Τελευταίο παιχνίδι του Νοεμβρίου και ο Παναθηναϊκός κερδίζει την Ολίμπια Λιουμπλιάνας εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.. Βέβαια, εκτός από την πρόκριση αισιοδοξεί ακόμα και για την πρώτη θέση στον όμιλο! Αλήθεια, ποιοι πίστευαν μετά το δεκαήμερο κακών εμφανίσεων και τριών συνεχόμενων ηττών (1/11 Φενέρ, 4/11 Ίκαρος, 9/11 Χίμκι) πως η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα κατάφερνε να αντιστρέψει το κλίμα και να συνεχίσει με επτά συνεχόμενες νίκες; Ελάχιστοι…

Η εικόνα της ομάδας στους τελευταίους αγώνες είναι ενθαρρυντική.. Το πλάνο του προπονητή εφαρμόζεται σε μεγαλύτερο βαθμό, η αξιοποίηση παικτών όπως ο Μπράμος (έχει πλέον τα δικά του συστήματα) μας καθιστά λιγότερο προβλέψιμους, ο Λάσμε είναι σταθερά καλός και όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως όσο περνάει ο καιρός, η ομάδα θα δένει και θα εμφανίζεται καλύτερη. Μην ξεχνάμε ότι θα επιστρέψει και ο Σόφο, ενώ στη νέα φάση της ευρωλίγκας θα έχουμε και τη βοήθεια του Καπόνο.. Μήπως όμως η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι;

Κοιτώντας προσεκτικά το ρόστερ έχουμε διακρίνει ένα κενό στη θέση του power forward. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι Τσαρτσαρής, Πάνκο και υπό προϋποθέσεις και σε συγκεκριμένα σχήματα ο Μασιούλις.. Ξεκινώντας από τον πρώτο, θεωρούμε πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη δύσκολη συνέχεια. Ο πρόσφατος τραυματισμός τον έχει επηρεάσει αρκετά, το κορμί του δεν μπορεί να ακολουθήσει γρήγορα τεσσάρια και στα παιχνίδια με Ολίμπια και Καντού ήταν ο αδύναμος κρίκος σε άμυνα-επίθεση. Θεωρούμε πως μία καλύτερη διαχείριση του (μικρότερος χρόνος συμμετοχής) θα βοηθήσει και τον ίδιο και την ομάδα. Ο Πάνκο με τη σειρά του δείχνει να βρίσκει το ρόλο του, που απαιτεί λιγότερες προσπάθειες και μεγαλύτερη αποδοτικότητα σε σχέση με όσα είχε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Στην άμυνα του λείπει το «βρώμικο» παιχνίδι, ωστόσο είναι σταθερά θετικός και θα βοηθήσει στη συνέχεια. Όσον αφορά τον Μασιούλις, στη θέση ‘4’ μπορεί να βοηθήσει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις..Δεν είναι όμως τεσσάρι, ενώ στο μυαλό μας πρέπει να υπάρχει και το ματσάρισμα των Πρίντεζη-Άντιτς που στοίχισε πέρυσι..

Ένα άλλο στοιχείο που έχουμε παρατηρήσει και επηρεάζει την απόδοση της ομάδας είναι η νευρικότητα του Διαμαντίδη. Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Ολίμπια έκανε δύο λάθη στο τέλος (λανθασμένες πάσες στον αιφνιδιασμό, ενώ έπρεπε να παίξει με το χρόνο) που δείχνουν έλλειψη καθαρού μυαλού. Αυτή είναι και η αιτία, σε συνδυασμό με την αυξημένη κούραση, για τα πεσμένα ποσοστά που έχει σε βολές και τρίποντα. Ο Διαμαντίδης, όντας στην ομάδα τόσα πολλά χρόνια και γνωρίζοντας το βάρος των απαιτήσεων από την εξέδρα, συμπεριφέρεται περισσότερο ως οπαδός(!), παρά ως παίκτης-ηγέτης της ομάδας. Πρέπει να «καθαρίσει» το μυαλό του, να αποβάλλει την πίεση που νιώθει και να παίξει ως Διαμαντίδης. Θεωρούμε δεδομένο πως στα δύσκολα θα είναι ο γνωστός Μήτσος..

υ.γ: Είναι νωρίς για να γίνει αναφορά στο τοπ16 και τα πιθανά διασταυρώματα. Σε κανέναν όμιλο, με εξαίρεση των Τσσκα-Μπαρτσελόνα, δεν έχει ξεκαθαρίσει η τελική κατάταξη. Επειδή όμως η νέα φάση ξεκινά σε λίγες εβδομάδες (27/12), πρέπει ο Άρτζι να πατήσει το γκάζι..