Μπορεί τα σενάρια να μίλαγαν για ελληνοισπανική μονομαχία κορυφής στο ΤΟΡ-16 όμως όλοι υπολόγιζαν χωρίς τον …Μπερναμπέου. Σύμφωνα με τα προγνωστικά (τηρουμένων των κριτηρίων) ο Παναθηναϊκός θα έπεφτε στον Όμιλο με επικεφαλής έναν εκ των Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα και ο Ολυμπιακός στον άλλο (Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ αντίστοιχα) με πιο πιθανό σενάριο το πρώτο. Υπήρχε μάλιστα μεγάλη παραφιλολογία για το πιο κριτήριο είναι πιο αδύναμο και πιο είναι πιο δυνατό… Τελικά για μια ακόμα χρονιά αποδείχθηκε ότι τα κριτήρια είναι για να σπάνε και βάζοντας δύο τούρκικες στον έναν όμιλο και τρεις ισπανικές στον άλλο ο …Μπερναμπέου έκανε την μεγάλη ανατροπή.

Το πιο ...πιθανό σενάριο σύμφωνα με τον Συρίγο

 

Φενέρ, Ούνιξ, Αρμάνι ή αλλιώς όμιλος λουκούμι. Χωρίς καμία από τις τρεις αντιπάλους να …προβληματίζει η πρώτη θέση του ομίλου εξαρτάται απόλυτα από την ομάδα και την κατάσταση που αυτή θα βρίσκεται. Ένας αξιοπρεπής Παναθηναϊκός δεν θα προβληματιστεί καθόλου να κάνει 5 νίκες. Αρκεί βεβαίως να σοβαρευτεί και να σταματήσει να χαβαλεδιάζει όπως έκανε και σήμερα στο Ρέθυμνο (αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα).

Ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στο site της Ευρωλίγκας ξεκινάει εκτός με την Αρμάνι, συνεχίζει εντός με την Ούνιξ, ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο στην Τουρκία απέναντι στην Φενέρ.

Είναι τέτοια η δυναμικότητα των αντιπάλων που δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι το σημαντικότερο στοιχείο στην κλήρωση είναι η …Αρμάνι. Των δύο πρώην δικών μας και του ειδώλου από την Καρδίτσα. Είναι σίγουρο ότι το ΟΑΚΑ θα  γνωρίσει …παιάνες την 5η αγωνιστική!

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι έτσι όπως ήρθαν οι διασταυρώσεις μάλλον πάμε για Final Four χωρίς Εβραίους και κατά πάσα πιθανότητα χωρίς Τούρκους (εκτός αν βγει πρώτη η Ρεάλ στον όμιλό της και την αποκλείσει η Εφες με μειονέκτημα έδρας). Οπότε  «Κλείστε εισιτήρια» (που είπε κάποτε και κάποιος άλλος).  Όταν με το καλό τα βγάλουν οι Τούρκοι (απορώ τι κάνουν σε λίγο έρχεται Γενάρης…)

* Όλοι το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι;