Τα πράγματα είναι απλά… Ομάδα που θέλει να θεωρεί εαυτόν διεκδικητή της Ευρωλίγκας δεν επιτρέπεται να χάνει τέτοια παιχνίδια. Και μάλιστα να τα χάνει όχι γιατί ο αντίπαλος έχει κάνει κάποιο εκπληκτικό παιχνίδι αλλά γιατί η ίδια δεν έχει την απαιτούμενη συγκέντρωση. Ο Παναθηναϊκός δυστυχώς σήμερα αυτοκτόνησε και έβαλε σε σοβαρό κίνδυνο το μέλλον του στην διοργάνωση.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι ο Βουγιόσεβιτς απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι προπονητής πρώτης γραμμής. Επίσης απέδειξε ότι τον Ομπράντοβιτς πλέον “τον έχει”. Αυτή η 2-3 με τον Βράνιες “κολώνα” κάτω από το στεφάνι μοιάζει γραμμή μαζινό για τον Παναθηναϊκό.

Το θέμα όμως δεν είναι το τι έκανε η Παρτιζάν αλλά το τι ΔΕΝ έκανε ο Παναθηναϊκός… Απέναντι σε μια ομάδα που ο βασικός της σέντερ είναι ο αργοκίνητος Βράνιες των 2.30 η συνταγή είναι απλή: Πίεση, έλεγχος των ριμπάουντ, κλεψίματα και αιφνιδιασμός και αν δεν βγει γρήγορο transition καλή κυκλοφορία και ελεύθερα σουτ.
Έτσι άρχισε ο Παναθηναϊκός και έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι πηγαίνοντάς το σε έναν βολικό γρήγορο ρυθμό (22 πόντοι στην πρώτη περίοδο με αρκετά κλεψίματα και καλό ποσοστό στα τρίποντα). Όμως στην πορεία το έχασε. Ο μαέστρος Βουγιόσεβιτς βρήκε λύσεις, ο Παναθηναϊκός έχασε τον ρυθμό του και παγιδεύτηκε. Και τότε…τρικυμία… Τα ριμπάουντ χάθηκαν, τα εύστοχα τρίποντα έγιναν μακρινή ανάμνηση, η πίεση χαλάρωσε, οι βολές δεν έμπαιναν, ο Σάρας τούβλαρε, μέχρι και ο Πέκοβιτς άρχισε να τρώει τάπες και …διπλό.

Το θέμα λοιπόν είναι τι γίνεται από δω και πέρα. Ο Παναθηναϊκός πλέον πρέπει να κερδίσει την Μπαρτσελόνα εντός έδρας ή να περάσει από το Βελιγράδι και να ελπίζει σε 2 νίκες της Μπαρτσελόνα επί της Παρτιζάν. Σε κάθε περίπτωση πάντως πρέπει να βελτιώσει ΠΟΛΥ το παιχνίδι του αν θέλει να ελπίζει.

ΥΓ. Στο πρώτο του παιχνίδι με μισή προπόνηση και jet lag ο Χάισλιπ δε μπορεί να κριθεί. Πήρε αρκετές προσπάθειες, έδειξε να έχει εμπιστοσύνη στο σουτ του, έδειξε ότι είναι παίχτης που παίζει με πρόσωπο κα μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ και να εκμεταλλευτεί την εκρηκτικότητά του και έδειξε ότι θα βοηθήσει στα ριμπάουντ. Βεβαίως δε μπορούσε να ακολουθήσει στους αυτοματισμούς του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα να καθυστερεί την κυκλοφορία όταν η μπάλα πήγαινε στα χέρια του. Πρέπει να μπει στα συστήματα της ομάδας γρήγορα…

ΥΓ2. Τριάρι δεν υπήρχε σήμερα…