..για να σηκώσει το Πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ έχασε ο Παναθηναϊκός, καθώς ηττήθηκε στο τέλος με 59-57 σ’ένα ματς κακοποίηση του αθλήματος.. Το παιχνίδι στα πρώτα τρια δεκάλεπτα θύμισε αρκετά τον 2ο τελικό. Αργή κυκλοφορία απέναντι στην κλασική πλέον ζώνη του Γιαννάκη, πάλι άστοχα τρίποντα και ελάχιστη απειλη “εκ των έσω”. Από τα μέσα του 4ου δεκαλέπτου όμως και μετά, τα συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα του Γιασικεβίτσιους γύρισαν το ματς, την ώρα που οι “ερυθρόλευκοι” έδειχναν (και ήταν αγχωμένοι). 1′ και 40″ πριν από το τέλος ο Διαμαντίδης (που μέχρι τότε είχε 2/11 τρίποντα) ευστόχησε από τα 6,25 και μας έδωσε το προβάρδισμα με 55-57, δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε να το διατηρήσουμε. Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε 6″ πριν τη λήξη (και ενώ χάναμε με 58-57) όταν η μπάλα κατέληξε στον αμαρκάριστο Σπανούλη (ο οποίος ήταν ίσως ο μοναδικός διακριθέντας του κάκιστου 1ου ημιχρόνου) στην κορυφή, ο οποίος όμως έκανε airball.. Πλέον πάμε την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ για τον 5ο τελικό, με εισητήρια 100-0.. Το παιχνίδι διεκόπηκε για περίπου μια ώρα όταν -μεταξύ άλλων- ένα καπνογόνο έπεσε στον πάγκο μας και ένα καραφάκι ούζο χτύπησε στην κοιλιά τον Κουκουλεκίδη.. Αρχικά, οι διαιτητές ζήτησαν εκκένωση του γηπέδου εντός μισής ώρας για να συνεχιστεί το παιχνίδι, όμως τελικά άλλαξαν γνώμη, αφού η Αστυνομία δήλωσε ότι δεν προλάβαινε να αδειάσει το γήπεδο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αστείο ακούγεται.. Δεν χρειάζεται να πω ότι δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε αντίστοιχα καφριλίκα την Τετάρτη..

P.S.1 H μονόπατη (και προβλέψιμη) αντιμετώπιση της ζώνης συνεχίζει να προβληματίζει, πλέον προσευχόμαστε να μπουν τα σουτ (και ο Γιαννάκης προσεύχεται το αντίθετο..) Εξίσου έντονα μας προβληματίζει και η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Μπατίστ.. Wake up Mike!!

P.S.2 Ωραίο το αστειάκι του Σιγάλα: “Όταν έπαιζα εγώ στον Ολυμπιακό δεν γινόντουσαν αυτά και δεν είχε διακοπεί ποτέ παιχνίδι”. Ειδικά ο 5ος τελικός με τον ΠΑΟΚ το 1994 δεν διεκόπη ποτέ..