..και μάλλον ανεπίκαιρη ήταν η κίνηση της εφημερίδας “Πράσινος τύπος”.. Φυσικά και εννούμε αυτά που δήλωσε ο Ντομινίκ Ουίλκινς σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εν λόγω εφημερίδα για οφειλόμενα από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.. Το λέμε αυτό διότι: από τη μία είναι συχνό φαινόμενο οι δικαστικές διαμάχες στον επαγγελματικό αθλητισμό μεταξύ ομάδων και παικτών (ή προπονητών) όταν λύνεται μια συνεργασία πριν την ώρα της, ενώ από την άλλη έχουν περάσει τόσα χρόνια και ο Ουίλκινς δεν είχε πει το παραμικρό.. Πώς το θυμήθηκε έτσι ξαφνικά; Περίεργο.. Εκείνη την εποχή είχε δημιουργηθεί η εντύπωση πως ο Ντομινίκ έφυγε μέσα σε μια νύχτα σαν κλέφτης (ο ίδιος όμως ισχυρίζεται ακριβώς το αντίθετο). Γενικά, είχαν ακουστεί πολλά τότε.. Οι κακές γλώσσες λέγανε ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς κάθε τρεις και λίγο ήθελε να πηγαίνει στην Αμερική (αλλά ο ίδιος λέει ότι συνέτρεχαν σοβαροί οικογενειακοί λόγοι), η πλειοψηφία όμως υποστηρίζει ότι ο Ντομινίκ (όπως άλλωστε και ο Μπάιρον Σκοτ) στην θητεία του στον Παναθηναϊκό υπήρξε υπόδειγμα επαγγελματία, χωρίς να δώσει το παραμικρό δικαίωμα..

Όποια και να είναι η αλήθεια, έχουμε την διαίσθηση ότι το πανό στον πυλώνα του ΟΑΚΑ που αναφέρεται στην ομάδα του 1996 μάλλον θα αλλαχθεί και πάλι..

P.S.1 Υπήρξε τότε μια τάση να χρεωθεί μεγάλο μέρος της απώλειας του Πρωταθλήματος (και του τρόπου με τον οποίο αυτή ήρθε) στον Ουίλκινς. Για ιστορικούς λόγους πρέπει ν’αναφέρουμε ότι μετά τον 5ο τελικό ο Μάλκοβιτς είχε ρίξει τις ευθύνες στους παίκτες (και έμμεσα στον Ντομινίκ). Το αποτέλεσμα το είδαμε την αμέσως επόμενη χρονιά, όπου ο μεσιέ Μάλκοβιτς έφτιαξε την ομάδα ακριβώς όπως ήθελε..

P.S.2 Υπάρχει μια εσωτερική έριδα τώρα τελευταία ή απλά είναι ιδέα μας; Κάτι το όνομα του νέου γηπέδου στο Βοτανικό που έχει προκριθεί μέχρι στιγμής (και ενώ η εφημεριδα “Πράσινη” είχε διοργανώσει σχετικό δημοψήφισμα), κάτι το σκηνικό στην πρόσφατη γενική συνέλευση (όπου δικαίως τα πήρε ο Παυλάρας) και στο καπάκι η συνέντευξη του Ντομινίκ.. Συνηθισμένα πράγματα οι “εμφύλιοι” στις εφημερίδες πράσινης απόχρωσης και όχι μόνο.. Πάλι καλά που σύντομα αρχίζει το Πρωτάθλημα..