Καλημέρα και Καλή Χρονιά.

Θα αναφερθώ εν συντομία μπροστά στις εξελίξεις με όσα συμβαίνουν:

Η ΚΑΕ αποφάσισε να αλλάξει προπονητή στη μέση της χρονιάς για…τρίτη συνεχόμενη φορά. Προσωπικά, όσο και αν συμφωνώ ή διαφωνώ με τον Βόβορα, δε βρίσκω το λόγο.

‘Οταν δημοσιεύθηκε ο προυπολογισμός της ΚΑΕ, είχαμε πει πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Το ξέραμε όλοι πως με …White & Foster (του οποίου η πτώση άρχισε όταν ήρθε ο μετριότατος Mack, διόλου τυχαίο γιατί αλληλοκαλύπτονται σε κάποια θέματα) 8δες δεν κοιτάς στα μάτια. Ο στόχος ήταν να παίξουμε αξιοπρεπώς και να δώσουμε χρόνο σε Μήτογλου, Παπαγιάννη, Μποχωρίδη ή/και Καλαιτζάκη και να φτιάξουμε κορμό, ρισκάροντας για μια ζαριά στην Ευρωλίγκα. Και τώρα ξαφνικά στα παραπάνω φταίει ο προπονητής; ‘Οχι πως δεν έχει ευθύνες ο Βόβορας για την άμυνα (κυρίως για την περιφερειακή άμυνα) αλλά όταν αλλάζουμε ΤΡΕΙΣ φορές κύριο άσσο (και μάλιστα τη 2η φορά όχι με ευθύνη του coach), τι ακριβώς περιμένουμε; Και πείτε πως φεύγει ο Βόβορας, ποιον ακριβώς θα φέρουμε στη θέση του στη μέση της χρονιάς, τον…Pepu Hernadez?

Προσωπική άποψη-αφήστε τον Βόβορα στη θέση του μέχρι το καλοκαίρι του 2021 (μετά είναι ΑΛΛΗ ιστορία). Αν δεν πάρουμε τίτλο, δεν πήραμε τίτλο. Δε θα φταίει κανένας Βόβορας αλλά ο προυπολογισμός. ‘Ετσι κι αλλιώς η χρονιά είναι χαμένη. Δεν υπάρχει λόγος να κάψουμε κι άλλον coach (αυτόν που θα έρθει) για μια ΗΔΗ ΧΑΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ. Εκτός και αν υπάρχουν άλλα ζητήματα που επιβάλλουν να φύγει-γιατί αγωνιστικά δεν υπάρχει λόγος να φύγει στη μέση του έτους ο προπονητής. Και το ερώτημα είναι πως αν η απόφαση πάρθηκε με μη αγωνιστικά κριτήρια, ποια είναι αυτά τα μη αγωνιστικά κριτήρια και από ποιον πάρθηκε η απόφαση.

Για τον ΑΟ και την ΠΑΕ, ότι και να πούμε είναι λίγο για πολλοστή φορά. Ο ΑΟ, με βάση όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχεδιάζει να δώσει το μόνο περιουσιακό του στοιχείο, την Λεωφόρο, με αντάλλαγμα κάποιες εγκαταστάσεις στο Βοτανικό δίχως εμπορικές χρήσεις. Το θέμα είναι σημαντικότατο και τηρείται και σιγή ιχθύος από τη διοίκηση του ΑΟ, δίχως λόγο. Ο Μαλακατές φαίνεται φοβισμένο ανθρωπάκι που συγκρούεται ανάμεσα στις μυλόπετρες των θέλω του Δημάρχου μιας παντοδύναμης πολιτικής φατρίας, ενός μηντιάρχη διαπλεκόμενου και ολετήρα του συλλόγου και των τραπεζικών αναγκαιοτήτων. Αν δεν έχει το σθένος να επιβάλλει τα συμφέροντα του συλλόγου τόσο σε ΠΑΕ όσο και στο Δήμαρχο, ας παραιτηθεί καταγγέλοντας όσα συμβαίνουν και ας μη θυσιάσει την μόνη ελπίδα ανάστασης του Συλλόγου ανάμεσα σε προσωπικά κέρδη και απειλές γιατί η Ιστορία θα είναι αμείλικτη και μαζί του. Εδώ επαναλαμβάνω πως εγώ αν δεν δω εμπορικές χρήσεις γηπέδου ΠΑΕ στην ΠΑΕ, δεν πρόκειται να ψηφίσω υπέρ του σχεδίου-γιατί μη γελιόμαστε ο μόνος τρόπος να αναστηθεί ο ΑΟ είναι μια υγιής ΠΑΕ. Στα της οποίας έρχομαι τώρα.

Τα 10 έτη απόλυτης καταστροφής της ΠΑΕ έχουν μια και μόνο αιτιολογία: Ιωάννης (Γιάννης) Αλαφούζος. Μπορούμε να σφαζόμαστε για το αν φταίνει οι Βαρδινογιάννηδες, Γιαννακόπουλοι, Πατέρες στα όσα έγιναν πριν το 2010 κανάτ τρίωρο. Δεν έχει νόημα. Η εν λόγω Καραφλή Κατσαρίδα είναι μια ΔΕΚΑΕΤΙΑ στην ΠΑΕ. Ο Απολογισμός του είναι ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ από όλους όσους πέρασαν από τον Παναθηναικό Αθλητικό ‘Ομιλο σε κάθε άθλημα στα 100+ χρόνια ζωής του. Σχεδιάζει να φτιάξει γήπεδο ΔΙΧΩΣ εμπορικές χρήσεις για την ΠΑΕ (με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον προυπολογισμό) ενώ δημόσια δηλώνει πως φεύγει, παλινωδεί με τον ΑΟ, καταστρέφει τα φυτώρια και την Ακαδημία, μας χρεώνει ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ σαπάκια, φέρνει υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες για προπονητές τους οποίους τους καίει για να μη φανεί πως φταίει αυτός, μας αφήνει εκτός Ευρώπης και δεν ανοίγει ρουθούνι. Οι οργανωμένοι τον φοβούνται, οι άλλοι πλούσιοι επίσης δεν πλησιάζουν και τα ΜΜΕ τον γλύφουν. Αν πραγματικά θέλουμε να ορθοπηδήσει ο ΠΑΟ, πρέπει οι ΟΠΑΔΟΙ να λάβουν δραστικά μέτρα εναντίον του. Και όχι, η αποχή από το γήπεδο ΔΕΝ λειτουργεί εις βάρος του, αντίθετα ίσως τον συμφέρει. Μας σκοτώνει δίχως να ανοίξει ρουθούνι.Μου έλεγε μια φίλη εκπαιδευτικός πως τα νέα παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν το Σύλλογος μεγάλος. Λογικό. Δυστυχώς.

Η πραγματικότητα λοιπόν του 2021 είναι ζοφερότατη: Μια ΚΑΕ που παραπαίει γιατί κάποιος πάρκαρε μετοχές, ενας ΑΟ όμηρος από ανθρωπάκια που φοβούνται και μια ΠΑΕ σε καταστροφική πορεία πτήσης σπιράλ προς την καταστροφή που φέρνει το θάνατο ολόκληρου του Συλλόγου. Αναμένω Ανάστασιν Νεκρών και Ζωή του Μέλλοντος Αιώνος λέει το Χριστιανικό Πιστεύω. Δυσκολεύομαι να το δω ως προς τον Σύλλογο. Σε λίγο θα πούμε το Τετέλεσται για το σύλλογο αν δεν δράσουμε.

ΥΓ. Επαναλαμβάνω πως το blog διατίθεται. Δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι θέμα χρόνου (και ξενέρας με το σύλλογο). Θέλει κανείς σας να ασχοληθεί με το χώρο;

ΥΓ2. Η Αρσεναλ παίζει σε νέο γήπεδο. Ομάδα έφτιαξε; Διεκδικεί πρωτάθλημα; Τα ράσα δεν κάνουν τον παππά και δεν πρέπει να βάζουμε το κάρο (γήπεδο) μπροστά από το άλογο (ιδιοκτήτης).

ΥΓ3. Ο Μπακογιάννης και ο DPG έχουν αντίθετες ρητορικές. Ισως δεν ψεύδεται μονάχα κάποιος από τους δύο αλλά ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.