Καλησπέρα κυρίες και κύριοι,

έχοντας αυτή τη σπάνια ευκαιρία μπροστά μας να ανεβάζουμε ανάρτηση στις 29/2 (ελπίζω να ξανασυμβεί το 2024 αλλά με καλύτερους όρους για το σύλλογο), ας δούμε λίγο κάποια γενικά θέματα:

Αρχίζοντας από την ..πετοσφαίριση, η αξία της ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΥ είναι τεράστια. Όχι τόσο για το κύπελλο (εσωτερικό tournoi) αλλά γιατι ο Αθλητικός ‘Ομιλος φαίνεται να επιστρέφει στις νίκες και στα τρόπαια. Ο Παναθηναικός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και καλαθόσφαιρα, είναι ένα κάρο τμήματα που συνεχίζουν να δημιουργούν Παναθηναικούς. Δεδομένου μάλιστα του χαμηλού οικονομικού τιμήματος που απαιτείται για να κερδίζεις τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη, ίσως ο ΑΟ να αξίζει περισσότερο μια γερή αύξηση (πχ στα 4 εκατομμύρια) του προυπολογισμού του από το χάλι του ποδοσφαίρου. Συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την ανάσταση του ΑΟ.

Πάμε στο χάλι του ποδοσφαίρου τώρα: Ο Αλ Αφούζ δικαιώνει τον τίτλο του ως ολεσίθερος ολεσίκαρπος. Μέχρι στιγμής βλέπουμε τα ακόλουθα: Μια διαπραγμάτευση για τον Βαγιαννίδη που εξοργίζει τον προπονητή γιατί ακούγεται πως υπόσχεται συμμετοχές στον παίκτη δίχως τη δική του γνώμη. Εδώ δύο σχόλια: Αφενός ο προπονητής καλώς γκρινιάζει λέγοντας πως εγώ καθορίζω το ποιος θα παίζει, αφετέρου δε ο οιοσδήποτε προπονητής πρέπει να υπακούει στο πλάνο του τεχνικού διευθυντή, δεν είναι ανεξέλεγκτος (όπως αφήσαμε πχ τον Φερέιρα και τον Στραπατσόνι). Αν το πλάνο λέει πως οι νέοι παίκτες πρέπει να πάρουν παιχνίδια, οφείλει να το αποδεχθεί, ζητώντας ωστόσο δύο λύσεις σε κάθε θέση (για αύξηση ανταγωνισμού). Μετά είδαμε μια κίνηση που με βάζει σε πάρα πολλές σκέψεις-τον Fran Velez. Είμαι κάθετα και οριζόντια και διαγωνίως ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ με την απόκτηση του. ‘Οχι επειδή ειναι κακός ή καλός παίκτης αλλά γιατί είναι σε ευθεία αντίθεση με το πλάνο ανάδειξης νέων παικτών. 1000 φορές ο γκαφατζής μεν, νεαρός και με δυνατότητα εξέλιξης και έχοντας μεταπωλητική αξία Μαυρομμάτης (όπου δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ποδοσφαιρική του ευφυία) παρά ένας μετριός προς το καλός ξένος ποδοσφαιριστής που θα μας ζητάει και τα ρέστα αν ξεχάσουμε μια δυο δόσεις συμβολαίου. Αν είναι να πάρεις ξένους, φέρε 2-3 καλούς του ενός εκατομμυρίου, δίχως στοιχήματα παρά 4-6 μέτριους των 500.000€. Πολύ προσοχή για το αν θα ξαναγεμίσουμε μέτριους ξένους ως εποχής Φερέιρα/Στραματσόνι γιατί θα είναι η τρίτη φορά που η διοίκηση…κάνει το ίδιο λάθος. Και 3 φορές το ίδιο λάθος, δεν γίνεται τυχαία. Εγώ επιμένω πάντως πως όσο δεν ξεκουμπίζεται η Καραφλή Κατσαρίδα, δεν πρόκειται να δούμε προκοπή και όλα αυτά περί υπομονής, γηπέδου κοκ δίνουν χρόνο στην Καραφλή Κατσαρίδα να μεγαλώσει την καταστροφή της ΠΑΕ. Καμία ανοχή-1000 φορές οι μετοχές στο Πρωτοδικείο.

Τέλος, ως προς το μπάσκετ, δεν έχουμε να πούμε πολλά: Η ομάδα βυθίζεται στην μετριότητα από την ανικανότητα της να βρει εσωτερική ισορροπία. Είτε δε θα παίζει άμυνα είτε όταν παίζει άμυνα (πχ στο Βελιγράδι), δε θα παίζει επίθεση. Το σχήμα με τα αθλητικά FW που θα παίζουν άμυνα (Johnson, Brown, Wiley, Bentil) για να καλύπτουν Fredette/Rice απέτυχε. Ο Wiley ειναι ωσεί παρόν, ο Johnson είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ από τον Pavlovic γιατί ο τελευταίος έκανε και 1-2 πραγματικά καλά παιχνίδια (πχ στο Kaunas) ενώ ο πρώτος ούτε ένα, ο Brown αποχώρησε ενώ ο Bentil είναι ο μόνος που έχει προοπτικές. Αυτό και τα 1.7 εκατομμύρια στον Fredette (υπεραξία, η αξία του αυτή τη στιγμή φαίνεται κάπου στο εκατομμύριο) οδήγησαν την ομάδα σε ένα τέλμα. Από τον Rautins δε ζητώ εξηγήσεις με βάση το πότε ήρθε και το με πόσα ήρθε και εννοείται μην τρώτε ΣΑΝΟ για 200 000 ακατέβατα. Οι ίδιοι που σας λέγανε για Udoh και πεντάρι, λένε για τα ακατέβατα του Rautins. Ο Pitino έχει ρίξει διαόλους και στα αποδυτήρια (η φράση του “η περσινή ομάδα ήταν καλύτερη” είναι ενδεικτική για το τι λέει στους παίκτες του χύμα φέτος στα αποδυτήρια) και η όποια προσπάθεια αποδόμησης του είναι γελοία. Έχει κάνει λάθη αλλά αυτή τη στιγμή το πρόβλημα στον ΠΑΟ είναι δομικό και δε λύνεται με άλλα σχήματα (όπως έδειξε ο αγώνας στο Βελιγράδι). Είμαστε μια ανισσόροπη βάρκα που ΓΕΡΝΕΙ και φοβάμαι ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ μη βουλιάξει (δλδ δεν προκριθούμε στους 8).

Δεν περιμένω να κερδίσουμε στο τηγάνι, ελπίζω μόνο να μην αρχίσουν τα λαικά δικαστήρια αν η ήττα ξεπεράσει τους 20 πόντους. Ψυχραιμία και ανασκόπηση του τι πήγε λάθος το καλοκαίρι χρειάζεται η ομάδα, όχι κραυγές και λαικά δικαστήρια.

Για μένα το πρόβλημα του ΠΑΟ δεν είναι ο προυπολογισμός τα τελευταία 2 έτη-δίνουμε 2 εκατομμύρια στον Johnsοn και στον Παπππα, 2 και κάτι εκατομμύρια σε Fredette και Wiley. Και οι 4 μαζί δεν κάνουν ούτε ΕΝΑΝ από την τριάδα Rivers, Singleton, James που είχε έρθει με λιγότερα.

Πρέπει επιτέλους το καλοκαίρι να γίνει ορθολογικός σχεδιασμός: Να δώσουμε λεφτά για αθλητικό 5ρι ολικής που θα κάνει σκληρά σκριν και θα προστατεύει τη ρακέτα, να φέρουμε 2ο pick n roll guard και να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ SCORING PG, να βρούμε 3&D combo guards & wingmen. Λεφτά αν γίνουν σωστές κινήσεις υπάρχουν.

Τώρα, για την επίθεση στο Λαμόνικα, τι να πω; Οι κρετίνοι έβαλαν την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, δικαιώνοντας την παροιμία “ένας τρελός πέταξε μια πέτρα στο πηγάδι και όλοι οι σοφοί του χωριού δεν μπορούσαν να τη βγάλουν”.

Κλείνοτας, η διαμάχη της θ13 με το DPG μου είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ακατανόητη. ‘Οταν έχεις τέτοια κατάσταση στο ποδόσφαιρο, είναι γελοίο να ασχολείσαι με το DPG και να κυνηγάς να δείρεις παναθηναικούς λόγω απόψεων τους (πχ Lopini).

ΥΓ. Κλείνεις τον Dorsey από τώρα. Του προσφέρεις αρκετά λεφτά για να μην ενεργοποιήσει το +1 στο συμβόλαιο του.

Edit

ΥΓ2. Respect @ Εχετλαιος.