Ναι, εντάξει, ξέρω ότι θα περιμένατε όλοι να γράψουμε κάτι για τον Γκόλεματς. Σιγά μην γράψουμε για κάποιον που έρχεται ως αντι-Τσαρτσαρής (για αντί-Μπατίστ ούτε λόγος φυσικά). Προτιμούμε να γράψουμε για πιο σημαντικές προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ…

Μεγαλειώδης!

Μέχρι σήμερα λοιπόν όλοι θα πρέπει λογικά να ξέρετε ποιός είναι ο αγαπημένος ταβερνιάρης αυτού του blog. Ο άνθρωπος που λατρεύουμε να …λατρεύουμε. Αφορμή για αυτό το ποστ στάθηκε ένα άρθρο από το superbasket.gr. Τί έκανε λοιπόν ο μεγάλος Πίνι;

Η Μακάμπι έπαιζε φιλικό με τους Νικς στην Αμερική. Ο Γκέρσον με το γνωστό …ταπεραμέντο του κατάφερε στην τρίτη περίοδο και ενώ το σκορ ήταν 49-73 για τους Νικς να πάρει δεύτερη τεχνική ποινή σε φάση που σφυρίχτηκε επιθετικό φάουλ υπέρ της Μακάμπι. Ο διαιτητής με μια “Αμερικάνικη” κίνηση του έδειξε την τεχνική ποινή  και την έξοδο από το γήπεδο και φυσικά ο Πίνχας, δεν πήγαινε πουθενά. Ήρθαν λευκοί, ήρθαν μαύροι, ήρθαν παίχτες, ήρθαν παράγοντες, ήρθε ο υπεύθυνος ασφάλειας, ήρθε Ραβίνος, ο Πίνχας τίποτα. Μουλάρι… Τελικά μετά από 5-6 λεπτά διαβουλεύσεων και …αμηχανίας (παιχνιδάκια με την κάμερα, χαζολογήματα κλπ) αποφάσισε να αποχωρήσει μέσα σε αποθέωση.  Α, ρε Πίνχας μεγάλε!

ΥΓ. Σε αποθέωση γράψαμε; Ναι, σε αποθέωση… Και δεν είναι ότι το αμερικανικό κοινό λάτρεψε τον Πίνι. Ο λόγος της αποθέωσης είναι και η απόδειξη ότι μπροστά στην Μακάμπι κάτι Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί φαντάζουν στα μάτια των Αμερικάνων σαν οι φτωχοί συγγενείς. Ο λόγος (και απόδειξη) από το 4:37 του βίντεο έως το 5:00 (θέλει ήχο για να ακούτε τους Αμερικάνους σχολιαστές)

ΥΓ2. Άντε να γράψουμε και για τον Γκόλεματς. Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που δεν έχει ομάδα. Ομολογώ ότι δεν τον έχω παρακολουθήσει πολύ αλλά από τον Πανελλήνιο που τον θυμάμαι, ειδικά στο μεταξύ μας παιχνίδι στην Κυψέλη όπου είχαμε χάσει έμοιαζε με τον Ντίβατς. Όταν δεν σκόραρε έβγαζε ασίστ… Τώρα πως κατάφερε να μείνει χωρίς ομάδα τέτοια εποχή και μάλιστα και σαν εν ενεργεία διεθνής της Σλοβενίας ένας Θεός ξέρει. Σε κάθε περίπτωση αυτό που ελπίζουμε να έρχεται σαν αντικαταστάτης του Σερμαντίνι. Ο μικρός έχει παλέψει για την θέση του στην ομάδα και τώρα είναι η ευκαιρία του.