Είναι από τις περιτπώσεις που σιχαίνομαι να έχω δίκιο. Προτιμώ σε αυτές τις περιπτώσεις να βγω “άμπαλος γκρινιάρης καταστροφολόγος” παρά να πω “τι γαμάτος που είμαι”. Λέγαμε χαμηλά η μπάλα αλλά όπως φαίνεται, δεν εισακουστήκαμε.  Ομάδα και οπαδοί μεθύσανε από το πλασματικό 30ρι και ξεχάσαΜΕ πως η Ρεάλ παρέμενε το φαβορί (εδώ ο Καταλανός έχει ευθύνες). Δυστυχώς, το απέδειξε απόψε, δίνοντας απαντήσεις σε πολύ κόσμο. Το βάθος της και η αδιαμφισβήτητη ποιότητα των παικτών της (30 ΠΟΝΤΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ, ΔΙΑΟΛΕ!)  κάνανε τη διαφορά σε μια νύκτα όπου υπενθυμίστηκε πως οι Καστιγιάνοι δε ξεχάσανε το μπάσκετ.

Η καταιγιστική νίκη της Τρίτης μπορεί να φαινόταν ως ιδανικό ξεκίνημα ωστόσο σπάνια τα στατιστικά ευνοούν τις ομάδες που ισοπεδώνουν έναν αντίπαλο στον 1ο αγώνα play of. Το επισημάναμε με τον πιο ευθύ τρόπο βάζοντας το πρωτοσέλιδο των ταγαριών από τη σειρά με τη Σιένα το 2010-2011. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο πληγωμένος αθλητικός εγωισμός παικτών εγνωσμένης αξίας έρχεται ως ένα μικρό αλλά ικανό έξτρα κίνητρο που θα σπρώξει την αντίπαλη ομάδα αρκετά ώστε να σπάσει την έδρα του αντιπάλου και να φέρει τη σειρά στα μέτρα της.

Ο Παναθηναικός καλείται πλέον να κάνει κάτι εξαιρετικά δύσκολο αν θέλει να πάει Βελιγράδι: Να κερδίσει στη Μαδρίτη σε μια σειρά αγώνων play off, παρότι φέτος, δεν κέρδισε σε κανέναν εκτός έδρας αγώνα με αντιπάλους από την 1η 8δα (το εξοχικό δε μετράει ως εκτός έδρας).

Οι πιθανότητες ΔΕΝ ειναι με το μέρος μας αλλά δεν είναι ακατόρθωτο το επίτευγμα. Αρκεί η ομάδα να ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙ και να κάνει ό,τι επισημάναμε στους προηγούμενους αγώνες: Να βγάλει την 3&D πανοπλία της και να παίξει δίχως λάθη σε ένα περιβάλλον όπου μόνο οι πολύ σκληροί επιβιώνουν. Στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ σούταρε με ΑΘΛΙΑ ποσοστά από την περιφερειακή γραμμή και γενικά επιτέθηκε ξανά και ξανά, δίχως να έχει καθαρό μυαλό (φαίνεται από τα πόσα τρίποντα σουτάρανε Καλάθης-James!). Στη δε άμυνα, πήγαμε πολλά βήματα πίσω, αφού ουσιαστικά χάσαμε από 7 παίκτες γιατί πολύ απλά δεν ήμασταν αρκετά “σκληροί” όταν έπρεπε. Αν θέλουμε να πάμε Βελιγράδι, ο 2ος αγώνας του ΟΑΚΑ είναι παράδειγμα για το τι να ΜΗΝ κανουμε.

Οψόμεθα…