Αρχές Ιουλίου και μπορεί η θερμοκρασία αναφορικά με τα μεταγραφικά νέα της ομάδας να είναι ιδιαίτερα χαμηλή, το μπασκετικό, όμως, ενδιαφέρον αυξάνεται, καθώς ξεκινάει το προολυμπιακό τουρνουά στη Βενεζουέλα. Η διοργάνωση θα διαρκέσει από 2 έως 8 Ιουλίου και τρεις από τις δώδεκα ομάδες θα πάρουν ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.  

Τα γκρουπ των ομάδων είναι τέσσερα και στη δεύτερη φάση περνάνε οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο. 

Α' όμιλος: Ελλάδα – Ιορδανία – Πουέρτο Ρίκο

Β' όμιλος: Λιθουανία – Νιγηρία – Βενεζουέλα 

Γ' 'ομιλος: Άγιος Δομίνικος – Κορέα – Ρωσία 

Δ' όμιλος: Ανγκόλα – Σκόπια – Νέα Ζηλανδία

Προημιτελικά: A1 vs B2, B1 vs A2, Γ1 vs Δ2, Δ1 vs Γ2

Ημιτελικά:​ A1 ή B2 vs  Γ1 ή Δ2 και B1 ή A2 vs Δ1 ή Γ2

Με μία πρώτη ματιά και έχοντας περιορισμένη εικόνα για τις χώρες από Λατινική Αμερική, θεωρώ πως Ελλάδα και Ρωσία έχουν αρκετές πιθανότητες για να πάρουν δύο από τα τρία εισιτήρια. Η Λιθουανία του Σάρας δεν δείχνει να πατά καλά, παρά την προσθήκη του Κλέιζα, ενώ και τα Σκόπια πολύ δύσκολα θα δείξουν την εικόνα που μας έδειξαν στο πρόσφατο ευρωμπάσκετ. Ελλάδα και Ρωσία, βέβαια, είναι πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωπες στα ημιτελικά, εφόσον τερματίσουν πρώτες στη φάση των ομίλων. 

Καλή επιτυχία στην Εθνική! 

υ.γ: Οι άχρηστοι της Ερτ δεν έχουν ενημερώσει το πρόγραμμα τους στο ίντερνετ. Ο πρώτος αγώνας θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 21:00 και θα μεταδοθεί από την ΕΤ-1.