.

ΥΓ. Όλα τα λεφτά η περιγραφή του Συρίγου. Η βαρεμάρα είχε χτυπήσει ταβάνι. Βεβαίως για άλλο ένα παιχνίδι υπήρχε η -συνηθισμένη πλέον- γκρίνια για τις θέσεις των σχολιαστών που έχουν μπροστά φτογράφους και …διαιτητές και δε μπορούν να κάνουν την δουλειά τους. Όμως το αποκορύφωμα ήταν ο …Μπαϊράμογλου και φυσικά η απολογία στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου: «Χμμμ, τελικά δεν είμαι σίγουρος αν έχουμε τάιμ άουτ, ίσως έχει λήξει το δεκάλεπτο, δε μπορώ να καταλάβω. Ζητάω συγνώμη, πιάστηκα αφηρημένος». Καλά ρε Φίλιππα, ούτε το κεντρικό ταμπλό δεν βλέπεις;

ΥΓ2. Οφείλω να παραδεχτώ αυτούς που έγραφαν πριν μήνες σε αυτότ ο blog, την εποχή που συζητούσαμε για τις αλλαγές των κανονισμών και πως θα επηρεάσουν το παιχνίδι της ομάδας, ότι στο νέο τρόπο παιχνιδιού θα ενσωματωθεί το σουτ από τα 5 μέτρα. Μου φαινόταν αδιανόητο (μόνο ως σουτ εκτός συστήματος το δεχόμουν) όμως αποδεικνύεται στην πράξη ότι έχει ενσωματωθεί στα επιθετικά συστήματα της ομάδας με κύριο εκφραστή τον Νίκολας.

ΥΓ3. Λιθουανές τσιρλίντερς vs Τουρκάλες τσιρλίντερς οριακά 2. Όσοι έχουν δει τις Τουρκάλες θα με καταλάβουν ότι αυτό το «οριακά» είναι πολύ τιμητικό για τις Λιθουανές.

ΥΓ4. Τουλάχιστον τώρα ο Κώστας δικαιούται να εξασκήσει το αγαπημένο του σπορ των δηλώσεων στους δημοσιογράφους. Το κέρδισε…

Υγ5. Αύριο το μενού έχει Σάρας vs Γαύρο και Barca frontline vs Χοντρού. Ενδιαφέρον…