Κάποια στιγμή οι μόνιμοι θαμώνες του ΟΑΚΑ θα το ένιωσαν.. "Το παιχνίδι στραβώνει και αν δεν μπουν δύο-τρία μεγάλα σουτ θα φύγουμε με το κεφάλι σκυφτό", θα σκέφτηκαν..Άλλοι θα έβριζαν τον Άρτζι, άλλοι τον τον Ούκιτς, άλλοι την άτιμη την μπάλα… Εν τέλει, δύο ο Γκιστ, ένα ο Μασιούλις και όσα και να έκανε ο Κροάτης δεν έφταναν για να γυρίσει! Σε κακό βράδυ ο Πεδουλάκης που δείχνει και αυτός μπερδεμένος με τις τελευταίες αλλαγές στο ρόστερ.. Δεύτερη ζαριά που μας κάθεται στο ΟΑΚΑ αλλά θα ήταν προτιμότερο να κοπεί αυτή η κακή συνήθεια.

Το πρόβλημα χθες ήταν η νοοτροπία. Στην πρώτη περίοδο είδαμε εκατέρωθεν τρίποντα με χαλαρές άμυνες, θυμίζοντας παιχνίδι regular season στο ΝΒΑ. Στη δεύτερη περίοδο μετά από ένα μίνι ξέσπασμα του Παναθηναϊκού ακολούθησε ένα 8-0 της Μάλαγα που έκανε το παιχνίδι ντέρμπι και έδωσε στη Μάλαγα το δικαίωμα να ελπίζει. Πρώτο λάθος.. Ο φετινός Παναθηναϊκός ΟΦΕΙΛΕΙ να μην δίνει δικαιώματα! Σε κάθε παιχνίδι ΠΡΕΠΕΙ να μπαίνουν μέσα στο παρκέ πέντε τύποι που το μάτι τους γυαλίζει. Καμία νίκη δεν είναι δεδομένη, κανένα παιχνίδι δεν έχει κριθεί από το πρώτο εικοσάλεπτο. 

"Ποτέ μην κλαις πάνω από το χυμένο γάλα" λέει μια παροιμία και γι' αυτό δεν υπάρχει λόγος να επιμείνουμε στην κριτική προσώπων, πόσο μάλλον όταν το γάλα δεν χύθηκε. Το θέμα, όμως, είναι ότι σήμερα τη γλιτώσαμε, αύριο τι μέλλει γενέσθαι; Δυστυχώς, η ομάδα δείχνει μπερδεμένη. Εκεί που είχαν μοιραστεί οι ρόλοι την περίοδο λίγο πριν ή μετά το παιχνίδι με την Καντού, τώρα υπάρχει μία σύγχυση.. Οι Καπόνο – Γκιστ έχουν αυξήσει το rotation, ο Μπανκς πλέον πρωταγωνιστεί, ο Μήτσος γύρισε (σε δέκα μέρες πάλι), πώς θα μοιραστεί ξανά το παιχνίδι; Πάντως, όχι όπως σήμερα..Αρκετά κενά διαστήματα από τον Παναθηναϊκό που σου δημιουργούσαν την αίσθηση πως και ο ίδιος ο προπονητής δεν έχει ξεκάθαρο πλάνο ακόμα στο μυαλό του. Αυτό που προσωπικά με ενόχλησε ήταν η αδυναμία μας να θέσουμε εμείς τους κανόνες του παιχνιδιού και όχι η Μάλαγα. Από ένα σημείο και μετά πιστεύω πως εμείς προσαρμοστήκαμε στο παιχνίδι των Ισπανών και όχι εκείνοι στο δικό μας. Με εξαίρεση ένα ξέσπασμα του Καπόνο στο 55-50 που το παιχνίδι έβγαζε την εικόνα πως πάμε να ξεμπερδέψουμε, σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια η ροή δεν άλλαξε. Κύρια αιτία του προβλήματος αυτού είναι η έλλειψη ενός καθαρού playmaker. Ο Μπανκς είναι τρελάρας, ο Ούκιτς δημιουργεί για τον εαυτό του, ο Ξανθόπουλος δεν υπολογίζεται στην ευρωλίγκα, ουσιαστικά μόνο ο Διαμαντίδης μένει για να εφαρμοστεί στο ακέραιο το σχέδιο του προπονητή. Αυτό σημαίνει πως, ή πρέπει να δούμε έναν διαστημικό Διαμαντίδη όμοιο του 2011 ή να δεχθούμε πως αυτή η έλλειψη σταθερότητας θα μας συνοδεύει όλη τη χρονιά. Αυτή τη στιγμή πάντως, είμαστε ικανοί για νίκη μέσα στη Ρωσία αλλά και ταυτόχρονα ήττα από την Άλμπα στο ΟΑΚΑ.   

υ.γ: Οι κύριοι που αποδοκίμασαν γιατί δεν έγινε αλλαγή ο Ούκιτς ας κάνουν τον κόπο να μην ξαναπατήσουν στο ΟΑΚΑ.

υ.γ2: Όταν κάτι δεν μπορείς να το πεις για να μην εκθέσεις την πηγή σου, καλύτερα μην λες τίποτα. Ο νοών νοείτω.