Κατ’αρχάς, οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα για την κατάκτηση του τίτλου! Μπορεί να αποτελεί εκείνον με τη μικρότερη αξία αλλά μην ξεχνάμε, κατακτήθηκε μετά από νίκες σε ΣΕΦ και Αλεξάνδρειο! Όπότε όσοι το υποτιμούν, ας μας κέρδιζαν πρώτα για να το υποβαθμίσουν στη συνέχεια..

Ο τελικός ωστόσο χθες ήταν περισσότερο τυπική διαδικασία. Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη και ουσιαστικά είχε κριθεί στο ΣΕΦ. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν θα ασχοληθώ με  το παιχνίδι αλλά με τις πολιτικές προεκτάσεις αυτού.

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε όλοι μάρτυρες της ελληνικής κατάντιας, αφού την ίδια εβδομάδα παρακολουθούμε ταυτόχρονα Copa del rey, Final 8 Ιταλίας και Τουρκίας! Το θέμα είναι, όμως, τι κάνουμε για να αλλάξει η κατάσταση; Έχει νόημα η ειρωνεία των δημοσιογράφων για τον “πατερούλη”, η απαξίωση των Ολυμπιακών για έναν θεσμό που δεν μπορούν να κατακτήσουν, η αδιαφορία όλων των υπολοίπων; Κάθε χρόνο την ίδια περίοδο μπαίνεις στο twitter και διαβάζεις για την κακομοίρα την Ψωροκώσταινα από τους μεν, για την “εβδομάδα ξεκούρασης” από τους δε. Χαμένοι όλοι είμαστε και δεν έχει απολύτως κανένα νόημα ούτε να κλαίμε πάνω από χυμένο γάλα, ούτε να απαξιώνουμε το πιο πετυχημένο σπορ των Ελλήνων.

Πρέπει ΣΗΜΕΡΑ δημοσιογράφοι και διοικήσεις ομάδων να διεκδικήσουν από τη γερουσία της ΕΟΚ ένα Final 4 αντάξιο εκείνων στο εξωτερικό.. Τόσο δύσκολο είναι να ορίσεις γήπεδο, να δημιουργήσεις μία ηλεκτρονική πλατφόρμα πώλησης των εισιτηρίων, ώστε να μετατραπεί η κατάντια σε γιορτή; Όταν όμως οι “δημοσιογράφοι” συμπεριφέρονται ως οπαδοί, ο “πατερούλης” φταίει;

Επειδή κριτική δίχως αυτοκριτική δεν υφίσταται, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πρέπει να καταλάβει ότι με τις κατά καιρού αποφάσεις του, διώχνει οικογένειες, όπως της δικής του χθες, από το γήπεδο.. Ο πρόσφατος αγώνας με τη Λευκάδα απέδειξε ότι δεν είναι μόνο οι οργανωμένοι η αιτία της απουσίας οικογενειών από τα γήπεδα. Σε μια χώρα που φτωχοποιείται καθημερινά είναι εκτός πραγματικότητας τα 15€ σε αγώνα Ευρωλίγκας. Η τιμολογιακή πολιτική στα εισιτήρια πρέπει να αλλάξει τη νέα σεζόν. Ο πρόεδρος του ΠΑΟ πρέπει να καταλάβει ότι οι ενδεχόμενες βραχυπρόθεσμες απώλειες είναι μακροχρόνιο κέρδος. Το προϊόν θα αποκτήσει αξία μόνο όταν τα γήπεδα είναι γεμάτα.

υ.γ: Σε κάποιο αφιέρωμα για τον Γκάλη ο Scire είχε γράψει ότι ήταν ο λόγος που γέμισε ανοιχτά γήπεδα η Ελλάδα. Λέτε ο Αντετοκούνμπο να αποτελέσει τον λόγο να ανακαινιστούν αυτά τα γήπεδα; Πολύ όμορφο το γηπεδάκι στα Σεπόλια..