Με το γκάζι πατημένο από την αρχή του αγώνα και στην θέση του οδηγού τον ξεκούραστο Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός ποδοπάτησε την Χίμκι με 101-66. Ειλικρινά δεν ξέρουμε αν πρέπει να βγάλουμε θετικά συμπεράσματα για την δυναμικότητα των Ρώσων από το παιχνίδι με την Ρεάλ την προηγούμενη εβδομάδα ή όχι (δηλαδή δεν ξέρουμε κατά πόσο η Χίμκι μπορεί να θεωρηθεί δυνατή όμάδα) αλλά σε κάθε περίπτωση η υπεροχή του Παναθηναϊκού σήμερα ήταν ολοκληρωτική. Ειδικά στο πρώτο και το τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα έπνιξε τους Ρώσους με την άμυνα (κυρίως στο διάστημα που έπαιζαν μέσα οι …μακρυχέρηδες Διαμαντίδης, Τέπιτς και Σερμαντίνι), έτρεξε πολλές φορές στο ανοιχτό γήπεδο, έβγαλε πολλές ασίστ και πρόσφερε ελεύθερο και θεαματικό μπάσκετ.

Γενικά δεν θα βρει κανείς υστερήσαντες σήμερα αλλά στους ιδιαίτερα διακριθέντες εκτός του Διαμαντίδη πρέπει να μπει και ο Πέκοβιτς ο οποίος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μοιάζει ανίκητος κάτω από τα καλάθια κυρίως λόγω των πολύ καλών του τοποθετήσεων που του επιτρέπουν να απειλήσει άμεσα και αποτελεσματικά όταν λαμβάνει την μπάλα σωστά.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον «νέο» της ομάδας, τον Γκόλεματς ο οποίος στον αρκετό χρόνο που αγωνίστηκε έδειξε ιδιαίτερα καλά στοιχεία έχοντας μάλιστα και δύο ασιστ (και 1/1 τρίποντα!).

Τέλος αξίζει και μια αναφορά στον Βεργίνη ο οποίος φέτος δείχνει ξεψάρωτος και αποφασισμένος να διεκδικήσει την θέση του στην ομάδα. Πατάει πολύ καλύτερα, έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και γενικά δείχνει πιο «έτοιμος». Δεν περιμένει κανείς φυσικά να πάρει θέση βασικού αλλά δεν θα μας κάνει εντύπωση να τον δούμε να παίρνει αρκετό χρόνο στο πρωτάθλημα. Και αν μη τι άλλο βάσει ταλέντου του αξίζει η ευκαιρία αυτή.

ΥΓ. Ο Μπατίστ και ο Τσαρτσαρής στην αρχή του παιχνιδιού όλο γελάκια και αστειάκια ήταν στον πάγκο. Μόλις είδαν τον Σερμαντίνι να παίρνει παραμάζωμα τον «Καρχαρία» τους κόπηκαν τα γέλια 🙂

ΥΓ2. Δεν είναι ειρωνία σε ένα τέτοιο το παιχνίδι ο μόνος παίχτης που δεν έβαλε καλάθη να είναι ο …Καλάθης;

ΥΓ3 (και πιο σημαντικό). Αν ο Διαμαντίδης συνεχίσει σε αυτά (ή έστω σε παρόμοια) επίπεδα απόδοσης όλη τη χρονιά ψάχτε για τον δεύτερο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο τύπος όταν είναι σε καλή μέρα και έχει όρεξη (όπως σήμερα) παίζει μπάσκετ από άλλον πλανήτη…