Ξεκινάει το Ευρωμπάσκετ! Επιτέλους, γιατί δεν θα άντεχα άλλα αδιάφορα φιλικά-σπαζοκεφαλιές όπου η εξαγωγή συμπερασμάτων για τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής είναι πιο δύσκολη από την εξαγωγή φρονιμίτη. Η ώρα έφτασε λοιπόν να μας δείξει η «επίσημη αγαπημένη» (που λένε και οι μασόνοι) τι ψάρια πιάνει και κυρίως *πώς* ακριβώς σκοπεύει να τα πιάσει. Μέχρι τώρα έχουμε δει τις εξής παραλαγές:

Α) Του Λιθουανού: Γρήγορο τέμπο, αναζήτηση του αιφνιδιασμού και επιθετική άμυνα. Μας αρέσει αυτή η Εθνική ομολογούμε αλλά έχει αδυναμία να μείνει προσηλωμένη σε αυτό το παιχνίδι για όλο το παιχνίδι. Δεν ξέρουμε αν οφείλεται στην κούραση των γκαρντ ή στην ενστικτώδη αλλαγή παιχνιδιού λόγω συνήθειας σε αυτό…

Β) Του Έλληνα: Αργό τέμπο, προσπάθεια για πιεστική άμυνα, πολλές φορές σε όλο το γήπεδο, αλλά με ιδιαίτερη αποτυχία δεδομένου ότι λείπουν τα μακριά χέρια του Διαμαντίδη, η αμυντική διαίσθηση του Παπαλουκά και σε δεύτερη ανάλυση ακόμα και τα γρήγορα –για 4άρι- πόδια του Τσαρτσαρή.

Στην Πολωνία λοιπόν θα πρέπει μοιραία να διατηρηθεί μια «βασική» φιλοσοφία. Λογικά από αύριο θα είμαστε σε θέση να δούμε και να πούμε περισσότερα αλλά αν κρίνουμε από τα φιλικά μάλλον ο Καζλάουσκας θα στρίψει το νόμισμα για να αποφασίσει.

Αυτό που περιμένουμε όμως είναι τον Σπανούλη να παίρνει το «χρίσμα» του ηγέτη με την μπάλα αγκαλιά για 20 δευτερόλεπτα. Επίσης λογικά η Εθνική θα προσπαθήσει να παίξει στο ζωγραφιστό με Σχορτσιανίτη και Κουφό ενώ δεν θα μας κάνει έκπληξη αν δούμε πολλές φορές και σχήμα με 2 σέντερ (πχ με τον Μπουρούση σε ρόλο PF).

ΥΓ. Γράφει ο Παπαδογιάννης για την Εθνική: «Είτε τερματίσει 2η είτε 16η είτε κάπου ενδιάμεσα, το αποτέλεσμα θα εντάσσεται στο -διευρυμένο έστω- πλαίσιο της λογικής. Κατά πάσα πιθανότητα, πάμε για “κάπου ενδιάμεσα”: 6η ή κάτι τέτοιο».
Δηλαδή για να καταλάβω πέρα από την Ισπανία που δικαίως λογίζεται ως το απόλυτο φαβορί υπάρχουν άλλες 4 ομάδες ΤΟΣΟ καλύτερες από την Ελλάδα που αν τις περάσουμε στην τελική κατάταξη θα πρέπει να το θεωρήσουμε και έκπληξη; Και πώς στο καλό η 16η θέση (και οποιαδήποτε θέση εκτός 8άδας θα έλεγα) είναι μέσα στο πλαίσιο της λογικής;
Είτε υποτιμάτε τις ικανότητες των παιχτών και του προπονητή είτε υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. Ή το πιο πιθανό και τα δύο…

ΥΓ2. Ξέρω ότι οι περισσότεροι θα έχουν τα μάτια τους στον Καλάθη για μια πρώτη εκτίμηση τι μπορεί να καταφέρει σε υψηλό επίπεδο και τι να περιμένουμε την χρονιά που έρχεται. Εμείς όμως θα έχουμε τα μάτια μας και αλλού… Στον Καλαμπόκη φυσικά που θα είναι η έκπληξη αποκάλυψη του τουρνούα (λέμε τώρα!)