Εν μέσω κορονοιου και ενώ παρακολουθούμε το χάλι της Ευρωλίγδας, το θάνατο του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού όσο το φρόκαλο που παριστάνει τον υφυπουργό Αθλητισμού χτενίζεται και το χάλι που άφησαν πίσω τους οι Ισπανοί Στραπατσόνηδες που έφερε ο Αλ, Αφούζ, ξαφνικά μας προέκυψε ένα MoU για το Βοτανικό.

Το savvidis dna άρχισε να πανηγυρίζει, οι μισοί θεώρησαν πως μιλάμε για την Ανάσταση του ΠΑΟ και οι άλλοι μισοί βρίζουν ενώ οι ΑΡΔ και στελέχη της κυβέρνησης κάθε μέρα δηλώνουν κι διαφορετικά πράγματα (κάποιοι όπως ο Μπουμπούκος και εντός της ημέρας). Να τα βάλουμε λίγο σε μια σειρά όμως:

 1. Ένα νέο γήπεδο σαφώς και θα μπορούσε να βοηθήσει το σύλλογο να πάει ένα βήμα μπροστά. Γιατί; ‘Οχι λόγω του κτιρίου αλλά αν η ΠΑΕ έχει αυξημένα αυξημένα κέρδη από ένα γήπεδο μπορούν να φέρουν αυξημένο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. Κοινώς, αυτό που θέλω να πω, είναι πως το κτίριο ΔΕΝ είναι αυτοσκοπός και ΔΕΝ μπορεί να είναι αυτοσκοπός για το σύλλογο. ‘Ολα αυτά πρέπει να βγουν με βάση την εξίσωση [έσοδα-έξοδα] για το σύλλογο.
 2. Ποια είναι τα έσοδα και ποια είναι τα έξοδα; ‘Εξοδα είναι η συντήρηση των γηπέδων. ‘Εσοδα από ένα γήπεδο έχεις από τα εισιτήρια, από τις εμπορικές χρήσεις του γηπέδου (πχ ενοικιασμός χώρων εντός του γηπέδου) και χορηγία στο όνομα του γηπέδου. Κανένα από τα 3 δεν λύνει ένα νέο γήπεδο αυτό καθεαυτό.Αλλά πιο αναλυτικά:
 3. Κανείς δε θα αγοράσει (τουλάχιστον τη 2η χρονιά) εισιτήριο για να δει ΣΑΠΑΚΙΑ τύπου Βέλεθ και Αιτορ, σαπάκια τύπου Μπούρμπου και Μπεκ, Σαμπάκια τύπου Γουακάσο και Εσιέν, σαπάκια τύπου Καζιγιάμα και Φορναρόλι. Και το “θα φτιάξει γήπεδο η Καραφλή Κατσαρίδα άρα θα δώσει λεφτά να φέρει παίκτες” το έχουμε ξανακούσει. Και με Φορναρόλι και με Εσιέν και με Αιτορ. 10 έτη τα ίδια λέμε άρα το γήπεδο ΕΠΟΥΔΕΝΙ δε σημαίνει παίκτες. ‘Οχι με ιδιοκτησία Καραφλής Κατσαρίδας. Προφανώς σε μια ΝΟΡΜΑΛ ιδιοκτησία, νέο γήπεδο θα σήμαινει σοβαρούς παίκτες αλλά και εδώ και 10 έτη αυτά που ζούμε ΔΕΝ ειναι νορμαλ. Και δεν πιστεύω ξαφνικά πως η Καραφλή Κατσαρίδα σταμάτησε να είναι Κατσαρίδα.
 4. Οι εμπορικές χρήσεις του γηπέδου είναι στον αέρα. Καταλαβαίνω πως ο Δήμος πρέπει να δείξει πως εφόσον πληρώνει αυτός για το γήπεδο, πρέπει να έχει έσοδα όμως το να μην έχει καθόλου εμπορικές χρήσεις ο σύλλογος από ένα γήπεδο, είναι ανω ποταμών. Κανένας άλλος σύλλογος δε βρίσκεται σε τέτοια θέση. Μη-δυνατότητα εμπορικών χρήσεων του χώρου του γηπέδου (σουίτες, μαγαζιά, χορηγία στο όνομα) σημαίνει πως ο σύλλογος δε θα έχει έσοδα που έχουν οι υπόλοιποι σύλλογοι. Σημαίνει ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. Σε αυτό το σημείο επικρατεί σύγχιση: Μέσα στη μέρα ο Μπουμπουκος δηλώνει με βεβαιότητα διαφορετικά πράγματα (με ό,τι σημαίνει αυτό για την όποια γνωστή αξιοπιστία του), ο Μαλακατές λέει πως είναι στον αέρα και υπό συζήτηση, η ΠΑΕ δε δηλώνει τίποτα και ο Δήμαρχος της Αθήνας συνεχίζει να παριστάνει τον γόνο βασιλικής οικογενείας που ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν με την πραγματικότητα όλων των υπόλοιπων πολιτών.
 5. Επιπροσθέτως, δεν έχουμε δει κανένα νούμερο από τον ΑΟ σε όλα αυτά. Ο Μαλακατές είπε στην εκπομπή της θ13 πως ο ΑΟ θα μαραζώσει δίχως το Βοτανικό αλλά αυτό είναι η μισή αλήθεια-όντως ο ΑΟ θα έχει έσοδα και εγκαταστάσεις από το Βοτανικό αλλά έσοδα μπορεί να έχει και με πιο νορμαλ διοίκησεις σε ΠΑΕ και ΚΑΕ. Ειδικά τώρα που ξεχρεώθηκαν τα καραγκιοζιλίκια προηγούμενων διοικήσεων.
 6. Με σε ολα αυτα, στο MoU εμπλέκεται εγγράφως η ΚΑΕ, με τη διοίκηση της οποίας να δηλώνει ρητά πως δεν ξέρει τίποτα. Κοινώς, ΑΟ, ΠΑΕ και Δήμαρχος συζητούν πως θα φτιάξουν ένα γήπεδο για την ΚΑΕ, ο Μαλακατες ορκιζεται πως τα πράγματα είναι υπό συζήτηση και η ΚΑΕ συνεχίζει να λέει πως δεν έχει επίσημη ενημέρωση για τιποτα. Η όλη διαχείριση δείχνει το λιγότερο ασόβαρη.
 7. Στο δια ταύτα: Το MoU Και οιαηδήποτε συμφωνία για το Βοτανικό περνά μέσα από τον ΑΟ. Προσωπικά δεν είμαι αρνητικός στο γκρέμισμα της Λεωφόρου (μεταξύ Λεωφόρου, Βοτανικού, ΟΑΚΑ θεωρώ τη Λεωφόρο τη χειρότερη εκδοχή) ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. Προυπόθεσεις σημαίνει
  -Μας λένε ρητα και ξάστερα τι ισχύει με εμπορικές χρήσεις του γηπέδου στο Βοτανικό και πως αυτές είναι τέτοιες που εξασφαλίζουν τα αυξημένα έσοδα ΤΗΣ ΠΑΕ. Και μόνο.
  ‘Οχι των τραπεζών.
  ‘Οχι του Δήμου Αθηναίων (που όσα δαπανήσει θα τα βγάλει από τα αυξημένα τέλη των τριγύρω περιοχών της Λεωφόρου και του Βοτανικού). Οχι του Ελληνικού δημοσίου (που θα τα βγάλει από τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ σε Βοτανικό και Αμπελόκηπους).
  Οχι της Καραφλής Κατσαρίδας που θα της διαγράψουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ.
  -Ξεκαθαρίζεται η θέση για το γήπεδο μπάσκετ στον ίδιο χώρο. ΤΩΡΑ. Οχι σε μελλοντικό χρόνο. Τ-Ω-Ρ-Α. Με συνάντηση με την ιδιοκτησία της ΚΑΕ, μελέτες, συμφωνίες. Ξεκάθαρα πράγματα. ‘Οχι άστο προσωρινά και βλέπουμε.

Αν αυτές οι προυποθέσεις ΔΕΝ καλυφθούν ρητά από τους εμπλεκόμενους, όσα προπαγανδιστικά άρθρα γραφθούν από τα ΜΜΕ, ο γράφων ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΟ.

Αν αυτές οι προυποθέσεις καλυφθούν ρητά από τους εμπλεκόμενους, όσοι συναισθηματισμοί και να επικληθούν για τη Λεωφόρο, ο γράφων ΔΕ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΕΩΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΣ.

Συναισθηματικοί εκβιασμοί και απο τους μεν (Θα διαλυθει ο ΑΟ) και απο τους δε ( η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ), δεν πιανουν. [Εσοδα-Εξοδα] σε βαθος χρόνου για ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ είναι το μόνο κριτήριο που με ενδιαφέρει.

‘Ολα τα άλλα, έτοιμο ξε-έτοιμο, τα ακούω βερεσέ. Τα λόγια των κυβερνώντων τα βλέπουν οι κάτοικοι Αττικής στο Ελληνικό, που κάποιοι μιλούσαν για μπουλντόζες και έχουν βάλει έναν εκσκαφέα μέσα για να μην τους λεν πως είναι καραγκιόζηδες και ψεύτες αλλά ο εκσκαφέας παραμένει στην ίδια θέση εδώ και 6 μήνες (και θα παραμείνει κι άλλο)…

Και μη διανοηθεί κανείς να μου πει δεν έχουμε χρόνο γιατί τόσο καιρό περιμέναμε, ας πάρει και μια παράταση το έργο να ξεκαθαριστούν τα πράγματα. ‘Ετσι κι αλλιώς, ας βρουν πρώτα τα ΛΕΦΤΑ για το έργο γιατί μέχρι τώρα they count their chickens before they hatch.

‘Ιδωμεν.

ΥΓ. Να προσέχετε με τον κορονοιό που θερίζει γιατί κάποιοι τα έκαναν μαντάρα. Μη χαλαρώνετε. Να αερίζετε το χώρο, να πλένετε ρούχα και χέρια, να φοράτε μάσκα και να μην “κλέβετε” φορώντας την μερικώς, να τρώτε καλά. Μας περιμένει δύσκολος χειμώνας.

ΥΓ2. ΤΟ blog διατίθεται σε όποιον το θέλει και πληρεί κάποια βασικά κριτήρια decency. Κατά 80% δε θα το ανανεώσω τον ερχόμενο Απρίλη.