Ζούμε τις τελευταίες παραστάσεις του Διαμαντίδη στην Ευρωλίγκα και άπαντες οφείλουν να τον βοηθήσουν να τελειώσει την ευρωπαϊκή καριέρα του στο Βερολίνο. Μέχρι τώρα, αν και ο 36χρονος πλέον Διαμαντίδης έκανε τα πάντα στο 2ο παιχνίδι της σειράς για να ανατρέψει την κατάσταση, κάποιοι παρουσιάστηκαν τόσο λίγοι για ένα τέτοιο παιχνίδι, που ό,τι και να έκανε, δεν έφτανε..

Ξεκινώντας από τον Σάλε.. Αρχικά πρέπει να βρει ένα τρόπο να ελέγξει τον αγώνα. Σε όλα μας τα παιχνίδια χάνουμε διαφορές ή κερδίζουμε στο τέλος από προσωπικές ενέργειες κάποιων παικτών. Δεν γίνεται πάντα να “κλέβεις” τη νίκη, πόσο μάλλον σε μία σειρά best of 5.. Τρία παιχνίδια δεν θα “κλέψουμε” από την Λαμποράλ και αν ο προπονητής μας δεν θέλει να φύγει με ένα ταπεινωτικό αποκλεισμό στο ΟΑΚΑ, ή στην καλύτερη με ένα 3-2 από την καλοδουλεμένη αλλά με ταβάνι Λαμποράλ, οφείλει από σήμερα να βρει τα σχήματα που θα κάνουν τον Παναθηναϊκό αφεντικό του εκάστοτε αγώνα.

Είναι αδιανότητο γι’αυτό το επίπεδο να βλέπει τον Πάβλοβιτς να δέχεται με τον ίδιο τρόπο 4-5 τρίποντα από τον Μπέρτρανς και να μην αντιδράει. Η άμυνα είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης και διάθεσης. Αν κάποιος δεν μπορεί, υπάρχει και ο πάγκος.

Πρέπει να μπει ένα τέλος στην εμμονή με τον Καλάθη. Είναι πολύ κακός από την αρχή του τοπ8 και δεν δικαιολογείται ο χρόνος συμμετοχής του σε σύγκριση με εκείνον του Χέινς. Δεν είναι μόνο τα άστοχα τρίποντα (φανερή η έλλειψη αυτοπεποίθησης) αλλά και οι κακές άμυνες και η έλλειψη δημιουργίας. Έχει μπλοκάρει το μυαλό του από την αντιμετώπιση του Περάσοβιτς και ο Τζόρτζεβιτς πρέπει να βρει λύσεις.

Ο Παναθηναϊκός να θέσει τους όρους του παιχνιδιού και όχι η Λαμποράλ. Στα δύο παιχνίδια στη Βιτόρια ο ΠΑΟ προσαρμοζόταν στο παιχνίδι της και όχι οι Βάσκοι στο δικό μας. Δυστυχώς στο τοπ8 κερδίζει ο πιο έτοιμος και μέχρι σήμερα ο Περάσοβιτς έχει κερδίσει κατά κράτος τον Τζόρτζεβιτς. Οι απουσίες ωστόσο της Λαμποράλ (ποιος θα το έλεγε πως θα παρακαλάγαμε να λείψει ο Χάνγκα!), σε συνδυασμό με την αίσθηση ότι ο ΠΑΟ είναι πιο πλήρης, δίνουν ακόμα ελπίδες, πως αν η σειρά γίνει 2-2, στην Ισπανία όλα είναι πιθανά.

Αν σήμερα έδινε τη μάχη ο ΠΑΟ των σεζόν 2009-2011-2012-2013, ο Παναθηναϊκός θα ήταν στο Φ4. Ο ΠΑΟ όμως φέτος είναι πολύ σοφτ για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Ελπίζουμε στην αύρα του Διαμαντίδη και την αφύπνιση όσων αποδεικνύονται λίγοι ως τώρα.. Εν αναμονή των απαντήσεων..