ΠΑΟ 81 – ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ 71 (18/4/2000)

Με το “γούρικο” 81-71 (ίδιο σκορ με ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό στο Παρίσι) απέναντι στους πράσινους πρωταθλητές Ευρώπης το 2002 Κουτλουάι – Μουλαομέροβιτς και τον μελλοντικό αστέρα του NBA Χέντο Τούρκογλου, η ομάδας μας επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και πέρασε σχετικά εύκολα στον τελικό της Θεσσαλονίκης με αντιπάλους τον Χάφμαν και την παρέα του. Ο ημιτελικός με την Εφές μοιάζει πολύ με εκείνον στο Παρίσι. Απόλυτος έλεγχος του Παναθηναϊκού εντός και εκτός παρκέ! Κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα ρεπορτάζ της εποχής είναι η επιμονή του “Τυφώνα” να είναι παρών στον ημιτελικό. Το χρονικό διάστημα ανάρρωσης από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας ήταν μικρό και οι συστάσεις των γιατρών ήταν να μείνει στην Αθήνα να ξεκουραστεί. Ωστόσο, ο πρόεδρος δεν κρατιόταν, με αποτέλεσμα να πάρει το πρώτο αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη..

ΠΑΟ 73 – ΜΑΚΑΜΠΙ 67 (20/4/2012)

Σίγουρα τέτοιον τελικό δεν θα ήθελαν οι γιατροί του “Τυφώνα”.. Ζαλάδες ο Ρέμπρατσα, κράμπα ο Μποντίρογκα, ντέρμπυ καθ’ όλη τη διάρκεια το παιχνίδι.. Το σκορ 36-36 στο ημίχρονο, με τον Χάφμαν να έχει περίπου τους μισούς για τους Ισραηλινούς και ο Ντέγιαν μόλις έναν! Το 42-37 στο 25′ και το 4ο φάουλ του Αμερικανού σταρ της Μακάμπι, μάλλον έκανε πολλούς να πουν “τελείωσε”, αλλά δεν ήταν έτσι..  Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπυ μέχρι το τρίποντο του Κάτας.. Η ψυχολογία άλλαξε, το άγχος έφυγε και η σεμνή τελετή έληξε! Αυτό ήταν, δεύτερο Ευρωπαϊκό!!

Θ.Γιαννακόπουλος: “Το πριμ θα είναι 300 με 500 εκατομμύρια..”!

υ.γ1: Βλέποντας μέσα σε διάστημα λίγων ημερών τα τέσσερα παιχνίδια των F4 1996,2000, έχω την αίσθηση πως από το 1999 και μετά έκλεισε ένας κύκλος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και άνοιξε ένας νέος. Το μπάσκετ άλλαξε τα χρόνια αυτά.